潮流時尚

跳至

首頁
12345...33

尾頁

侯爵府

有無雙加大碼媽咪,入來傾下

自己係加加大碼,唉,成日覺得唔知點,你地有咩感覺? :-(

子爵府

好媽媽勳章

Re: 有無雙加大碼媽咪,入來傾下

XXXL得唔得呀?一定要加加大咋? 有我塾地無有驚喎 成日都俾c佬贈慶啦...而家我o判pair tim.以前都覺有d唔好意思咁肥,而家懶晒佢衰多口咪係咁食囉,反正都俾人話.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

侯爵府

renren
hi, 你講野好好笑呀
你老公有無叫你減呀?我老公就無乜出聲,但係我自己就覺得愈來愈肥都唔係辦法,唉,但係又無恆心去減,因為工作已經好忙,成日覺得仲要食少d刻薄自己好似好慘,所以而家都係同你一樣"本pair"。唉..... :-(

子爵府

好媽媽勳章

sandwich,
釘橋,釘橋.我d隨口up..拱佢又無叫禾揀肥,但我都好似你一模一樣,照鏡時都覺唔對路但又的唔起個心去揀肥....做野辛苦梗要慰勞下自己啦.,所以對食我唔手軟架.

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

侯爵府

renren
咁你平日去邊樹買衫呀?

子爵府

好媽媽勳章

sandwich,
我'士die佬'似麻甩佬,又因為以前做野,可以free d,所以多數去polo jean,gap買衫,有時去加連威老豆買捧球衫,貪佢size夠大又young(老喇扮下細個嘛)不過近呢幾年d cutting都有d slim.. :cry: 我都想問你响邊樹shopping買令三.

珍珠宮

哈哈, 我都係加加大碼, 有時見到d靚衫又平又靚, 都幾"up"架, 但又冇計(減唔到, 又唔想食藥)...
我老公都冇話我, 可能佢見我生完個仔先咁肥掛...
幸福肥師奶

子爵府

好媽媽勳章

哈,好在c佬姓吳,叫吳肥c 奶安慰下自己 .我陀仔到生完反而瘦左20lbs,因為未有b時已經over size,陀住要keep住.而家又漲番咯

大宅

haha

我未生bb , but 結左婚, 由 L 換左加大,

重左 30 磅 :-( :-(

別墅

Hi 各位好,

我都係著加大碼既媽咪其實平時行街時真係好慘架, 見到d衫好鐘意既自己又唔啱, 成日都要買d自己唔係咁鐘意既衫又要貴過人(因為返工既關係唔可以買一般causel wear), 真係好慘, 而我平時買衫就會去開既鋪頭根本都無得選擇又要挨貴衫 :-( :-( :-(
Ah B

侯爵府

renren
我通常都係樓下商場買衫。佢地有 d 係korea 的衫,有d款有大size,但係比一般size貴約六十元,有 d唔扺,但係無計啦,鬼叫自己肥咩,唉
renren 寫道:
sandwich,
我'士die佬'似麻甩佬,又因為以前做野,可以free d,所以多數去polo jean,gap買衫,有時去加連威老豆買捧球衫,貪佢size夠大又young(老喇扮下細個嘛)不過近呢幾年d cutting都有d slim.. :cry: 我都想問你响邊樹shopping買令三.

子爵府

好媽媽勳章

真係衰呵,人肥連買衫都頭痕又貴過人.同埋有時見到d款好靚但著唔落,著得落又襯唔起件衫,果仲痛苦法....唯有惡性循環食番餐出啖氣

別墅

Hi Sandwich,

請問你住係邊度呀同埋間鋪頭叫咩問, 我都想去睇下因為平時買開間鋪頭係賣日本衫既都好貴吓大約一件返工衫都要HK$350 度都幾肉呎架 :-( :-(
Ah B

洋房

hihi,

大家好,我同大家都一樣ga! 起初,都會覺得買衫好煩ga!同埋咁肥又難買衫tim!不過,有一次無意中發現一間連鎖店o既衫連XXXXL都有,咪試下law!ok ga! 連返工衫都有得買,大家可以等佢減價先買都未out ga! (店名係gixxi),其實肥都可以好靚ga!!最緊要係有信心嘛!!!! 

侯爵府

BB6392
hi, 係淘大商場,有間係一樓,佢d衫around 三百元
另外有一間d衫causal D,價錢就平D,約幾十至百多元

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

mrs_chan 寫道:
haha

我未生bb , but 結左婚, 由 L 換左加大,

重左 30 磅 :-( :-(

我同你一樣呀,所以唔知會唔會因為太肥而家仲未有bb呢 :-( :-(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

珍珠宮

好橋, 我隻佬都係姓吳架~

renren 寫道:
哈,好在c佬姓吳,叫吳肥c 奶安慰下自己
幸福肥師奶

侯爵府

renren 寫道:
真係衰呵,人肥連買衫都頭痕又貴過人.同埋有時見到d款好靚但著唔落,著得落又襯唔起件衫,果仲痛苦法....唯有惡性循環食番餐出啖氣

hi,renren
你真係好識得攪笑,喂,你識唔識得煲 d咩湯水或其他野可以清下d肥膏架?

子爵府

好媽媽勳章

sandwich,
哈,成日笑都係令到人肥其中一個原因,我諗咁多位都係好鐘笑好開心果d人黎係嗎?清肥膏試下五碗水加兩湯匙洗潔精加一茶匙通渠佬,我諗好見效.哈哈哈哈...你試下飲菜湯吖,有輪我煲菜湯+餐包做一餐,好似輕飄飄左兩三磅,但后尾肚餓頂唔緊,食番個蝦子撈麵...你話c 唔c吖.
菜湯:蕃茄,椰菜,芹菜,青豆,紅蘿蔔,露筍一齊煲,食埋d菜都好飽下,不過快肚餓.頭幾日係威係勢,肚餓食生果或梳打餅,點知耐d隻肥魔鬼响樹擾亂我思維,不停咁諗d好美味o既野食,生蚝,魚生,韓國燒烤,串燒....c 啦..又失守呀!個肚終於陯陷.... wowoowoo

mannok媽咪,
真係咁啱呀..一齊吳肥下先 仲有姓吳好鬼難改名,你係咪都有呢個煩惱呢?

joycewong311,
果間'gixxi'即係...?全名啦.同埋邊到有呀? :

侯爵府

renren
你講果隻湯,我以前都試過,不過真係好快肚餓,唔知係咪無飯或肉到肚,食完緊係"籮籮攣",所以唔多掂
另外亞joycewong311講果間應該係 gitti。

首頁
12345...33

尾頁

跳至