親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:18 清真寺

原帖由 vincciw 於 12-10-16 發表
吖,記住唔好星期五去,因爲有某段時間(應該係中午前後時間)係close比信眾的 (好似要過左個大朝拜時間先 ...
星期幾我都未知,因為過年我多數跟團去的

大宅

畀面勳章

0120 發表於 12-10-16 18:17
嘩,聽你講到超級正呀
真係正0架!不過係好玩1星期咯,之後玩曬就無野玩0架喇

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:18 清真寺

吖,記住唔好星期五去,因爲有某段時間(應該係中午前後時間)係close比信眾的 (好似要過左個大朝拜時間先 ...
好開心認識到遠住杜拜的你呀

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:17 嘩,聽

難怪團都只係五至六日,想去耐d都冇喇

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:17 嘩,聽

你係移民過去定係果邊做野留低呀?

大宅

畀面勳章

0120 發表於 12-10-16 18:26
難怪團都只係五至六日,想去耐d都冇喇
係呀,上次我老友來探我,玩完5日后真係大家0向屋企你眼望我眼,最後都係走去dubai mall繼續shopping kill time

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:26 難怪團

係呀,上次我老友來探我,玩完5日后真係大家0向屋企你眼望我眼,最後都係走去dubai mall繼續shopping kill ...
哈哈,敢日日去玩都攰,行下又冇坏既

大宅

畀面勳章

0120 發表於 12-10-16 18:27
你係移民過去定係果邊做野留低呀?
我都想移民呀,不過呢度D猷長點肯同你分財富呀!你想嫁比個本地人都要經好多人批同埋入埋回教都未必分到野0架!

我跟我老公來一齊打工啦,0向度都有5年啦,舊年生左個女就做FTM之今,不過都開始積極搵番工啦

如果可以我都唔介意一直打工一直留低0架~ 呢度生活環境幾好的

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:27 你係移

我都想移民呀,不過呢度D猷長點肯同你分財富呀!你想嫁比個本地人都要經好多人批同埋入埋回教都未必分到野0 ...
我都估到你過去做野既,好開心識到你

水晶宮

引用:Quote:0120 發表於 12-10-16 18:27 你係移

我都想移民呀,不過呢度D猷長點肯同你分財富呀!你想嫁比個本地人都要經好多人批同埋入埋回教都未必分到野0 ...
杜拜就係個有錢國家,所以我至敢有興趣去見識下,我仲有好多問題問你架,不過我夠鐘要去訓喇,明天再同你傾

大宅

畀面勳章

0120 發表於 12-10-16 19:00
杜拜就係個有錢國家,所以我至敢有興趣去見識下,我仲有好多問題問你架,不過我夠鐘要去訓喇,明天再同你傾 ...
再傾啦~~~

晚安

複式洋房

去dubai, 係咪一定要跟團????

男爵府

2018復活節勳章

回覆:杜拜好玩嗎??

Vincciw,

多謝你分享。咁請問你覚得去杜拜有什麼特別嘢可以做手信呢?

水晶宮

vincciw 發表於 12-10-16 23:06
再傾啦~~~

晚安

morning vincciw:

係呢, 杜拜有咩手信係必買架

水晶宮

jayjayaya 發表於 12-10-16 23:25

杜拜冶安敢好, 我唸應該自由行都得

vincciw  係呀!呢度治安真係好好!!!  發表於 12-10-17 18:27

男爵府

回覆 vincciw 的帖子

vincciw,

你好呀, 我想plan出年復活郵去杜拜, 打算去7日, 住2晚alantis, 其餘住酒店, 唔知你有無酒店介紹呢?我地2大2小(10y/7y), 唔知有咩酒店岩我地呢?
另外, 係杜拜租車方便嗎?我地打算租一日車去阿布扎比, 唔知多唔多地點租車呢?
最近, 聽講中東個邊有新的流感很嚴重, 你係個邊有無聽到呢?

謝謝

大宅

畀面勳章

jayjayaya 發表於 12-10-16 19:25
其實跟團好似抵D又比較organized,不過如果想花D時間shopping就建議自己再stay多2-3日慢慢行

我自己行dubai mall行1日都行吾曬,呢度shopping好係空間大,人無0甘多,無sales跟,可以花大量時間玩試身!我通常試D鬼婆最喜歡0既衫裙party dress自己同自己影完相玩完就放低衫走

或者自己再留酒店hea下

大宅

畀面勳章

myjasmine 發表於 12-10-16 21:15
Vincciw,

多謝你分享。咁請問你覚得去杜拜有什麼特別嘢可以做手信呢?
我每次回港都係買大量無花果咋! (尤其係土耳其出產的最大最靚)

呢度特產係棗(date) 啦,有新鮮棗同用乾棗製造的食物例如朱古力

一般手信都係0個D有駱駝裝飾/圖案0既擺設, 波斯地"jin", 或者吾怕麻煩可以買個水煙壺/座(當擺設其實好靚),土耳其0既玻璃吊燈都好,其實呢度周圍都有專比遊客買手信0既shop, 除非係連鎖shop, 否則其他比較細規模0既一定可以講價

大宅

畀面勳章

HelloKitty 發表於 12-10-17 07:22
回覆 vincciw 的帖子

vincciw,
先講流感,其實呢度空間好大,加上大部分人自己 drive其實好少機會人傳人染病(我以前0向香港平均每月一感冒),我0向杜拜一直都好少病,有病0個兩個來自沙地同卡塔爾,其實係好近杜拜,不過最近真係無乜聼過呢度有人中招wor

atlantis好呀,適合一家大小(不過有定心理準備0個度有好多強國人),個水上樂園個個都讚(如果住atlantis係免費入的),雖則我到而加都未去過(以前忙番工而加忙湊女),不過我離開dubai前都一定會去住一次

如果有小朋友其實最好住0向近沙灘0既酒店啦,例如palm上0既酒店或者我home附近(Jumeirah Beach Residence)一帶0既都好好又方面,呢度一帶多餐廳shop同cafe又有沙灘,呢頭有超級多遊客, 有時閒可以參考去地0既facebook page: http://www.facebook.com/thewalkatjbr

或者你順道可以上埋來我家坐坐(如果我到時仲未搵到野做)

呢度租車都好容易,話曬dubai係走旅遊業所以呢度真係好tourist friendly, 機場或者酒店一定有租車店

水晶宮

引用:Quote:HelloKitty 發表於 12-10-17 07:22

原帖由 vincciw 於 12-10-17 發表
先講流感,其實呢度空間好大,加上大部分人自己 drive其實好少機會人傳人染病(我以前0向香港平均每月一感 ...
真唔真架可以黎探你

首頁

尾頁

跳至