親子旅遊

跳至

首頁
23456...99

尾頁

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:BBChu+發表於+13-1-6+17:53+正呀去幾

原帖由 SumSumBB 於 13-01-06 發表
7日,但撞正日本學生未開學仲放緊假、加上台灣四連休、四月頭花期....肯定處處人山人海!

因為黎緊 ...
你復活節假去,應該我問你攞行程就真 酒店會住邊間,我都想問吓你地意見,因為東京我未試過自由行,我又懶得換酒店,邊間較方便呢?

公爵府

回覆:SumSumBB 的帖子

咁真係有心理準備四處都係人, 我3/1係skytree都好似行花市咁呀! 食野又多人等位, 最後要出返去上野先食

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

oldbean 發表於 13-1-7 07:52
嘩!!真係好開心喎,行程安排好未?

我件餅叫我安排個無乜行程的行程,對我來說,難度好高啊!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

BBChu 發表於 13-1-7 14:59
咁真係有心理準備四處都係人, 我3/1係skytree都好似行花市咁呀! 食野又多人等位, 最後要出返去上野先食
...

排隊上skytree都有排排啊!mouth:
我係唔會排的,都係離遠望下影張相算了,你上了去?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Ellen 發表於 13-1-7 11:10
你復活節假去,應該我問你攞行程就真 酒店會住邊間,我都想問吓你地意見,因為東京我未試過自由行 ...

我都係前日才買機票,仲未得閒慢慢揾酒店,但search過一些酒店,台灣四連休那幾天已經full了!

我上次住池袋,今次想住的地方最好可方便去上野、吉祥寺、台場、橫濱和Mother Farm。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

oldbean 發表於 13-1-7 07:52
嘩!!真係好開心喎,行程安排好未?

我問阿仔想去kidzania還是划船/玩上水單車,他答玩上水單車......現在我正做緊民意調查!
我見到我睇別人的blog有靚靚樱花相,便哇哇聲,我便問他想去disneyland還是睇櫻花,他揀睇櫻花!

他竞然喜歡睇櫻花!記得上次復活節同阿仔去東京,是四月中旬,東京的櫻花都榭了!好彩去到箱根仲見到有些開得幾燦爛,但當時只得一歲幾的他,在bb車上睡得很香甜,無望過盛放的櫻花,希望今次他睇到。

公爵府

回覆:Ellen 的帖子

其實講方便都一定係池袋or新宿

公爵府

回覆:oldbean 的帖子

夏天去過。。。真係無咩特別, 反而冬天靚好多

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:夏天去過。。。真係無咩特別,+反而冬天靚

原帖由 BBChu 於 13-01-07 發表
夏天去過。。。真係無咩特別, 反而冬天靚好多
請問你指夏天去過哪裡,冬天較美?

男爵府

BBChu 發表於 13-1-7 15:52
其實講方便都一定係池袋or新宿

其實住品川都好方便! 剛剛的聖誕假我幫朋友訂品川的京急EX Hotel, 很方便在車駅上, 有連絡道直上! 朋友都幾滿意喔!

男爵府

SumSumBB 發表於 13-1-7 15:26
我件餅叫我安排個無乜行程的行程,對我來說,難度好高啊!

我都開始有點懶了, 下次去遊行唔會太進取, 雖然以前都係hea, 但會越嚟越hea! 17天坐6次飛機...NO WAY!

男爵府

SumSumBB 發表於 13-1-7 15:51
我問阿仔想去kidzania還是划船/玩上水單車,他答玩上水單車......現在我正做緊民意調查!
我見到 ...

反而我兩個女一定係話去Disneyland!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

NovMaMa 發表於 13-1-7 16:09
我都開始有點懶了, 下次去遊行唔會太進取, 雖然以前都係hea, 但會越嚟越hea! 17天坐6次飛機...NO ...

我有苦衷的,唔坐飛機便要坐長途火車,仲辛苦!此外,飛機比火車便宜!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

NovMaMa 發表於 13-1-7 16:11
反而我兩個女一定係話去Disneyland!

我個仔好奇怪!佢睇晒我北欧個行程,佢最想去的地方竞然唔係Legoland,唔係水上樂園,唔係聖誕老人村,唔係angry bird 樂園....,而係健力仕世界纪錄大全博物館和信不信由你博物館!

公爵府

當然無上。。。我都係下面d場行下, 例如鬆弛熊shop,果度行都玩到半日

公爵府

白絲瀑布

公爵府

回覆:NovMaMa 的帖子

我果個女仍然好enjoy玩kidzonia, 今次玩完仲想第日再去

公爵府

我岩岩都哥哥book大阪酒店, 都好貴同好full

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

引用:我果個女仍然好enjoy玩kidzonia,++今次玩完

我果個女仍然好enjoy玩kidzonia, 今次玩完仲想第日再去
珠姐身家豐厚,唔好話第日啦,聽日起程都重得 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

引用:我岩岩都哥哥book大阪酒店,+都好貴同好ful

我岩岩都哥哥book大阪酒店, 都好貴同好full
可以解決嘅問題,就一定唔係珠姐嘅問題 !!

首頁
23456...99

尾頁

跳至