懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇人試過去伍青華醫生度做結構性超聲波檢查

Geemama,
baby mo 果個姜俊熙係你sister個仔嗎
係呢,上次最終你都無寫你姓咩

民房

Waikiki,

都唔係only 夾唔夾問題..係佢應該有責任解釋得詳細
至少都應該有基本0野 provide ..剩係佢對唔同client 有唔同service 就已經唔professional 啦..醫生唔係應該一視同仁咩?
我地係去照結構性超聲波..but 佢真係咩都冇講..仲簡單過普通覆診...
我個point 係我地唔係搵佢接生同產檢..佢既service 就會有唔同..我都有比 $1500 診金 for 0個一次檢查..唔通0個d 唔係 $$...
我只係想講出佢唔係對個個 client 都一樣..佢都有唔好的一面.. 等其他媽咪可以參考參考..

複式洋房

幸福豬,

我3個月時睇Dr.Ng, 佢都係同我照得好快, 因為bb仲細. 如果我冇記錯, 我大概係week 18-20 才照結構性超聲波. I agree Dr.Ng is cool but I think 佢個人

複式洋房

Waikiki,

你個女大個jor好多. very pretty and lovely.

My son got 濕疹. I saw Dr.趙永last Sat. He is a very good doctor. Hope my son will recover from 濕疹 very soon la.

大宅

I agree. 我5月頭由伍e生幫我開刀, d 人話開完刀落地個下1會好痛, 但相信因為佢手勢好, 我只覺有d "車"住"車"住, 之後, 第4日便出院, 仲行動自如.

伍e生係cool d, but very professional. never hide problems and let youknow the key facts. 我下胎仍然會睇佢.

fatjaimama

民房

Dear All,

我唔反對DR.NG 既接生技術 & 專業知識, 除了專業知識&技術,我相信專業態度都好重要...

我而家睇緊一個好好既 E 生...專業知識 & 專業態度(旺角的陳麗燕E生) 佢都有..多謝你地介紹...我諗唔需要了..

DR.NG 對你地態度好..SO 你地會SUPPORT 佢..完全明白..
BUT 佢確實冇做到結構性超聲波檢查應有的講解比我地..
所以我覺得有需要比大家知道..

大宅

好媽媽勳章

有無gc點數卡比我看到係點架?
因我唔係好清楚係點架. thx.

大宅

幸福豬:
I think Dr Ng 除了專業知識&技術,我相信her專業態度都好好。真係唔同人有唔同feeling。
你講的陳麗燕E生,我亦有朋友睇過話佢麻麻,so我的conclusion仍然都係:睇下個醫生夾唔夾自己law。
anyway,最重要係你而家已find到一個你應為ok的e生,so wish you and your baby all the best!!!

大宅

winnie:
你上gc個網睇下喇。

別墅

Waikiki

幸福豬 is intended to give her negative comments here...different from us...

洋房

前幾日我去0左醫院做結構性超聲波,但係醫生照0左大約十分鐘 跟住就話照完啦,bb好好無問題
其實我擔心係照結構性超聲波唔係比平時檢查照的時間會耐些嗎 詳細些嗎
好似求其0左0的雖然話bb一切正常~~~但係會唔會看漏呀
所以我都想去伍醫生照多次
但係又擔心之前唔係搵開她檢查會否真的好求其
比0的意見呀

大宅

大陽花:
Dr Ng 係cool d,but I think she is 好PROF.

伯爵府

好媽媽勳章

各位媽咪 去晒邊呀

禁止訪問

大宅

我都一直在伍醫生度做產檢,都唔覺得佢cool呀,我同老公有好多問題架,不過佢都好好咁回答我地,不過佢就不會主動印bb相給我,但我要求佢都會,我下次先去照結構,希望照得詳細啦!我都想見bb耐d架!

大宅

我都一直在伍醫生度做產檢,都唔覺得佢cool呀,我同老公有好多問題架,不過佢都好好咁回答我地,不過佢就不會主動印bb相給我,但我要求佢都會,我下次先去照結構,希望照得詳細啦!我都想見bb耐d架!

大宅

我睇開伍e生, 但我生仔喎!

原文章由 Ppppp 於 07-8-8 17:49 發表
我 arm arm 想轉個醫生, 見到你地講伍青華醫生好, 所以諗住去睇佢, 見到幸福豬咁講我都 15/16左幾日,

yesterday 終於去左, 見到佢個樣時我好驚, coz 佢個樣都幾惡, 都 ok 啦, 唔太cool, 佢問我去邊到生, 我 ...

禁止訪問

別墅

Snowkit~請問你每個月去睇,診金幾多?

大宅

每次例行的檢查為$850,剛有bb她有給我葉酸,我上次在她那裡驗血及檢查加維他命就$1770

原文章由 3008 於 07-8-9 14:55 發表
Snowkit~請問你每個月去睇,診金幾多?

首頁

尾頁

跳至