母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅲ〥>>快D入來Gathering預埋你

basilmama 寫道:
Money,
去吉吉島/1000色店,都幾多!

無咁細件同pooh
只有米奇

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 〥2005年o既奶媽Come in Ⅲ〥>>快D入來Gathering預埋你

文里﹐你要D乜o野資料呀﹖你話比我聽﹐我再pm你﹗

男爵府

chiuchristan 寫道:

唔洗搵啦, 你成日都種金架啦!
有多掉D出街, "遍地黃金, 比我去執!"
Yeah!)))))))))

Hayes mama

你而家係咪咁呀? [/quote]

文里文靜,

係!係咁!!

等我呢個阿婆乘機教育 o下你D後生女.
做"富婆"都要關懷身邊D"貧窮婆"---我呀, 睇唔睇到呀!))))))
所以快D掉"金"出街啦!!
"遍地黃金, 比我去執!"

Hayes mama [/quote]

My吉!

男爵府

文里文靜 寫道:
[quote]
ivyscyip 寫道:
今日收到個sling啦﹗我嘗試過用﹐但用得一塌糊塗 :-(

但我個賓賓一用就識啦﹐仲即刻用o左黎抱晴晴豬睡添﹗今次要由賓賓培訓我啦﹗

講開沙灘﹐我一早已經買o左泳衣比晴晴豬 (灣仔太源街有一檔幾靚的﹐又平)。但我媽話晴晴豬太細﹐吾比去﹗可能要等下個月﹐她走後﹐就先斬後奏﹗

不過媽媽們﹐記得幫班豬豬搽防晒阿﹗

女仔易買好多![/quote]

咁男仔應該買泳衣定泳褲?

男爵府

文里﹐你要D乜o野資料呀﹖你話比我聽﹐我再pm你﹗

網名
真名
生日
住址區域
電話
電郵
bb
稱呼
出生日期
媽媽奶記錄

男爵府

fsy 寫道:
[quote]
文里文靜 寫道:
女仔易買好多!

咁男仔應該買泳衣定泳褲? [/quote]
我怕matthew仔上水凍,所以買衣

男爵府

上多幾分鐘落街!
有無人?

男爵府

心心妹妹, 唔好再掛住我, 成日pm約我出街啦! Ding Ding又鬧我架!!

Glenda豬豬, 多謝妳接受我呀, 您鍾唔鍾意我昨天送上的10隻小鴨鴨呀!)))))))))))

大頭Hayes 上
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

文里文靜 寫道:
落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街... 痴線!

蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢..... 好難揀呀!

子爵府

其實,如果係仔比我會唔買,D swimmer都幾靚,一係就買泳衣,大個識叫boo boo/liu liu先買褲!
fsy 寫道:
咁男仔應該買泳衣定泳褲?

大宅

Money ee,

想請教妳至富之道, 我媽見有幾條湯方,關於王不留行, 但......佢只想知妳用的那一條囉, 可否告知!!!!!!!謝!!!!

面臨赤貧的琛彥 chu 上

1. "王不留行瘦肉湯" from http://www.socialwork.com.hk/pregnant/food/html/177fc-a02.html

2. 另外一種 :~~~

材料:
1. 王不留行1兩
2. 通草4錢
3. 適量黃豆(約3-4兩)
4. 適量花生(約3-4兩)
5. 豬腳或豬手一隻
6. 墨魚乾一隻

子爵府

chiuchristan 寫道:
Glenda豬豬, 多謝妳接受我呀, 您鍾唔鍾意我昨天送上的10隻小鴨鴨呀!)))))))))))

大頭Hayes 上

您呢個情場浪子,咩您唔知我最唔鍾意幾何圖形咩!
仲有媽媽話話:蘿白涼呀,叫我唔好食,特別係"花心"果D

Glenda豬

男爵府

部腦搵人整一整,結果要追兩頁,好可怕.

大舊衰hayes,你唔好成日了事x非.

大宅

fsy 寫道:
[quote]
文里文靜 寫道:
落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街、落街、唔落街... 痴線!

蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢..... 好難揀呀! [/quote]

[size=large]SAME SAME SAME!!!!!我好似做賊咁, 好驚比同事見到!!!

男爵府

fsy 寫道:
蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢, 蛇上 bk, 做嘢..... 好難揀呀!

哈哈! 05在職奶媽蛇王俱樂部也!

伯爵府

好媽媽勳章

文里,

Please Check PM.

男爵府

Cyntoby 寫道:
Money ee,

想請教妳至富之道, 我媽見有幾條湯方,關於王不留行, 但......佢只想知妳用的那一條囉, 可否告知!!!!!!!謝!!!!

面臨赤貧的琛彥 chu 上

1. "王不留行瘦肉湯" from http://www.socialwork.com.hk/pregnant/food/html/177fc-a02.html

2. 另外一種 :~~~

材料:
1. 王不留行1兩
2. 通草4錢
3. 適量黃豆(約3-4兩)
4. 適量花生(約3-4兩)
5. 豬腳或豬手一隻
6. 墨魚乾一隻

我上一次用左一個唔正確既方法煲!
豬骨/瘦肉$25(唔好落鹽那)
黃豆&花生$2
王不留行$5(洗淨浸20mins連水煲)
章魚1隻
煲3個鐘

記住,煲王不留必須要同含有極多蛋白質既野煲,
咁先有效果!ok?

伯爵府

好媽媽勳章

我都是05在職奶媽蛇王俱樂部的一份子呢﹗

bbpooh 寫道:
哈哈! 05在職奶媽蛇王俱樂部也!

男爵府

bbpooh 寫道:
[quote]
fsy 寫道:

哈哈! 05在職奶媽蛇王俱樂部也! [/quote]
咁我要唔要改名?

男爵府

文里,

Please Check PM.

ok

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊