懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 陣痛係咪好似m痛咁架?

你地唔洗驚要剪和聯線會痛,因為陣痛已經蓋過晒,
剪和聯線我一D感覺都無(我自己),不過我知佢聯線,
但就唔知佢剪左,我諗大部份人都感覺唔痛剪和聯線,
反而之後痔瘡痛和傷口痛既人會多D咯∼
我自己都係,因為聞笑氣聞到"瘟瘟鄧鄧",一痛就疴,
攪到之後"谷"到有痔瘡,生完行路時都好痛,
可能接生既姑娘好手勢,痛口一D都唔痛.

男爵府

米粉,
我生亞仔時有一次都係陣痛,十五分鐘痛一痛,
但入到院未生得,所以番出黎.
到第二次陣痛,比之前一次痛得勁,我都等左一朝先入院,
之後係醫院痛痛下又好D,但姑娘教想快D生就要行多D,
所以我係醫院無坐,在大堂不停咁行,一個圈又一個圈,
跟住到下午六時左右就見紅啦,都已經痛左十幾個鐘,
不過唔算非常痛,只係比m痛多少少,到夜晚八點開始,
一痛就講唔到野,要深呼吸,晚上越黎越痛,
開始聞笑氣,笑氣真係無乜用,不過好過打針止痛,
而且笑氣好容易聞到"暈暈地",如果你痛得頻密,
就去醫院啦,而且你都見左紅咯∼入到院記得行多D呀!

[quote]
米粉 寫道:
其實係我半夜有m痛

男爵府

由我開始痛到軒軒1世個刻,
姑娘醫生都話我痛得蔬...
10分鐘先痛一陣...
但成個過程老公都係我身邊俾我捉實佢隻手指...
而我已經痛到嗌都冇力....
所以一粒聲都冇出咁....

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

我就feel到佢剪嗰下喇, 不過就唔係太痛, 但連針就... ...超痛, 因為佢唔係一生完就同我連針, 我等左3個鐘就有人同我連~~! 陣痛痛左45個鐘, 仲要催生先生到, 如果唔係都唔知仲要痛多幾多個鐘先生得~~ :lol: :lol: :lol:

大宅

我痛時姑娘有比我聞笑氣,不過開頭唔識用,覺得聞到嘔同抖唔到氣,所以有一段時間姑娘叫我用我唔肯用。
直至入到產房,開始識用笑氣就好d,但因為我醫生趕唔切到,我一直聞氣聞到阿女頭仔自己「爆」出來,所以我無剪,係自己爆,不過其實都唔覺痛,縫針時醫生就叫我一直聞笑氣,所以都唔痛,傷口一直好好,生完休息幾個鐘就行得走得同坐得。

首頁

尾頁

跳至