懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

自問真係對古典樂提唔起興趣~ :;pppp: 但真係想俾肚裡面既bb聽下歌, 咁jm們係唔係都係聽返自己喜歡既歌? 定為左阿b一定係聽古典樂架?
另外妳地用earphone聽歌定係開 Hi-fi 架呢?

珍珠宮

回覆:各位jm會俾咩音樂作為胎教?

莫扎特

大宅

引用:莫扎特 +

原帖由 小紅梅 於 12-11-16 發表
莫扎特
Me 2,放個電話喺肚邊俾佢聽。用earphone佢應該聽唔到

tingc9  早幾日睇報紙好似話電話唔好放咁近個肚, 電話輻射會影響個bb呀~  發表於 12-11-16 10:48

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:FrankieYau 的帖子

我比BB聽流行歌,

男爵府

我俾佢聽交響情人夢果D歌
因為我好鐘意交響情人夢~~~wahaha
每次聽我都好開心, 希望BB都鐘意聽啦
有時仲會一路聽一路介紹俾佢知係咩樂器XDDD

公爵府

回覆:各位jm會俾咩音樂作為胎教

自己工作日日彈,佢都感染到掛

男爵府

引用:自問真係對古典樂提唔起興趣~+++但真係想俾

原帖由 FrankieYau 於 12-11-16 發表
自問真係對古典樂提唔起興趣~ 但真係想俾肚裡面既bb聽下歌, 咁jm們係唔係都係聽返自己喜歡既歌? ...
總之你聽到佢就聽到嫁拿, 專家說早上聽唱既, 睡前聽講野既

男爵府

自問真係對古典樂提唔起興趣~ 但真係想俾肚裡面既bb聽下歌, 咁jm們係唔係都係聽返自己喜歡既歌? ...
總之你聽到佢就聽到嫁拿, 專家說早上聽唱既, 睡前聽講野既

別墅

回覆:molasses 的帖子

公爵府

我前排听林峰

大宅

買咗set 5cd 胎教音樂101 出咗世都聽得, 用earphone 唔會聽到,亦唔好放喺肚皮上會影響BB聽覺

大宅

引用:Quote:原帖由+FrankieYau+於+12-11-16+發表

原帖由 kiukiu1106 於 12-11-16 發表
買咗set 5cd 胎教音樂101 出咗世都聽得, 用earphone 唔會聽到,亦唔好放喺肚皮上會影響BB聽覺

...
我都買左。不過次次都係臨訓前先有dd時間聽幾隻。點先可以多d時間俾bb聽多d日日都要返工,朝早都無機會開大hifi黎聽

大宅

引用:Quote:原帖由+FrankieYau+於+12-11-16+發表

原帖由 kiukiu1106 於 12-11-16 發表

...
我都買左。不過次次都係臨訓前先有dd時間聽幾隻。點先可以多d時間俾bb聽多d日日都要返工,朝早都無機會開大hifi黎聽

大宅

引用:Quote:原帖由+kiukiu1106+於+12-11-16+發表

原帖由 Yukitokazuki 於 12-11-16 發表
我都買左。不過次次都係臨訓前先有dd時間聽幾隻。點先可以多d時間俾bb聽多d日日都要返工,朝早都 ...
我將佢轉咗落iPhone,阿囡起身我就俾佢聽自己再瞓多陣,每次聽其中幾首踢得特別多 之前有返工就喺公司教細細聲佢聽,依家喺屋企懶只係朝早聽,夜晚玩捉手仔腳仔遊戲

子爵府

BK Milk勳章

醫生講座話唔一定聽古典。唔好逼自己。本身鍾意rock n roll 照聽都得。最緊要媽媽自己聽得舒服

男爵府

我聽左幾次胎教音樂, 見佢無反應, 慳返, 看TV就算, HEE...

珍珠宮

之前呢度有jm分享YouTube ,外國醫生播佢喺肚入面鍾意接近心跳嘅音樂(冇指定要古典)!太強勁音樂見BB反應唔開心。

大宅

我都試過播胎教音樂,但聽到我心跳加速,所以宜家都係聽啲流行慢歌算了,冇謂勉強。

大宅

回覆:各位jm會俾咩音樂作為胎教

我用酷狗音樂加wifi speaker..酷狗都有古典音樂的

首頁

尾頁

跳至