自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:circleda 的帖子

心有雜聲係一出世時已話有聲,其實都幾common, 私家聽過認為多數只係bb血管太幼好似有雜聲,大部份都無事,睇過d文章都講大部份都係無問題,大大下就無雜聲,如真係心臟有事好多時會有其他徵狀如飲奶困難氣喘,喊得勁咀唇發紫etc. 但佢自細飲奶極快,從來都無氣喘等問題,而家大咗跑來跑去都不知幾好氣,所以我都幾有信心唔係真係個心有事。不過政府緊張d, 一定係照u/s睇清楚個心先會確定無事。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:好後悔帶咗阿女去 QE覆診治...

而照完都confirm係無事,而家file closed

男爵府

回覆:blackypurin 的帖子

好番冇事架!加油!

伯爵府

祝你女女早日康復

大宅

保重

伯爵府

take care

小魔怪瞓著咗我先至有私人時間-_-#

男爵府

引用:周街都係菌,+唔好咁自責

原帖由 ansonapril95 於 12-11-20 發表
周街都係菌, 唔好咁自責

琥珀宮

引用:而照完都confirm係無事,而家file+closed+ +

原帖由 blackypurin 於 12-11-20 發表
而照完都confirm係無事,而家file closed
俾我帶囡囡去醫院睇完confirm佢個心無事file closed,會好安樂!絕對唔會因為而家感冒呢d小病而後悔帶咗佢去醫院睇!

bosch  AGREE  發表於 12-11-21 03:42

大宅

宜家開始多流感都關事,一出街可能都中照架。你最緊要保重身子,囡囡同肚個bb都靠你架,加油!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

菌真係通街都有, 亦有潛伏期, 小朋友夜晚發燒, 可能係日頭惹到菌, 又有可能早1-2前已經惹到.

學校仲污糟過醫院, 但亦都講唔埋, 可能最終小朋友響屋企惹到菌. 無憑無據就開 post 指明話QE, 我仲以為有醫療失誤. 你咁講對QE 唔公平, 亦對你自己唔公道...

希望你女女快d 好番, 你大緊肚老公又去左公幹, 都要注意情緒, 好好保重, 唔好太緊張, 小朋友confrim 左個心冇事, 應該係開心, 唔係感冒問題上鑽牛角尖.

加油!

大宅

回覆 blackypurin 的帖子

唔好咁諗,感染細菌都有潛伏期,唔會今日惹到就即刻發燒,係咪?小朋友心有雜聲先係緊要問題,希望你囡囡報告話佢無事啦,亦希望佢快D好番,身體健康;你都唔好太擔心!

大宅

祝你女女早日康復,不要自責呀,加油

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:bosch 的帖子

咁我唔係話QE有問題或怪QE,我只係後悔喺女女身體咁弱時就唔好帶佢去d高危地方/周圍去啫。因為照個心唔係真係urgent, 其實佢大半年前已照咗一次u/s, 但嗰時太細(歲半)左右,唔肯瞓定,所以只照到係7-8成無事,我又唔想要阿女食安眠藥定唔知麻醉藥去照,所以就reschedule大半年後先再照。所以其實再reschedule好d, 不過我又估唔到真係一出街又咁易病!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我個仔同你阿女一樣,不過佢多一樣就係心有條血管太窄,一出世第二日就要通波仔。宜家見你阿女冇事就好喇!小朋友病好多時係學校中招㗎,我睇開個醫生話,如果小朋友抵抗力弱會好容易係學校被傳染!所以如果可以比佢帶口罩返學啦!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

小朋友如果身體差,好容易惹病,下次去醫院記得戴口罩。另外病好返學都戴夠幾日口罩呀,好易俾其他小朋友咳兩聲同打個乞嚏又惹病。

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

加油呀!四處都係細菌,加上天氣唔穩定,所以容易病!唔好責備自己

珍珠宮

好媽媽勳章

多謝各位,阿女之前好少燒到今次咁勁,佢尋日睇醫生食咗特效退燒但全日都仲keep住高燒39.x,所以真係超擔心,幸好去到半夜3點左右終於開始退,今早只係38度頭,食埋panadol退埋燒添。而家仲有鼻水同痰但退咗燒已唔咁擔心了。

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同佢戴個口罩會唔會好D ?

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 月餅勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

,轉天氣加流感高峰期,小朋友就易唐,小心d!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

get well soon, dont worry

首頁

尾頁

跳至