跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Re: "基恩幼兒學校" 吹水站~

6:00-7:00pm $13(有茶點) <-- 嘻~ 如果係晚餐就仲好, o甘我地唔使諗埋呀仔夜晚餐餸

子爵府

lui_BB,
校長唔建議小朋友響學校食dinner, 話響屋企同父母一齊食好d喎~增進親子溝通咁話.....
所以我都煩緊點煮dinner....

另外, 學校應該暑假放一星期假, 農曆年又放一星期假的~(係咪呢??)

子爵府

ccmeow,
唔知學校著乜野色ge鞋呢? 我淨係知道著淡藍色/白色裙(女仔)~

大宅

好媽媽勳章

kohelen,

以今年為例~
農曆年:28/1 - 5/2
Easter: 14/4 - 18/4
暑假: 24/7 - 2/8

男爵府

o甘都唔算太多假

大宅

好媽媽勳章

重有X'mas: 25/12/2005-2/1/2006

ccmeow 寫道:
kohelen,

以今年為例~
農曆年:28/1 - 5/2
Easter: 14/4 - 18/4
暑假: 24/7 - 2/8

男爵府

想問下有無人已經收到入學通知啊
我無記錯既話, 學校話6月份會通知買校服及書包的

子爵府

我都仲未收到呀........

子爵府

我剛打去基恩問, 原來佢地仲未寄信, 明天才寄出。
家長會日期係7月8日(星期六)上午~
到時見~~

大宅

好媽媽勳章

kohelen,

sorry, 剛剛發現睇漏左你的message.

乜鞋都得 但要準備兩對因返到學校要換鞋... 每星期拎返屋企洗一次 (沙士後實施).

kohelen 寫道:
ccmeow,
唔知學校著乜野色ge鞋呢? 我淨係知道著淡藍色/白色裙(女仔)~

男爵府

helen

7/8有家長會呀~ o甘到時見la~ 唔知上午or下午呢?

子爵府

lui_BB 寫道:
helen

7/8有家長會呀~ o甘到時見la~ 唔知上午or下午呢?

朝早呀~ 我要請假咯~

男爵府

helen

ME2, 半day假呀

男爵府

all

你地收到信未呀, 我仲未呀

kohelen 寫道:
我剛打去基恩問, 原來佢地仲未寄信, 明天才寄出。
家長會日期係7月8日(星期六)上午~
到時見~~

子爵府

我今日收到信了!!
照封信睇, 可能係分批舉行家長會。因信上寫的是 "本校將為2006年8月3日入讀兒童之家長舉新生家長會,.........."
家長會內容為:
1. 介紹學校教育路向
2. 幼兒學校生活程序
3. 解釋新生適應期及家長須知
4. 訂購新學期用品
5. 繳交8月份學費差額 ($1150)
6. 補交文件 (如相片等等)

N1書簿費及校服費等等費用為$615.60.

男爵府

helen

我lunch返home都收到letter lu~

內容如下:

本校將為二零零六年度入讀兒童之家長舉行新生家長會, 日期, 時間地點如下:
日期 : 二零零六年七月八日(六)
時間: 上午九時三十分至十二時正
地點: 本校

當日程序 :
十三. 介紹本校之教育路向
十四. 分享幼兒學校生活程序
十五. 解釋新生適應期及家長須知
十六. 補交文件 (相片8張)
*要成8張相o甘多, 唔知用來做咩呢 ?-(

我估我銘澤係細仔, 同你封letter內容係唔同

不過可晴8月3日返學, o甘1,2號點算呀
&點解唔係8月1日返學o甘寧丁

子爵府

lui_BB,
點解妳封信ge當日程序係十三、十四.....咁落ge

大宅

好媽媽勳章

lui_bb,

要o甘多相係貼係桌呀, 椅呀, 櫃呀 etc 等小朋友應得自己個位

子爵府

lui_BB,
我會八月中先退育嬰院, 因為頭段時間, 可能阿囡返半日基恩, 半日育嬰院 (雖然我希望阿囡一返就返全日基恩...)

ccmeow,
妳記唔記得當初妳小朋友返左幾多日先可以全日返基恩呀??

大宅

好媽媽勳章

kohelen,

阿仔第一日就可以返全日啦~ (冇喊添, 因佢覺得多野玩, 之前又返開全日育嬰院) 你覺得會有咩問題? 如你囡囡返開育嬰院更加冇問題啦!

首頁
12345...10

尾頁

跳至