母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

女人最痛,除左生仔,莫過於比剛出牙仔又發牙痕的bb咬。食飽望住你甜笑一下,之後是一下痛入心痺一咬,仲要個頭左右搖晃。除左痛到雪雪聲,惡d同佢講唔好,都唔知可以點>.<
而家4個半月已經出左第一隻牙仔,我打算餵人奶到bb自然離乳,呢個痛出現太早了。媽咪仲幸災樂禍話我會有排痛,因為當年我都咬到佢好痛:;pppp:

男爵府

玩具勳章

回覆:女人最痛

好明白呢,我仔仔十個月先黎咬同扯,損哂,最後要由埋身轉泵,奶量急跌,本來想餵到離乳但睇怕快要停產了。

伯爵府

環保接龍勳章

我個女扯過幾次, 開頭我都係齋叫no, 同整個惡樣, 不過都唔掂, 有次我大叫, 因為真係好痛, 仲喪叫左成分鐘, 佢就比我嚇到狂喊, 跟住我扮埋一齊喊, 然後叫左好多次no, 自此佢冇再咬我啦.

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

就算未出牙仔,如果阿b係咁扯都會好痛。

我仔未夠3個月,呢幾日好多時埋身食完都會扯我個乳頭,之後再扯到個乳頭離咀為止。。。真係痛到呢

子爵府

BK Milk勳章

我大女食人奶到3歲從來都冇咬過我。細b醫加5個月仲未出牙仔有時會用牙肉咬我。

大宅

深深體會

大宅

回覆:開心仔媽咪 的帖子

我個仔都係咁!鬧佢,佢個樣好滿足又得戚!都無望我一眼,伸嗮懶腰瞓咗!

大宅

回覆:Tiffany2 的帖子

好勁呀,餵到3歲,如果我可以做到一半,餵到歲半我都開心死啦!

大宅

我個囡六個半月未出牙,但用牙肉咬都勁痛,次次想鬧佢佢就會望住你笑,即刻鬧唔落!

大宅

引用:好明白呢,我仔仔十個月先黎咬同扯,損哂,

原帖由 SmallRiceBB 於 12-11-24 發表
好明白呢,我仔仔十個月先黎咬同扯,損哂,最後要由埋身轉泵,奶量急跌,本來想餵到離乳但睇怕快要停產了。 ...
十個月是否已經好多隻牙?

大宅

引用:我個女扯過幾次,+開頭我都係齋叫no,+同整個

原帖由 於 12-11-24 發表
我個女扯過幾次, 開頭我都係齋叫no, 同整個惡樣, 不過都唔掂, 有次我大叫, 因為真係好痛, 仲喪叫左成分鐘, ...
我都有叫,佢會停唔咬,點知下一餐又咬

大宅

引用:就算未出牙仔,如果阿b係咁扯都會好痛。

原帖由 開心仔媽咪 於 12-11-24 發表
就算未出牙仔,如果阿b係咁扯都會好痛。

我仔未夠3個月,呢幾日好多時埋身食完都會扯我個乳頭,之後再扯到 ...
我個仔未出牙之前都會扯,同咬的痛係無得比

大宅

引用:我大女食人奶到3歲從來都冇咬過我。細b醫加

原帖由 Tiffany2 於 12-11-24 發表
我大女食人奶到3歲從來都冇咬過我。細b醫加5個月仲未出牙仔有時會用牙肉咬我。 ...
你女女好錫你呀

男爵府

玩具勳章

引用:Quote:原帖由+SmallRiceBB+於+12-11-24+發

原帖由 yan101011 於 12-11-24 發表
十個月是否已經好多隻牙?
佢得4隻牙仔咋,之前剛出牙時係咬過話佢之後就冇咬,但而家話佢就喊到唔再啜,冇計。

男爵府

玩具勳章

引用:我個女扯過幾次,+開頭我都係齋叫no,+同整個

原帖由 於 12-11-24 發表
我個女扯過幾次, 開頭我都係齋叫no, 同整個惡樣, 不過都唔掂, 有次我大叫, 因為真係好痛, 仲喪叫左成分鐘, ...
草,我都有叫痛同一齊喊,但佢俾我話no之後就喊,喊左就唔啜。再埋身試再咬再喊,唯有轉泵,但就奶量大跌呢。

大宅

回覆:開心仔媽咪 的帖子

我b兩個幾月時都成日扯住兩頭fing有幾次仲向後扯甩pop一聲痛死我,我老公聽到都呆一呆話咁大力!宜家如果佢向後扯我會hold住佢個頭,通常都hold到,不過有時都比佢偷襲到:;pppp:我老公就會偷笑

複式洋房

我都係咁…
鬧過扮喊過都冇用
佢十五個月
捱左一個禮拜泵
但奶量跌到得返一兩安
想放棄但又唔甘心輸比隻牙
但咁凍真係唔想泵

真係好佩服泵媽

大宅

引用:我b兩個幾月時都成日扯住兩頭fing有幾次仲

原帖由 千色mama 於 12-11-24 發表
我b兩個幾月時都成日扯住兩頭fing有幾次仲向後扯甩pop一聲痛死我,我老公聽到都呆一呆 ...
好釆我仔唔識呢招,痛c

大宅

引用:我都係咁… 鬧過扮喊過都冇用 佢十五個月

原帖由 mavisho 於 12-11-24 發表
我都係咁…
鬧過扮喊過都冇用
佢十五個月
我唔想用泵,懶洗野。但如果阿仔再咬,可能要考慮用泵

侯爵府

你地咁好, 只會鬧BB, 但我唔係, 我除左鬧, 有時痛得濟, 會(MEET)佢塊面好痛, 跟住BB就會喊, 我係唔係好衰呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊