單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

因為同先生生活上協調唔到,我好想分開!我地有個仔,而家陀緊第2胎,我知道條路好難行!但我唔想再容忍佢,更唔想小朋友學左佢既臭脾氣!

問題係我無地方可以搬走,咁點算呢?
另外,我既收入唔足夠支持屋企開支,可否申請資助金?

請指點,謝謝

大宅

是呀!單方面申請分居兩年,雙方同意申請分居一年

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:離婚是否一定要先分居?

若雙方同意,可佯作已分居一年,即分!

男爵府

unreasonable behavior 囉
不過真係unreasonable 先得喎

love can be a delight, a dilemma, a disease or a disaster.
the proper basis for a marriage is a mutual misunderstanding.

大宅

hnh_mami 發表於 12-11-14 14:28
因為同先生生活上協調唔到,我好想分開!我地有個仔,而家陀緊第2胎,我知道條路好難行!但我唔想再容忍佢 ...
佢走囉. 一個男人邊到都去到.

複式洋房

你上網搵吓, 打去家事法庭問吓

大宅

唔係一定係由攪離婚果日開始計分居兩年,

之前唔係一齊住,唔同床訓都可以開始計.
從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

洋房

回覆:hnh_mami 的帖子

你想清楚,離咗無得回頭,你找社工幫手,你可考淚拿援助,有租金,有些機金可幫到你,

首頁

尾頁

跳至