論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

可能工人年輕所以衣著同我差不多,我多數而家著t-shirt 牛仔短褲,工人同我差不多,所以而家攪到我每日望下她穿咩色衫同咩褲,我好怕同她一樣,我同我老公講,他話我儍儍地…但我d朋友認同如果差不多衣著出街好瘀,你地有乜見解?我日日都要望一下她先唸自己點著!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:工人著衫褲同我差不多

水晶宮

我工人直情同我一樣.
因為,佢係著我比佢既舊衫.
但我唔介意.
可能因為我高工人起碼半呎,所以,大家個feel係唔同架.
我行出來,成個feel都一定係主人,唔怕人會誤會.

Ssfwwk    發表於 12-10-17 19:45

珍珠宮

咁你高度膚色都似家傭?好似鄭融咁?

男爵府

買土爆工作服比佢囉

大宅

其實無乜所謂啦,最繄要先生唔好認錯就得。

Ssfwwk    發表於 12-10-17 19:46
chunsamyuen    發表於 12-10-17 14:33

複式洋房

我可能比左我自己少少衫工人,工人身形矮過我,我冇工人咁黑,但我今日又係偷昅工人衣著,死la…我怕變左係壓力,我連人字拖都唔敢著!

複式洋房

引用:其實無乜所謂啦,最繄要先生唔好認錯就得。

原帖由 Vr2vyr 於 12-10-17 發表
其實無乜所謂啦,最繄要先生唔好認錯就得。
先生覺得我無聊,咁都得,他話2樣野,叫我唔好din…

複式洋房

引用:買土爆工作服比佢囉

原帖由 idy926 於 12-10-17 發表
買土爆工作服比佢囉
冇用架,我有時話她太暴路,再係咁我買德X僱傭d裙比你著,她扮唔明我up乜!

男爵府

其實真係有必要甘介意自己同工人著什麼嗎? 短牛仔褲同T恤, 係街大把人甘著拉, 好普遍的衣著

ashley-mama    發表於 12-10-17 13:50

伯爵府

你一於一身名牌, 睇佢點跟....

佢最多都係老翻之嘛~

luvysl_blythe  agree  發表於 12-10-17 12:17

侯爵府

我個工人仲衰,佢見到我d衫,然後會自己去買到一樣,今朝又見到一件,買到一樣色一樣款,其實果件衫我係買黎粗著,平時湊女著咁靚把鬼咩,結果佢成日跟我,我真係好憎佢咁樣,係要買到同我一樣,連飲品,食物方面,都係我買咩,佢又自己去買,最誇係我買指甲油,都幾貴(80一支),佢買唔起都要去買支差唔多色返黎查($10),佢都黎左香港成十年啦,我同佢年紀又相差成十年,做人有小卍主見好無係要買到一樣,真係火滾,我嬲到直頭想掉左件衫去。

babymama07  我以前有個工人都係0甘,仲衰到比我發現佢走時偷走我幾件衫 !!!  發表於 12-10-17 17:01

侯爵府

引用:你一於一身名牌,+睇佢點跟....佢最多都係老

原帖由 mylulu007 於 12-10-17 發表
你一於一身名牌, 睇佢點跟....

佢最多都係老翻之嘛~
我而家就係咁………………衫要幾百蚊一件,連legging都要買有牌子

侯爵府

引用:其實真係有必要甘介意自己同工人著什麼嗎?+

原帖由 kktsoi 於 12-10-17 發表
其實真係有必要甘介意自己同工人著什麼嗎? 短牛仔褲同T恤, 係街大把人甘著拉, 好普遍的衣著 ...
當你屋企個工人著到同你一樣,你好自然就會介意,我果個仲衰,特登買到同我一樣,我今日買新衫,過一星期就會見到佢有一件一樣,但之前係無見過架喎有時真係火都黎。

kktsoi  我的褲有一半同佢一様色一樣款,因為係我俾佢的.成日撞褲,又無咩感覺喎  發表於 12-10-17 11:48

大宅

我會看工人本質同心態,
因為有d工人一心來搵錢,真係來做工,
但有d工人的心態是來搵水魚 or 搵 老親,
如果像我舊印印:(hernaning).一定唔比我d衣服她,
她時常對我說朋友取代了太太的位置,和先生結了婚,
朋友在印尼有個仔,印尼老公和個仔都唔要,
是真的,因為和我住得好近,現在個小朋友都大約兩歲,
剛好那時候我印印,她老公係印尼又取多兩個老婆,
在我家發癲,初期都好同情她,
後期轉移目標去我老公處,大家想!都知發生什麼事,
她做了好多小動作,好彩我和老公感情好,
完全被我們看出來,當小丑看她表演,
在我老公處辨可憐,話我發癲駡她,
其實是她發癲駡我,
當時我個心都有d頂,當時還有三個月完約,
就算,

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

唔怕, 我縮咗水D衫, 都係比工人, 唔會認錯, 工人唔同款架馬.

禁止訪問

男爵府

引用:我個工人仲衰,佢見到我d衫,然後會自己去

原帖由 yucheung 於 12-10-17 發表
我個工人仲衰,佢見到我d衫,然後會自己去買到一樣,今朝又見到一件,買到一樣色一樣款,其實果件衫我係買 ...
我個印物又係,豹文鞋,shocking pink長裙,外套。。。。。。。。佢有本事買到d差不多樣嘅反泥

男爵府

回覆 yannishei 的帖子

我仲慘過你, 我工人細細粒都頗靚女, 我唔係同佢撞衫而係佢著得仲靚過我. 我落街或去附近飲茶食飯都會好casual, 但佢竟然著條超短裙, 大風D 都睇到底褲個隻.... 之後我勒令工作時問唔可以咁著, 好在佢都聽.
但係一放假就會打扮, 花哂裝, 都真係唔似係印傭, 几得架, 但放假就唔理佢咁多啦..... 我試過佢放假同佢去銀行開戶口, D 職員都問我仲咩請個咁靚工人!!
我就咁唸, 喂工人先27, 我就大佢成十年, 邊有得比, 再者, 我唔扮者, 我扮吓, 想當年副結婚相好多人都話我似李嘉欣呀....
唔好因為個工人攪到自己咁煩, 咁大壓力, 做自己就最舒服, 更加唔好特登為咗佢而改變, 要改都係要佢改.... 記住要有自信, 有冇太太款唔係响見衫度, 係响你眼神啖吐氣勢個度 .........

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yucheung+於+12-10-17+發表我

原帖由 hackenleefans 於 12-10-17 發表
我個印物又係,豹文鞋,shocking pink長裙,外套。。。。。。。。佢有本事買到d差不多樣嘅反泥:ig ...
同你一樣…………佢樣樣都買到相似返黎先勁

首頁

尾頁

跳至