跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無聽過外送坐月膳食服務-天妍康? 唔知可唔可靠!!!

唔知有無準媽咪會選用佢哋嘅膳食服務呢?我都有聽過lee間公司開嘅講座介紹,不過唔知會唔會貨不對板。希望大家俾d意見。

大宅

Re: 請問有無聽過外送坐月膳食服務-天妍康? 唔知可唔可靠!!!

我沒有聽天妍康

複式洋房

Re: 請問有無聽過外送坐月膳食服務-天妍康? 唔知可唔可靠!!!

服務費用已包括:

註冊中醫師1次產前面診及2次產後電話跟進
由中醫師制定餐單及用餐期間咨詢
依個人體質專業烹調的早、午、晚三餐﹐以及燉湯、飲料和甜品

所有食物用料和藥材,每天定時送餐

價格計劃分為10天、20天和30天。

定價 優惠價
套餐 10天 20天 30天 30天後每天
標準餐 $4,500 $9,000 $11,500 $360
輕量餐 $3,500 $7,000 $8,960 $280

標準餐每天燉湯共7-8家庭用碗﹐輕量餐為4-5家庭用碗
標準每天兩個甜品﹐輕量餐每天一個甜品
輕量餐不包刮冬蟲草和燕窩
每天菜單包括:湯(藥膳)、主食、飯類、粥點、蔬菜、甜品 等。

早餐:粥點 (另可自行增加一杯牛奶或一片低脂芝士,以補充鈣質)
中餐:主菜+飯類+時菜+藥膳(燉湯)
下午茶:甜點
晚餐:主菜+飯類+藥膳(燉湯)
宵夜及/或上午茶:甜點
飲品:全天皆可飲用。

藥膳補湯:每天兩盒(標準餐每盒約3-4家庭用碗﹐輕量每盒約2-3家庭用碗), 如: 雪蛤紅蓮魚湯、北耆黨蔘老雞湯、木瓜眉豆章魚瘦肉湯、杞子鹿茸烏雞湯、川斷杜仲豬尾湯、黃豆赤小豆鯉魚湯、蟲草巴戟螺頭湯、南北杏花膠燉鷓鴣湯、海參魚肚豬蹄湯等。

主菜與飯類: 每日分午晚兩盒,每盒包括 主菜及飯類﹐午、晚主菜不同。主菜如: 北耆南棗 桂圓 燉牛尾、准山杞子黑糯米燉乳鴿、桂香腰花、金針雲耳蒸桂魚、紅燒海蔘、雲腿北菇燴魚唇肚、冬菇瑤柱蒸肉餅、北耆黨蔘蒸烏雞、清蒸海青班等。

飯類則有: 瑤柱蛋白薑炒飯、紅豆薏仁飯、木耳肉片燉飯、香菇瘦肉菜飯、黃鱔焗飯、雞蛋牛肉莧菜飯等。

粥: 作早餐或小點食用,如:桂圓蓮子粥、薏米紅棗粥、糯米麥粥、柴魚花生魚粥、陳皮紅豆糯米粥等。

甜品: 標準每天兩盒甜品﹐輕量餐每天一盒甜品,每盒約2家庭用碗。如:黨蔘蓮子雪耳冰糖、椰汁粟米黑糯米羹、鮮桂圓雪耳燉木瓜、椰汁蓮子紅豆沙、南棗蓮子燉雪蛤、木耳蓮子桂圓茶、雪耳桂花栗子羹、桑寄生黑豆雞蛋茶等。

飲品: 一天3杯,如:桂圓南棗茶、紅棗杞子茶、山楂益母草紅糖水、桑椹五味子蜂蜜露、黑豆南棗水等。
蔬菜: 每天一盒、為當天適合產婦的時菜。

複式洋房

i used it last time; food is ok, will not be hungry (even if you take the "light" one). i would like to use it again, but my mother was not happy because she says the food is nothing special and not nutritious enough. for me, i think its the cost, the ingredients used are certainly nothing expensive (actually most quite cheap), but for convenience its great.

子爵府

如果有人煮到野比自己食, 就梗係唔使搵呢 d 啦.
我都心思思想試, 因為第一胎坐月坐得唔好.

仲有冇人試過, 可以比 d 意見?

複式洋房

我已經決定選用喇lee個服務!因為無人照顧到我 :-( ,天氣又熱,搵陪月又唔知好唔好。我28/7生得喇!都唔想攪到咁遲先決定。

首頁

尾頁

跳至