跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問有無睇開紅勵/黃埔附近嘅兒科醫生?

如題

別墅

Re: 請問有無睇開紅勵/黃埔附近

黃埔郭淑琴經驗夠,細心
診所護士姐姐有愛心
開診時間相對較長,只係逢星期三休診
我BB打混合針睇兒科病,夫婦以至工人都係搵佢
兒科診金$190

民房

想請問黃埔郭淑琴地址, 近那裡
還想問有冇人知紅磡區有邊間夜診醫務所好,
有時小朋友夜晚有事去醫院都等好長時間先有得睇

複式洋房

我個女都係睇敦淑琴醫生,佢好識同小朋友玩,等小朋友冇咁驚,不過就好多人,次次等好耐
地址:紅磡德民街31號3號地舖(恆生銀行對面)
電話:2333 9920(可以預約)
如果係星期三撞正佢休息,我就睇丁萬年,都好有耐心,電話2774 5670,地址唔記得

別墅

Re: 請問有無睇開紅勵/黃埔附近嘅兒科醫生?

hi, 我一家一直睇開 '時浩文醫生' (在新村間美心西餅店旁), 都好多人。最好電話掛號先23568310。他通常 Thur 及 Sun 休息, 期間會由其他醫生代診, 所以一定要問清楚。 (~$180 - $200)

另一個是 '丁萬年醫生' (已搬到對面鋪, 在新村恆生銀行側的綠van站行入去那條巷), 兒科都幾好, hello kitty 藥水樽, 幾Q。 (~$180 - $200)

另一個比較收費貴(嘉賓價錢),但我個人覺最好, 但只會在上述兩位醫生放假或休息後, 緊急情況下才睇 (~$450 - $550) : '梁樹標醫生', 在繽紛購物城 c19室 (只限一早0930-1030hrs, 一晚 2000-2200hrs), 他主診所在佐敦嘉賓。他頗詳細但都幾'寸' (有料ma.)

希望對大家有用。

別墅

若 9:30前都可以睇梁樹標, 在新村繽紛購物城 c19鋪 23632623, 不過幾貴 ~$450 - $550, 都好多小朋友睇佢。

大宅

上星期睇過佢, 阿仔只係傷風, 開d藥食到依家都未好過,佢真係好唔得, 我去睇返趙長成先得咋!!! :-(

洋房

我就睇开郭淑琴,好细心,不过真系好多人. 以前睇过陈炳文(黄埔十一期), 但是就麻麻, 食極药都唔好.

伯爵府

我亞仔睇陳少儒,我覺得佢幾細心,好好人

民房

Re: 請問有無睇開紅勵/黃埔附近嘅兒科醫生?

all my 3 children see 霍禮成醫生. not talkative, but nice. medicine very effective.
紅磡黃埔花園二期17座地下; tele: 2363 8768

大宅

chanyuki 寫道:
上星期睇過佢, 阿仔只係傷風, 開d藥食到依家都未好過,佢真係好唔得, 我去睇返趙長成先得咋!!! :-(

係呀, 我都係同個女搭車去睇趙長成.

禁止訪問

大宅

霍禮成醫生.!有醫德!不濫用抗生素!

大宅

但是,今次我個仔只不過是傷風咳.前後經己睇過4次郭醫生..診金2千元..但仲未好返...
吾想去懷疑醫德問題....
做為人地阿媽,只希望個仔快d好返..

男爵府

tifc

你快啲轉過第2個醫生, 我個大女幾年前發燒睇郭醫生, 睇咗幾次都話佢感冒, 但個女一啲鼻水同咳都無, 但仲係咁發燒, 於是出佐敦睇過第二個醫生, 原來個女唔係感冒, 睇咗一次就攪掂!

所以之後我都無再睇佢, 不過舊年我貪方便, 帶個細女去打流感計, 佢未打過所以要打兩支, 打完第一支後幾日, 佢姑娘打嚟話支針唔夠貨, 要我即刻到醫務所比第二支針錢, 仲要坐地起價, 我收到電話嘅時候唔係黃埔, 於是第二朝去比錢, 佢竟然話無晒貨! : :evil: :evil: 我個女係佢到打第一支佢就有責任同我個女留起第二支針! 自次之後, 我同我老公講, 所有醫生死哂, 我都唔會再睇佢!

大宅

我未生之前都係睇開郭醫生, 由佢岩岩開診已經睇開, 覺得佢幾細心, 所以一路都係睇佢. 生左囡囡之後, 亦都帶囡囡去郭醫生度打針.
兩個月前, 帶亞囡去打針時我順口問佢我皮膚有一粒粒, 想問下佢意見, 佢問我"妳甘樣係咪打算睇醫生先", 我就答佢"妳認為問題大唔大呢, 我需要睇醫生呢", 佢竟然答我"妳話係睇醫生我就答妳, 否則NO啦".
如果我話睇, 最後佢又話無事既, 甘我咪要白白比診金??!! ((過左幾日, d粒粒已經好返啦))
當時真係好慶, 覺得佢睇錢睇得好重, 如果佢話有需要睇醫生, 我當然比佢睇, 亦當然都要比錢啦. 只係答我一句YES or NO都要收consultancy fee???? 我對佢真係好失望.
而家我都物色緊第二個醫生, 亞囡打埋d針唔想再睇佢啦.

JASMINEBB,
甘妳而家轉左邊個醫生呀?

JASMINEBB 寫道:
tifc

你快啲轉過第2個醫生, 我個大女幾年前發燒睇郭醫生, 睇咗幾次都話佢感冒, 但個女一啲鼻水同咳都無, 但仲係咁發燒, 於是出佐敦睇過第二個醫生, 原來個女唔係感冒, 睇咗一次就攪掂!

所以之後我都無再睇佢, 不過舊年我貪方便, 帶個細女去打流感計, 佢未打過所以要打兩支, 打完第一支後幾日, 佢姑娘打嚟話支針唔夠貨, 要我即刻到醫務所比第二支針錢, 仲要坐地起價, 我收到電話嘅時候唔係黃埔, 於是第二朝去比錢, 佢竟然話無晒貨! : :evil: :evil: 我個女係佢到打第一支佢就有責任同我個女留起第二支針! 自次之後, 我同我老公講, 所有醫生死哂, 我都唔會再睇佢!
~~

禁止發言

男爵府

halui

而家多數出佐敦睇趙長成。

halui 寫道:
JASMINEBB,
甘妳而家轉左邊個醫生呀?

大宅

轉左啦........
知我住得遠.開左兩個療程架藥..收左500蚊..吾知又計左乜特效藥費落去..但一D斱無好轉..仲要一咳就嘔..第二日即刻搵D個睇...
是的..我對該"醫生"的醫術失晒信心...

民房

HI,點解我睇咗呢TOPIC咁耐,都無人講過王錫偉嘅,其實佢都唔錯,好有經驗,我哋同囡囡之前都睇開郭醫生,完全有你哋嘅感受,同埋有個醫生(柯華強)可以推薦吓比大家,佢係聖保祿醫院嘅註院醫生,本身無掛牌,遠就遠D,但真係好好,有需要時佢重肯覆電話添.

首頁

尾頁

跳至