跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

Re: 有冇mama仲餵緊人奶?

餵人奶又要上班,的確很累,不過可能我回家後埋身吃,開心多過累,好似D情緒又好d呢,好神奇。

洋房

我已經由全pump型變咗埋身餵。哈!哈!

大宅

真係好
呢2日個囡瞓得唔好夜晚要食夜奶

大宅

Hello 各位鍡人奶媽媽,

我想問吓你地BB有幾重呀, 同頭圍有幾大呀. 我俾個醫生嚴重打擊我的自信. 令我有D想放棄鍡人奶. 請大家俾D support我.

littlemama. :-(

[

洋房

littlemama,

做乜唔開心呀?我隻豬都有17lb啦!Cheer up! :lol:

大宅

吾好吾開心先, 你bb幾重呀? 你係全pump定係埋身呀? 佢幾耐食一次奶呀? 如果佢好快又要食可能就係吾夠食, 你可以consider pump比佢食丫. 咁可以睇到佢食左幾oz.
個醫生點打擊你呀? 佢有咩suggestion比你先?
其實個個bb既size都吾同, 有d大隻d有d細粒d, 你又好難比較架喎.
我bb4個半月, 16lbs, 67cm.
[quote]
littlemama 寫道:

我想問

子爵府

agree!!!!!!!Glenda豬4個半月~~15lbs,65cm,都係中碼B,不過,我每次咩住佢,D人都會覺得佢好細粒,但瞓响到or手抱又會話都幾好肉
[quote]
January 寫道:
其實個個bb既size都吾同, 有d大隻d有d細粒d, 你又好難比較架喎.
我bb4個半月, 16lbs, 67cm.
[quote]
littlemama 寫道:

我想問

大宅

NatNat豬 寫道:
我已經由全pump型變咗埋身餵。哈!哈!

好叻叻呀NatNat豬...............bb

大宅

[quote]
basilmama 寫道:
agree!!!!!!!Glenda豬4個半月~~15lbs,65cm,都係中碼B,不過,我每次咩住佢,D人都會覺得佢好細粒,但瞓响到or手抱又會話都幾好肉
[quote]

我的gugu仔4個半月左右, 有15lbs,中碼,都係每次咩住佢,D人都會覺得佢好細粒,因他的頭細,但瞓响到or手抱又會話都幾好肉
而且碼數無意思的(我覺得),我同老公都係好fit的人 ,中碼size,個仔無可能加大碼 ,而且我長遠睇,超大碼又要減磅,又增加某d病的可能性,所以健康就好了。我仔仔快5個月,沒病過,我深信係媽媽奶的好處,所以keep 住 另外,我會睇他成長的比例多d,他出生得6磅多,現在15磅。有朋友的仔仔出生10多磅,7個月才有20磅,我仔仔的成長的比例是否好些

大宅

Thank you all bf mother ar.

其實BB頭圍只有40.5cm, 而且ng ng要成7-8日才有. 醫生有D question我D人奶夠唔夠. 醫生話可能BB唔夠食, 所以先會7-8 日才去ng ng. 叫我要俾多D奶BB. 跟住個姑娘又同我講, BB頭大才clever. 當時我真係好down, 好似我做得好唔好. 後來我返居企, 自己量BB個頭圍, 原來都有42cm. 我估係個姑娘量錯
[

大宅

反對反對!!

我bb係全大奶大碼b ,4個月未夠就有16.5磅,66cm,頭圍都有42cm 佢大概3-4日一次大大,姑娘話佢好吸收

洋房

gu,

Thank you so much! :-P I will keep it up!!! Bless you!

大宅

原來咁多bb三四日先去大大
我小樂b兩日唔去我都驚餐死..
咁以來都唔使咁驚lor

大宅

?-( ?-( 我bb差唔多次次換片都有大大喎,有冇問題架???
反而我有d擔心......

洋房

pocket,

NatNat豬頭一個半月都好似你咁,不過依家就4-5日先一次便便。 :cry:

複式洋房

我人奶一直唔多(全泵), bb加奶粉, 返咗工兩個月更加得3-4oz(全日). 尋日去健康院, 姑娘話咁少, 冇意思, 叫我不如唔好再泵. :-( 我bb係輕磅bb(12lbs1oz), 我諗住有少少幫助都好, 人奶有抗體, bb強壯d. 點知姑娘話3-4oz, 差不多=冇抗體. :-(

男爵府

歡迎加入05奶媽~按

大宅

我都有睇你o地d post,不過搵唔到位加把口

大宅

babykiu 寫道:
我人奶一直唔多(全泵), bb加奶粉, 返咗工兩個月更加得3-4oz(全日). 尋日去健康院, 姑娘話咁少, 冇意思, 叫我不如唔好再泵. :-( 我bb係輕磅bb(12lbs1oz), 我諗住有少少幫助都好, 人奶有抗體, bb強壯d. 點知姑娘話3-4oz, 差不多=冇抗體. :-(

你一定要當時運高,聽唔倒。比bb最好的野,不要理她,她傻的。我支持你,放心去馬,比得幾多就幾多,放假就全埋身,好快有奶,我都係甘

大宅

winga_li 寫道:
我都有睇你o地d post,不過搵唔到位加把口

me2 :-(

首頁
12345...13

尾頁

跳至