嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

teething gel係點架?

我個印印話有bb用嘅teething gel(可能係係singapore見過...), 可以幫助舒緩bb出牙仔時的唔舒服(如itchy, etc), 涼涼地嘅... 不過我禁耐都未見過, 只係見過牙膠... 唔知有冇媽咪見過呢? 唔知係邊樹有得買呢?

男爵府

好媽媽勳章

Re: teething gel係點架?

Teething Gel 其實係一種含有止痛藥成份既藥膏, 比BB搽落d牙肉度用.
我都好似唔見香港有d賣, 不過我自己就在英國買了回來, Singapore 都好似有
英國就多人用Calgel 呢個牌子, Singapore 就唔知了

godivachoc 寫道:
我個印印話有bb用嘅teething gel(可能係係singapore見過...), 可以幫助舒緩bb出牙仔時的唔舒服(如itchy, etc), 涼涼地嘅... 不過我禁耐都未見過, 只係見過牙膠... 唔知有冇媽咪見過呢? 唔知係邊樹有得買呢?

大宅

oh, 咁真係應該係冇得賣lu... :-(

大宅

Singapore 果隻 teething gel 牌子係 Dentinox, 我囝囝細時都鍾意搽ga, 我曾經係萬寧見過, 你可以去試問吓。

大宅

我4年前係watsons 買過, 唔知now仲有無...

首頁

尾頁

跳至