樓市動向

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

美孚新邨

成日見到美孚新邨介紹D盤,又大又實用,好想買。

請明問美孚有乜優點和缺點?邊座最好,又有乜要留意?
Minniemouse:-P

珍珠宮

2024年龍年勳章

Re: 美孚新邨

Minniemouse:-P

別墅

Re: 美孚新

yes, it is 又大又實用, House management OK

大宅

minniemouse,

都係因為樓齡舊, 要注意有冇漏水.

另外, 美孚好多成交, 又因為樓齡舊, d 人買左個單位返黎就實會大爆破, 所以成日都聽到裝修既聲, 真係聽到人都癲. 我搬左入黎住左八個月, 一共有五單大裝修... 好彩我個仔係返育嬰院, 如果唔係真係唔駛訓午睡架啦.

男爵府

男爵府

男爵府

美孚新邨是否不可以養狗的呢?

大宅

linchan 寫道:

話就話唔比養, 但好多人都有養, 仲明目張膽咁放狗添. 但七期好似有個禁制令, 就真係唔養得, 可能果度會捉得緊d 掛?

大宅

我都想買美孚新邨
happy family

子爵府

7期同8期公契寫左唔可以養

linchan 寫道:
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

除左交通方便之外, 我諗唔到其他優點

邊座最好好難講, 人人要求唔同. 如果搭地鐵方便既就5-7期 (萬事達o個邊), 7期仲係一上地面就係電梯大堂. 同埋依家每期都陸續重新裝飾大堂/電梯/外牆, 所以有得選就梗係選d新裝飾既期數

minniemouse 寫道:
成日見到美孚新邨介紹D盤,又大又實用,好想買。

請明問美孚有乜優點和缺點?邊座最好,又有乜要留意?
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

大宅

但是相對樓齡來說,我覺得唔值這個值錢low,連我有個朋友住在這裡也叫我不要買。她說如果買來收租又唔同,因為很多人情願租也不買。

所以我最後決定買將軍澳近地鐵站新d的樓。

首頁

尾頁

跳至