跳至

首頁

尾頁

大宅

**2006年3月媽媽會**

快d入黎報到啦!!!

等待驗證會員

Re: **2006年3月媽媽會**

報到!!!!!

momotat,
您大仔個陣係乜碼b呀?? 而家又幾重呀??

男爵府

我又報到!!

Momotat,

你個bb好犀利啦, 可以食到7oz, 我個囡囡最多食到4.5oz咋!!

大宅

報到…

我B而家食緊 A+ 一號仔﹗

孖寶Club HK Int'l  (歡迎所有twin參加)
請到留下言啦︰http://hk.myblog.yahoo.com/twinclubhkint
e-mail: [email protected]

大宅

我都黎報到﹗

JOJA

佢地而家食緊 A+ 1號仔
孖寶Club HK Int'l  (歡迎所有twin參加)
請到留下言啦︰http://hk.myblog.yahoo.com/twinclubhkint
e-mail: [email protected]

等待驗證會員

而家食7oz????
Jerry豬媽咪 寫道:
我又報到!!

Momotat,

你個bb好犀利啦, 可以食到7oz, 我個囡囡最多食到4.5oz咋!!

男爵府

我又報到~~~

大宅

我bb17號出世,依家食4.5 oz,夜晚食5-6oz。最煩係佢成日打c egg,跟住吐奶,有時四肢動得勁D(如炆)又吐,我已掃成十五分鐘風,同時食一半又掃一次,用過dr brown奶樽,又試過食奶後墊高頭仔一陣,但都無效,搞到我次次餵完奶都心驚驚 :-(

等待驗證會員

cool_girl,
再掃密d 得唔得呀?? 即係食完1oz就掃.....
cool_girl 寫道:
我bb17號出世,依家食4.5 oz,夜晚食5-6oz。最煩係佢成日打c egg,跟住吐奶,有時四肢動得勁D(如炆)又吐,我已掃成十五分鐘風,同時食一半又掃一次,用過dr brown奶樽,又試過食奶後墊高頭仔一陣,但都無效,搞到我次次餵完奶都心驚驚 :-(

珍珠宮

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

報到

大宅

今日下午返咗半日工, 啱啱食完飯返屋企, 好好好大雨呀!

Sandra,
我大仔出世時7lbs3oz, 比細佬輕少少....而家就一般size啦, 25lbs.....你大仔呢? 我覺得我地兩個大仔都差唔多大, 好有親切感

Jerry豬媽咪,
細佬真係食緊7oz(日本奶粉measure係200ml), 一日6餐. 唔係特登餵佢食咁多奶, 而係佢食少咗既話會少過4個鐘就喊到拆天.....
該用戶已被刪除

大宅

Platinum,
唔好擔心啦, 心理作用jar, BB係認得邊個係媽咪架.....我去咗星加坡4日, 頭尾無見佢5日有多, 佢一見返我就對我笑喇, 連我阿媽都話佢認得邊個係媽媽....

大宅

好媽媽勳章

Hi hi

等待驗證會員

尋日已經幫亞囡轉左一餐森永, 食左140ml..... 都食得唔錯... 都無係到"嘆"奶...

momotat,
您大仔同我家少爺出世磅數差唔多... 但係唔知典解隻豬仔近排唔鍾意食野.. 只係要食腸腸 (雞肉腸).... 而家佢3x 磅..

大宅

Sandra,
你家少爺都幾有份量wor! 佢地而家鍾意'有性格', 開始要自己話事....今日鍾意食飽飽, 聽日鍾意食'面面', 逼都逼唔黎...

等待驗證會員

momotat,
但係亞少爺個身無肉, 今朝佢連支早餐奶都唔想飲.... 我就話佢連個肚dum都無埋.....

大宅

Sandra,
唔緊要啦, 佢地大到咁上下就成個人拉高咗, 無BB時候咁圓luk luk 架喇......唔食野都逼唔黎, 佢肚睋就自然會食返... 我有排餵粥仔又係餵到我 而家又無野wor...

等待驗證會員

momotat,
係呀..餵佢地食野少d耐性都唔掂....
我而家覺得亞囡難搞過亞仔個陣... 而家擔心緊亞囡大d個陣要tum佢食野個情景......

首頁

尾頁

跳至