在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

北角返工既媽媽, 入黎傾下啦

北角既媽咪, 你地好 !!
我個bb7個半月大啦
:-P
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

男爵府

Re: 北角返工既媽媽, 入黎傾下啦

Hi lokching,

I am working in NP also. My bb is 15.5 months.

canau
canau

男爵府

Hi canau,

你係邊楝building返工架, 我係"嘉華國際" ar ....
大家好!我叫"晴晴", 我係2002年12月4日出世架 ! 我係媽咪爸爸的心肝寶貝 :-P

男爵府

Hi,

I also works in NP, my co. at 625 king's rd, my b is 18 mths old la

JC

男爵府

Hi JC,

625 King's Road ?? 近邊度架 ??

別墅

我都係625 King's Road返工,近Quarry Bay健康村對面,我仔仔27個月大。

男爵府

Hi文迪, JC, Canau,

你地平時同bb有咩節目架 ? 係咪有工人揍bb架 ? 我就係奶奶揍既, holiday接番bb返堅企.

你地lunch多數去邊度食架, 我就多數去成坤廣場個food court食架, 食到好悶架.......

lokching :-P

男爵府

lokching,
我有時都去成坤廣場食飯,有時唔想行咁遠就去英皇道既茶餐廳.
我bb係我媽媽揍,我晚晚都帶返屋企,比較辛苦,但又好開心. 放假通常都好晏至去街,有時去行街,返女麻女麻度.
咁你又通常去邊多.

文迪,
625最衰係7:00pm後無冷氣.我公司要ot七點後就焗冷氣,公司又唔比$開冷氣.
JC

洋房

I live and work at Fortress Hill, I normally go home for lunch....play with bb. My daughter is now 8 1/4 months....very naughty.

翡翠宮

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係128號渣華道, bb7個月01日大, 多數去食麵及新中國酒樓.

洋房

Hi lokching,

How old is your baby?

男爵府

JC,
放假好少出街啦, 因為要揍女ma, 多數帶個女落公園玩/散步 or 到住所的club house玩, 雖然無晒私人時間, 但係見到bb開心自己都好開心.

小me,
好羨慕你呀, lunch time都可以見到 BB, 你就好啦, 返工咁近, 車錢都慳唔少啦.

鎰仔ma ma,
我係191 Java Road返工呀,新中國酒樓係邊架 ? 如果lunch去飲茶, 我多數去彩福 (北角MTR上面個間 )

男爵府

小Me,

my daughter 7.5 months

男爵府

我已前都住Fortress Hill,不過現搬到Java Rd,
你地有無食過Java Rd 108樓下個間清湯腩幾好食,新中國酒樓係米係馬寶道.
JC

男爵府

Hi everybody,

你地做咩架, 我做秘書架 ? :-P

男爵府

我做出版架 :-P
JC

男爵府

各位北角返工既媽咪,

北角邊度有bb用品賣呀, 我淨係知最近係太古城

男爵府

Hi Lokching:
我在炮台山返工,未結婚時住北角.
北角邊度有bb用品賣呀?沒有一間店專賣bb用品.不過可以去'新都城'百貨逛下.(華豐對面),帶飯,買飯盒,去茶餐廳.
妳呢?

Hi Me:
我也在炮台山返工,近地鐵站,午飯去邊?

canau

男爵府

Canau,

新都城百貨 ?? 有咩賣架 ?? 我好少行去個邊架, 不過如果d野吸引, 我都會去行架
lunch都係出去食, 多數茶餐廳, food court lor, 食到好鬼悶

男爵府

Hi Lokching,

新都城百貨 is a department store long long time ago in North Point. More than 25 years. But the goods are not so updated. They have a corner which sell the baby clothes, accessories. The styles may not be more than Wing On Dept Store.

You are working in K Wah Ctr. It needs to walk and walk to Island Place to take a lunch. If there is a rainy day, it is inconvenience. What is the business nature of your company. My company is an eng firm.

My daughter is 17.5 months. How is your daughter's weight? My daughter is not so fat, around 9.6 kgs.

canau

首頁

尾頁

跳至