親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

北海道温泉+滑雪,各去半日,請問二世古有無半日票?showboard要有教練嗎?溫泉半日邊度有兩人房,(最好有露天靚景),thanks

大宅

EnaLiu 發表於 12-11-30 12:53
北海道温泉+滑雪,各去半日,請問二世古有無半日票?showboard要有教練嗎?溫泉半日邊度有兩人房,(最好有 ...
係未要住佢哋 hotel 至可以滑雪?

大宅

應該唔係,我見啲人住民宿都過去二世古度滑。

珍珠宮

1. 半日 ? 我唔係好明, 如果札幌搭車去, 來回都 4小時. 如果去溫泉區, 都係一樣要搭車. 半日又有兩人房 ? 我更加唔明 ???

如果室內的風呂望住四面牆, 就札幌都有.

2. showboard 可以唔唔駛教練, ski 都係. 但係冇人教, 都幾難學, 我係自學 snowboard, 跌到我想走人唔玩 ( 最尾我都學識 ^_^ )

3. 任何人都可以去雪場的.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:北海道温泉+滑雪一問

係囉, 點樣各去半日? 二世古係北海道都幾出名, 不過札幌近郊都有個滑雪場, snowboard你唔識玩既話, 一定係請教練, 浸温泉半日係咪指唔住, 日歸果隻? 你要私人風呂既話, 未必間間酒店有, 要去search

珍珠宮

係呀, 就算即日來回的溫泉, 早上 9-10點出發, 回到札幌都 4點幾啦.

大宅

哦,我無諗住去太遠既温泉,登別等就真係要3,4個鐘,我上網見到啲日本温泉有1小時¥3xxx,好似小樽朝里川温泉咁。

大宅

回覆 youhello507 的帖子

我就係唔想去温泉區,札幌有好既温泉館介紹嗎?
其實我識滑雪的,不過對上一次係7年前,所以先諗下係咪有個教練好啲?

大宅

回覆 TMC3012 的帖子

温泉係想日歸,有無好介紹?

珍珠宮

EnaLiu 發表於 12-11-30 14:50

我就係唔想去温泉區,札幌有好既温泉館介紹嗎?

我真係諗唔到札幌有溫泉主打的旅館, 小樽就有.

我諗 ski 和 snowboard 都好唔同, ski 唔多駛學平衡, 但 snowboard 最難就係初學果時, 點樣平衡到唔跌.

咁講啦, 如果你唔怕跌, 唔認輸, 自學都應該 ok o既.

snowboard 另一個難處就係轉身.

大宅

其實我同c6都唔鐘意滑雪既諗住過下引咋
咁小樽有咩介紹呢?

珍珠宮

日歸果 d 都係去溫泉區, 都玩大半日啦.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

EnaLiu 發表於 12-11-30 14:52
回覆 TMC3012 的帖子

温泉係想日歸,有無好介紹?

睇下你自己想去邊, 不過建議去住返晚會好啲, 北海道好多唔同既温泉, 定山溪, 登別, 二世古...... 睇下自己行程會去邊

首頁

尾頁

跳至