親子旅遊

跳至

首頁
12345...87

尾頁

大宅

長隆歡樂世界裡面(哈比王國的開心樂園)是否適合五歲小朋友玩

如題

子爵府

Re: 長隆歡樂世界裡面(哈比王國的開心樂園)是否適合五歲小朋友玩

長隆歡樂世界, 我四月同個女去過, 我個女四歲多. 勁正, 淨係小朋友嘅機動遊戲都有超過四十多種, 玩到你唔玩, 又新又乾淨. 又方便就係長隆酒店出面. 一定要試下. 我想summer再去. 不過最好係weekday去, 小人d好玩d.

侯爵府

Re: 長隆歡樂世界裡面(哈比王國的開心樂園)是否適合五歲小朋友玩

侯爵府

Hochingman,

我四月去過一次,兩個小朋友三及五歲,在裡面玩了差不多一個鐘. 有冷氣, 樓底夠高, 人不多, d遊戲得一兩個小朋友玩都開. 唯獨波波池多些人, 而且不及冒險樂園好玩.

兩個小朋友回來已經講定暑假要再去.

子爵府

我上淨係我個女, 佢都開, 一個人包曬個遊戲, 仲唔停比你玩多次tim.

goodday 寫道:
Hochingman,

我四月去過一次,兩個小朋友三及五歲,在裡面玩了差不多一個鐘. 有冷氣, 樓底夠高, 人不多, d遊戲得一兩個小朋友玩都開. 唯獨波波池多些人, 而且不及冒險樂園好玩.

兩個小朋友回來已經講定暑假要再去.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

goodday,bestwish, 請問你地係跟團定自己去呀 仲有冇去睇馬戲團呀 tks.

子爵府

子爵府

tattat,

梗係自已去啦, 呢d地方唔使跟團, 好方便, 買package啦.
馬戲係必睇, 都係係酒店出面. 記住去埋香江動物園呀, 酒店又有專車去.

侯爵府

deleted

侯爵府

tattat,
我住祈福新村親戚度,舊年暑假去夜間動物園同睇馬戲,今次專程去長隆歡樂世界, 因為新開,也多適合小朋友的遊戲.

tattat 寫道:
goodday,bestwish, 請問你地係跟團定自己去呀 仲有冇去睇馬戲團呀 tks.

男爵府

請問"長隆歡樂世界"同睇"馬戲團"是否同一位置, 是否要買兩張入場票?? thanks double-w

男爵府

又請問裡面的"機動遊戲"要另外付款嗎?
double-w

水晶宮

bestwish, tks你呀. 嘻, 我又想問呀, 2日夠玩嗎 你係邊樹買package架 食飯係番hotel定邊樹呀
唔好意思咁多問題

水晶宮

goodday, tks. ic, 但家下冇左夜間動物園lu :cry:

子爵府

double-w,

佢地係唔同入口, 不過就係隔離. 係要買兩張入場票.
可以買套票可以平d. 如果你住長隆酒店就一定同酒店買, 有八節.

double-w 寫道:
請問"長隆歡樂世界"同睇"馬戲團"是否同一位置, 是否要買兩張入場票?? thanks double-w

子爵府

係套票可以任玩.

double-w 寫道:
又請問裡面的"機動遊戲"要另外付款嗎?
double-w

子爵府

tattat & others,

中旅上綱訂係最抵, 我上次買嘅package details 如下.
其實兩日都可以. 不過三日會好d. 我上次都係住左一晚.
搭最早班船, 中午到酒店, 可以check in 先, 如果佢未有room可以放底行李係酒店, 就先去動物園, 玩到黃分就可以番酒店食飯, 然後去睇馬戲 (馬戲只係每晚一場咋). 第日就可以一早起身食早餐 (buffet breakfast 都好正, 同白老虎一齊食), 然後就check out (你可以玩下酒店d設施先), 然後去歡樂世界, 十點開門, 然後坐大約四點船返港 (已經係最遲嗰班.) 係咪好正呢 ? 我summer想再去過, 不過check左, summer package price 未有.

套票內容 :
1. 高級雙人房1間1晚
2. 自助早餐2位
3. 日本料理鐵板正餐2位 (好正, 真係係你面前即燒ka)
4. 贈送酒店保齡球2局或乒乓球1小時
5. 免費使用健身房
6. 每房可免費?同1位12歲以下小童入住(已含早正餐) (好正)
7. 九龍來回蓮花港船票各2張 (小童嗰張同佢買埋有discount)
(蓮花港回程的旅客請在開航前60分鐘在酒店大堂等候)
※每天首3套可獲免費提升入住家庭房 (我upgrade 左, 有一張大床同兩張單人床 ka)

tattat 寫道:
bestwish, tks你呀. 嘻, 我又想問呀, 2日夠玩嗎 你係邊樹買package架 食飯係番hotel定邊樹呀
唔好意思咁多問題

子爵府

子爵府

tattat,

之前夜間動物園可以不去, 好差. 我講緊係香江野生動物園呀. 好大好多動物, 仲多過我上次去南非呀.

tattat 寫道:
goodday, tks. ic, 但家下冇左夜間動物園lu :cry:

水晶宮

bestwish, 非常多謝你詳盡既解釋呀, 攪到我心郁郁都想暑假同佢去添, 原先同d朋友夾埋想10月先去, 因為冇咁熱, 但家下真係想快d去睇下呀.
南非果d唔同, 因為要坐車週圍check佢地係邊, 香江係咪都係要坐車呢
剛同小朋友去左台灣既木柵動物園, 內裡都唔錯, 都有好多動物睇, 但帶住小朋友, 未行得哂; 但我想比起南非/香江, 可能種類會少d, 但不失係一個好地方呀.(佢入場費好平, 只要台幣60元咋)

首頁
12345...87

尾頁

跳至