跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回鄉咭

請問:

同bb申請回鄉咭, 要帶bb去嗎 ?

謝謝 !

洋房

Re: 回鄉咭

I also want to know.

男爵府

我個同事早前好似有幫佢bb申請,等我聽日問下先!

男爵府

Happy小米 & stephanieycm,我問咗同事喇:
(1) 係要帶埋bb去攪回鄉卡
(2) 一定要帶住媽咪自己嗰張回鄉卡
(3) 影印所需文件起碼"一式兩份" (因為如果即場影印,要成$3一張, )
(4) bb証件相 2 張
我同事advise要早d去排隊攞籌,佢話油蔴地嗰間好鬼多人,好多時都攞唔籌;荃灣嗰間好似少d人,個申請過程會快d.....

珍珠宮

謝謝各位 !

See also below:

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=609712&forum=19#10238428

珍珠宮

pwypaulina,

有ma ma 話:
"bb要申請咗特區護照才可以申請回鄉咭"

可否再問你同事confirm一吓 ?

謝謝 !

洋房

是啊,一定要申請左特區護照或者回港證先可以申請回鄉咭,如果唔是會白行一次,上中旅社網都可以攞籌架!

男爵府

Happy小米,我個同事就話唔駛先申請咗特區護照wor~~but anyway,我建議你先問一問有關機構先action,可能我同事嘅info唔啱......費時你到時白行一趟la~ 或者你可以update番我地添!

首頁

尾頁

跳至