跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 油塘宿舍靚太俱樂部(Part 2)

hi:

我今日係qe覆診,醫生話我第二個b血液流量多,即刻照下心跳是否正常,叫我星期六再番check,佢話有d擔心阿b會長得唔係幾好.佢地屬偏細型,問佢開刀定順產佢話到36週先決定wo.但我睇私家時已叫我37週好開刀,反而qe咁遲決定既
佢話阿b血液流量多時,我地兩公婆總懵懵下,都唔係好明咩意思問佢係咪血壓高,佢話唔係又講得好含糊,走後先兩公婆討論時都唔係幾明依家先識驚,唯有過幾日等醫生check完點講lu.

別墅

hi

但係咁耐都唔係好覺有宮縮wo ?-( ?-( ,可能唔係好厲害la.
ruby我下次睇私家要27号呀,qe就sat,咪睇下佢點講先算lor.
我發覺阿b依家郁得好小,你就嚟生緊張嗎?

別墅

hi:

我今天qe覆診,tuchwood 我倆b都無事,我問醫生如果依幾星期早產會怎處理,開刀定順產,佢話任我揀wo,如果順產阿b危險,而開刀自己危險,各位如果係你,你會怎揀呢?比d意見!

別墅

ceiling :

原來好多師兄都有架,佢地通常買嘢番嚟"咋"wo.

別墅

JoJo:

個政府醫生講左等於無講,問佢嘢有負氣到死,攪到我依家15/16唔知點好.私家就叫我37好開刀,免得阿b大支撐唔到.真係好矛盾呀.....
ruby----唔講由子可,一講晚上即刻宮縮,冇覺好瞓,由朝早6:30開始嗱住至到7:15分,我真係已為生得.依家天氣又熱開冷氣令到喉嚨勁乾,頻頻晚上飲水去厠所,又瞓唔番,冇晒精神同胃口,我老公叫我唔好飲咁多水怕個肝頂唔住,我自己有頂唔順,你會否這樣呢!依家阿b兩個都掉晒頭,會否d手腳撐住我個胃呢 我全日食左一碗通粉已經食唔落嘢,但就勁飲水lor,我發覺呢排好辛苦呀

別墅

rubytse :

我個醫生叫李xx呀,我識個twins mommy有係睇佢,總成日嚇到佢喊wo,佢講嘢有無point乞人憎到死.
我都唔想飲水呀可惜勁喝,依兩日阿b頂到我心口好辛苦呀,嘢有唔想食又瞓唔到,我都預37週開刀睇下個死八公點講,慘la係佢同我開刀既話我明天覆診又要忍住唔丙得佢真陰公!

別墅

JoJo:

我依家夜晚瞓唔到,飲水,去厠所,循環性,好慘呀!!!
有咩辦法解究?

別墅

HI 各位:
我係Zue老公,Zue 叫我通知大家,佢今日會開刀生得la.

別墅

hello各位mommy:

我返左屋企la.....我倆b要係醫院比醫生觀察情況,依家兩姐弟因早產關係出現問題,家姐要抽血種菌,細佬有肺炎打抗生素,兩個時好時唔好,令人擔心,醫生話太細關係身體機能未成熟要慢慢觀察.最初家姐情況要抽脊椎刺針抽水化驗有否受感染及腦膜炎,真嚇死我地,好彩她太細搵唔到位置而依家慢慢正常番,免受一次痛苦,當然希望佢種菌都無受感染la.
事源我個a番qe覆診,醫生話佢倆心跳平平,問我佢地有否郁動,我話有,佢話今日攞出嚟我話咁快,佢話有d擔心wo.而家攞都ok.當時心情太亂無冷靜分析就開刀,我完全無想過咁突發情況下生左.都有d懷疑個醫生是否需要咁早,無任可再觀察地方就開刀.既然事實都無辦法la.

別墅

ruby:

你唔需要帯太多嘢唔夠先叫家人攞,主要m巾2包先,視乎流量再帯,因他會打孖用.護膚,沖洗器,紙巾,bb尿片,紗巾,濕紙巾,床墊唔駛帯.你預3天走得,有d2天已經可以走,因一些bb會有黃會抽血等報告住多day.
二等有餐單選,菜叫家人帯通常係白菜同紹菜.

別墅

rubytse:

雪印呀,聽講幾好無咁甜wo.

係呢想問有無開刀媽咪你地十二朝前食咩餸呀,直到依家我都係食菜心瘦肉or梅菜肉餅.你地有無好介紹呢!!

別墅

hello:

好耐無上嚟傾計,難得偷到time,總記吾記得我呀!
嘩!!!ruby你們個bb女勁cuite喎!你有無喂人奶呀,定係食奶粉呢,食邊隻可以咁肥肥白白呀!!!,你生時阿B係咪大碼呢?(SORRY,因無睇之前DPOST)我囡囡最初都肥肥地,係上兩個weeks吾肯食奶攬到面瘦晒,心痛死呀,好彩依家肯食番.係呢你修身未呀,我完全無肯心,一未係到食,食,食.足足大左一個SIZE,肥個大肚個時,陰公.....我99話D骨拉鬆左唔會收番呀,慘呀!真頭痕
湊bb真係好金呀,我總兩個漆,一個日頭瞓,一個夜晚瞓,比佢地玩死呢,依家勁扭抱,一放低即cry重嘈醒另外個o個,好吾得閒.依家同老公分開瞓先掂.
你地就好可以high tea,食飯都吾可以好好食一餐,一食飯,兩個一齊cry又要抱,又要行.我都好想HIGH-TEA,同你地見面傾計,曬太陽呢:-( :-( :-(
想帯佢地出街玩下,腍住可以舒服下,細佬一坐車又喊,又要抱,真係多兩隻手都唔掂呀,細佬忽然發燒,醫生話係尿道炎,又要打抗生素,遲d要check 腎照超聲波,睇下尿液有無倒流,手尾都幾長.
哎呀!腍住上嚟開心下,點知講埋D悶嘢漆,SORRY!SORRY! 得閒再上嚟傾計LA.....

別墅

hi ruby:

哈!左邊係家姐,右邊係細佬,佢地好煩呀,成日玩接力,頂吾順呢,真想打鍋金比佢地嘆
我就人奶日頭餵奶粉夜晚餵咋,我梗係吾想放肆la,鬼咩,我吾夠人奶麻畏有食,食,食lor.......
嘩!13磅12安士,恭喜,我倆b依家食少左奶,越大越食得少,激死呀
係呢幾時得閒約埋其他mummy一齊出嚟見下,傾計好嗎?

首頁

尾頁

跳至