單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

.

.

子爵府

Re: 可否為我擔憂?

忍得

民房

我同意monly講法,最緊要係你自己想點?

[quote]
wingmonly 寫道:
忍得
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

.

.

複式洋房

同佢傾清楚,然後再決定條路點行....
唔洗怕,無路係行唔通既

大宅

一個變左心既男人......還值得你去愛嗎????

無論點...你都要同佢講清楚.....知清楚.........
最緊要...不要苦了自己就可以了~
http://www.babyhome.com.tw/bb/137249

子爵府

就如一件玩具…

小朋友總是貪新忘舊,除非佢懂性、除非佢冇機會接觸一件新

別墅

睇完呢段野~~都有D唔開心~~
希望你會堅強D面對~~
:mrgreen:~~ KARIS ~~

大宅

有無社工電話? 我想尋求協助...

民房

呢度好多資料啊:Click Here
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

大宅

Tks all!

大宅

monlam886 寫道:
好矛盾, 我唔想小朋友無左daddy, (佢地又好痴daddy), 我只係好可惜,以前既日子,我係幾咁甜蜜, 幾咁幸福! 但點解一個人變起上黎, 可以咩都聽唔入耳? 我講咩都係費話?

我估你老公可能係英雄心理作祟,人哋唔開心佢就走去開解人,咁個女人再講埋d咩"你真係好/叻/醒,(總之就係男人鍾意聽的形容詞啦)啦""如果佢有你一半就好啦""你老婆有你做老公就好啦""做你老婆真係幸福啦"d男人聽到就當真架啦,可能响言談間又講到一d相同經歷,咪當堂來個同病相連,然後相逢恨晚囉

如果你小朋友好痴daddy,你老公應該都係一個好daddy,而你自己都講得出你以前係幾咁甜蜜,幸福,咁佢都曾經係一個好老公,如果你唔想小朋友冇daddy,咪當咩都唔知,試下cool返個老公返嚟啦 :wink:

複式洋房

我都係...

esther1029 寫道:
睇完呢段野~~都有D唔開心~~
希望你會堅強D面對~~

複式洋房

同你擔憂就唔得, 分憂同話你知我既經驗就得, hehe:
1.唔駛同佢攤牌, 佢既然唔認, 都仲係唔知自己想點, 你同佢講只會迫佢埋個女人度!
2.知己知彼,百戰百勝, 個女人有個女6歲, 你同你老公有2個小朋友, 咁多年感情,係你有佢冇既!
佢有你冇既係新鮮感, 同埋夠主動, 好明顯第一次泥你屋企係睇o下你係乜野料, 第二次泥就明顯嚟示威(除非你或者你老公都好似社工!最好就係你同你老公炒大鑊!
3. 檢討下自己, 係咪淨係做左人地阿媽同埋老婆, 唔見左自我呢? 上次打扮係幾時, 未嫁之前有乜野好想做又或者學既呢?
依家既形勢, 你唔好同你老公嘈,唔係就會益哂個女人, 你老公都係俾佢帶住嚟行, 迷下迷下, 聰明既你睇完我以上寫既野, 都應該知點做架喇, 如果唔知唔緊要, 你再問, 我一定會回應你! 我係一個局外人, 睇到既只不過一段婚姻有人開始覺得癢, 又有人想剩機而入, 你要做最清醒果個!
我係好睇唔過眼, 但係依家好眼訓.....支持你架, 定d泥!

複式洋房

ABSOLUTELY AGREE
jwmae 寫道:
[quote]
monlam886 寫道:
好矛盾, 我唔想小朋友無左daddy, (佢地又好痴daddy), 我只係好可惜,以前既日子,我係幾咁甜蜜, 幾咁幸福! 但點解一個人變起上黎, 可以咩都聽唔入耳? 我講咩都係費話?

我估你老公可能係英雄心理作祟,人哋唔開心佢就走去開解人,咁個女人再講埋d咩"你真係好/叻/醒,(總之就係男人鍾意聽的形容詞啦)啦""如果佢有你一半就好啦""你老婆有你做老公就好啦""做你老婆真係幸福啦"d男人聽到就當真架啦,可能响言談間又講到一d相同經歷,咪當堂來個同病相連,然後相逢恨晚囉

如果你小朋友好痴daddy,你老公應該都係一個好daddy,而你自己都講得出你以前係幾咁甜蜜,幸福,咁佢都曾經係一個好老公,如果你唔想小朋友冇daddy,咪當咩都唔知,試下cool返個老公返嚟啦 :wink: [/quote]

別墅

分享一下我o既經歷吧......
我c6都曾經有過第三者,仲要o係我大肚o既時候發生,詳細情節唔寫啦,講下當時我o既心路歷程啦。
當事情發生o既時候,我已經同自己講千祈唔好衝動,問就梗係要問佢架啦,佢例牌否認,我盡量控制自己o既脾氣,沒再追問落去,因為我知道如果我潑婦罵街,佢只會覺得個8婆更好,我o既目的係要佢知道我都feel到佢有野,我唔係傻o既。
我亦都好清楚明白,o係佢地仲係蜜月期o既時候,妳同佢講乜佢都係聽唔入耳,因為佢已經盲左,佢夠膽死出去偷食,點會咁易放棄架。死忍難忍,到阿仔出左世,情況都未有改善,我話比自己知,究竟甘唔甘心就咁一世?其實事情都困擾左自己好耐,係朋友點醒左我,佢話:呢d事跟本無任何人可以同妳做決定,只有妳自己先可以解決,或可以駛出一招“置諸死地而後生”,一走了之,佢如果知錯、識驚o既,一定會好快搵番妳,如果佢唔搵妳,呢d男人都唔駛恨,睇妳自己博唔博。但妳做任何決定之後,一定唔可以後悔同回頭望,走要走得洒脫,選擇留低就唔好怨天尤人,只有做出一個決定,先至係對妳小朋友公平。如果佢真係唔改,小孩有daddy等如無daddy,妳地全家人氣氛會好嗎?
終於,有一日佢番左工之後,我粒聲唔出全部野執走晒,抱埋阿仔走,我當時心諗,你要玩,我比你玩夠佢,假若真係有日鳥倦知還,搵番我地先再算啦!
男人係唔識做決定o既動物,所以就由我做決定,妳一日唔做決定,事情只會一直拖拉落去。
我非常十分之明白妳而家O既感受,但我可以話比妳知,當我退 一步之後,原來真係可以海闊天空,我唔再需要為個c6憂心,我可以將全副精神放o係仔仔身上,對佢o既愛一d都無缺少,我兩母子仲close左好多添。
在決定前o既一刻係最痛苦o既,希望妳能支持落去。god bless u

大宅

.

.

大宅

.

.

民房

monlam886:

我都試過你的情況,我係直接去社署搵社工,個社工話:一就叫c6來,兩個人一起傾掂佢。如果c6唔來,你又冇即時生命危險,我

首頁

尾頁

跳至