嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無油尖旺好的兒科醫生介紹

我的女兒7個月,星期日發燒. 我帶她睇佐敦李x仁, 他說阿女喉嚨發炎,給她5種藥水,包括消炎藥. 我的朋友說通常兒科醫生不會第一次便給消炎藥,因好傷身. 她吃後肚瀉. 請問他是否很狼死? 可否介紹呢區好的兒科給我.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 有無油尖旺好的兒科醫生介紹

我女2001年1月8日QE出世  

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

葯;需要時就要派上用場,拖証仲弊!但5種葯水好似多咗d ......每次半標準匙?第一次睇呢位醫生?
我女2001年1月8日QE出世  

複式洋房

我個女第二次睇李x仁, 今朝再去覆診.我問佢咁細個吃消炎藥有無問題,佢話無問題. 今朝有兩個細路去睇佢,兩個都咳. 佢叫兩個細路去照肺, 跟住仲同佢哋打針. 我未聽過咁細個打針(一個2-3歲,另一個5歲), 我唔知佢哋咳咗幾耐, 不過要唔要照肺咁嚴重?

最攞命係我唔明半茶匙即2.5ml, 但佢給的羮的2.5ml 比針筒少好多,攪到我好混亂. 終於我都比咗針筒的2.5佢食. 我同老公傾過, 佢覺得唔係藥的問題,而係對呢個醫生有無信心, 佢認為要快好,我就怕傷身......

好似大家都有道理,究竟應該點選擇?

男爵府

My bb has been seeing Dr. Eric Leung (梁頌賢) since birth. I think he's nice. He examined my bb in detail and would answer any questions from me. He does not suggest using anti-biotics unless really necessary.

大宅

尹錦明醫生, same floor as 李家x醫生.

大宅

我個女都睇左尹錦明2年多, 佢同D姑娘就真係好nice, 成日咪咪笑. 但係斷症就麻麻 ... 我個女明明係鼻敏感, 但係佢次次都話佢傷風感冒, 次次開D收鼻水同止咳藥, 最后果次搞到中耳炎, (係尹醫生睇極都睇唔好, 我求其再睇個家庭醫生)耍搵耳鼻喉專科... 而家我都想搵過個兒科...

大宅

梁頌賢 is too expensive

淨診金都要$350

有機會都想試

複式洋房

Can you give me his address and phone no, thanks!!!

複式洋房

Can you give me his address and phone no., thanks!

民房

我個仔睇開個醫生幾好架佢叫霍建中
係油麻地彌敦行7樓2782 2323
佢真係好好架...不過就幾貴380
黃海清醫生旺角 彌敦中心
2332 3288呢個都幾好架

大宅

你系喉嚨發炎先引起發燒,咁唔食消炎藥,食咩好?(pls ask你朋友),肚瀉100%唔關消炎藥事.消炎藥有幾傷身?
你如果唔信個醫生,就算去睇第2個都一樣.

monster2003 寫道:
我的女兒7個月,星期日發燒. 我帶她睇佐敦李x仁, 他說阿女喉嚨發炎,給她5種藥水,包括消炎藥. 我的朋友說通常兒科醫生不會第一次便給消炎藥,因好傷身. 她吃後肚瀉. 請問他是否很狼死? 可否介紹呢區好的兒科給我.

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

伯爵府

伯爵府

[quote]
yoko1318 寫道:
我個仔睇開個醫生幾好架佢叫霍建中
係油麻地彌敦行7樓2782 2323
佢真係好好架...不過就幾貴380

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我bb睇開果個係陳自適, 幾好架, 佢就唔係收得好貴

男爵府

$350 is 診金 + 藥 wor.

mariobie 寫道:
梁頌賢 is too expensive

淨診金都要$350

有機會都想試

大宅

黃海清醫生系耳鼻喉科
唔系兒科ga

別墅

我睇旺角中心12樓黃可用
Tel: 23808600, 27713688