美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 我終於參加咗米絲洛 (Part II)....

我今日開始連續三日食三文治餐呀~
但係lunch 份量好多~ 我食唔哂呀~ 點算呀?
仲有呀~ 我一食三文治餐個肚就係咁瀉~
係咪個個都係咁~定係我自己有問題~

仲有減肥期間食嘢仲好似多過我以前咁~ 會唔會肥ga?
定係個個都係咁?我駛唔駛同佢講叫佢俾少d?

大宅

yansoda,
我初初都係咁諗..但原來佢地係依照你之前寫嘅飲食習慣黎set-up你宜家食緊個餐單..一般唔洗食好耐已經開始減少...你好好珍惜把啦..因為遲啲你會咸住話冇啖好食架..
講番正經..其實佢地初初比你食多啲...如果都有落磅..就唔會減食量..但通常都好似你話齋..咁多嘢食...實會升磅啦...所以最後都會一路減食量囉...
如果真係食唔晒...咪留番啲隔一陣再食...唔係真係要一次過食晒嘅..

大宅

MASIULING

我朋友果個都係MSL買GA, 就係真係咁化學爛左囉! 最衰我個FRIEND佢掉左個STEPPER唔係就拎返去換

3日減到0.6都OK呀, 我岩岩自己磅過....而家132磅, 希望今晚上去會OK啦....

我睇黎我都就快完啦, 應該6月就完COURSE, 然後到觀察期, 我仲未諗EXTEND既問題, 睇下到月尾我既成績點先啦

你D M好似好準時喎, 我好唔準GA, 所以成日都比人問住...E...乜你仲未M黎呀....不過....M黎有好處, 就係可以大魚大肉...哈哈哈

大宅

yorpy,

我覺得唔駛諗到咁樣喎, 我煮飯都係同老公一齊食, 其實MSL希望你食既野係少油少鹽, 其實以呢個POINT去煮飯, 都無問題GA, 好老實, 你屋企人都係一餐飯有菜有肉咁GA LA...唔通你只係食白飯, 佢地就有送食咩?! 唔會囉.不過如果你話佢地食咩煎炸野呀...你就唔好食啦

少油少鹽對你屋企人都有好處, 當係教佢地正確既飲食都好呀! 不過你自己食既時候, 當然要控制你自己食既份量, 有好多野係自制, 唔好諗到咁灰

大宅

個EGG MEAL餐都唔係真係咁差JA....都OK呀! 我食KIWI餐仲少野食添呀!

1五穀, 1奶 1水果for breakfast
2五穀, 1肉, 1水果 for lunch (2五穀, 1肉指定要我食茄汁豆添!)
1肉,1菜,1水果 for dinner

其實你或者真係好似我之前教你咁, 將d野分開d黎食, 咁樣唔會太餓ga...唔好咁擔心啦

男爵府

I'm not sure my egg meal is same as you. I only have 1肉,1水果 for dinner! :-(

hybb 寫道:
個EGG MEAL餐都唔係真係咁差JA....都OK呀! 我食KIWI餐仲少野食添呀!

1五穀, 1奶 1水果for breakfast
2五穀, 1肉, 1水果 for lunch (2五穀, 1肉指定要我食茄汁豆添!)
1肉,1菜,1水果 for dinner

其實你或者真係好似我之前教你咁, 將d野分開d黎食, 咁樣唔會太餓ga...唔好咁擔心啦

大宅

hybb,

我係公司用電子磅磅過...都係125-126磅..所以未必準..因為要以msl嗰個磅為準..所以有時以為自己輕咗好多..上到去原來又唔係喎..
我d M係好準架..因為我打針避孕嘛..所以個個月都差唔多係同一日咁滯..
我應該係去到5月底完...希望呢幾個禮拜減到120磅啦..

洋房

Hi, everybody
I lost only 3 lbs in 3 weeks :-(
I don't have time to do exercises
BTW, may I ask who joined the central centre

大宅

louisakc,

其實時間係自己安排既, 只不過係你肯唔肯安排呢個時間ja

我都係買個stepper返屋企踏, 我都無出街做運動ga

減肥一定要有恆心ga! 努力!

大宅

masiuling,

oh...原來你打針...唔怪知會咁準啦, 我之前都有食藥, 不過食左會好肥, 所以唔敢再食!

我尋日上去....總共輕左2磅啦, 而家132.2, 真係開心死我!

大宅

jasminebb,

你睇下本書仔佢係寫咩名咪知叫咩餐囉....我本書寫住kiwi餐

其實我食kiwi餐都會餓, 尋日同左營養師, 佢加返我份量, 因為你太餓的話, 可能會亂食野, 所以你都係同營養師講下你食咁少會好餓, 或者忍受唔到食三文治餐, 唔好攪到自己咁慘....仲有一段日子要減ga...你咁樣我驚你之後會放棄呀! 努力!!!

大宅

hybb,

食藥可能會肥...但打針又ok喎..冇乜副作用...你可以試吓..
我今晚會上去...仲要影相添...呵呵呵...聽日再報告...大家繼續努力...

別墅

各位,我琴日係最後一日啦!
target 107,琴日上磅106.x呀
脂肪由最初的30 → 21.5 (target 是21%)
好開心!你地都加油呀!

大宅

babepig,

恭喜晒呀....你就好啦...又落山..我地會以你為榜樣嘅....

男爵府

恭喜晒呀! 我仲有4.2磅要減, 仲有24日去減! 我會加油嫁啦!

babepig 寫道:
各位,我琴日係最後一日啦!
target 107,琴日上磅106.x呀
脂肪由最初的30 → 21.5 (target 是21%)
好開心!你地都加油呀!

男爵府

我嗰日上去見到份餐單, 我簡直有少少發個營養師發脾氣, 我話點可以食咁少做晚餐,但係佢都叫我試咗先。 講真我琴晚又唔係好肚餓, 不過覺得好慘! :-( :-(

hybb 寫道:
jasminebb,

你睇下本書仔佢係寫咩名咪知叫咩餐囉....我本書寫住kiwi餐

其實我食kiwi餐都會餓, 尋日同左營養師, 佢加返我份量, 因為你太餓的話, 可能會亂食野, 所以你都係同營養師講下你食咁少會好餓, 或者忍受唔到食三文治餐, 唔好攪到自己咁慘....仲有一段日子要減ga...你咁樣我驚你之後會放棄呀! 努力!!!

洋房

babepig

你就好啦~
我有排等~ 我先開始咗一個星期~仲要忍幾個月~
我爸爸仲要日日喺我面前大魚大肉... T_T
不過食食下~三文治都幾好食~

呀~ 乜嘢係stepper?

大宅

yansoda,

stepper = 踏步機
其實我初初都諗住好難捱...成5個月咁耐...但宜家反而唔想佢咁快完...因為仲未減到好成績嘛...

洋房

stepper 要幾多錢?同點用ga?

我好怕自己減唔到呀~

因為我跟住餐單都好似好多嘢食咁~ 哈哈~

你哋有冇試過偷食ga??

大宅

我係msl買要$450.00...其實都係左右踏步咁囉..不過好勁架..做30分鐘...已經成身出晒汗...不過你個營養師冇叫你做運動咩..?

首頁

尾頁

跳至