懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

抽絨毛都好安全, 小產都係個別例子, 有D人話食舊木瓜都小產啦, 同埋抽絨毛100%準, 你個CASE 1:2, 都係抽絨毛好D, 支持你, 唔好擔心

大宅

回覆 misstree 的帖子

多謝咁多位SIS 既支持... 我會努力啊

伯爵府

回覆 markey 的帖子

我知唔係100%呀, 得99.幾%, 而且我問過暫時未試過做完NIFTY話無事, 但生出來係唔得, 所以我都唸, 如果到時我B生出來真係有問題, 咁只好認命啦, 成為第一個NIFTY話無事而出世有事嘅B囉.
其實我對抽咩野毛或羊水都無咩野意見, 只係咁啱當時自己做完NIFTY TEST就話有人抽完小產左, 所以特別深刻.

大宅

我聽過有jm result 1:2 , 1:6, 1:1x , 最後無事, 所以你都吾使擔心多數係假陽性, 我fd 30頭(年齡)都驗到high risk, 呢啲 oscar真係嚇親好多人, 佢最後抽左毛証實無事.

大宅

回覆 KAKAMAMAKAKA 的帖子

唔緊要啦... .其實做邊樣測試... 我地都係想要個安心嘛..
邊個媽媽想會有事呢? 所以我處於阿Q 精神... 萬一有事... 都係整定.. 無事既...咪BONUS 囉...

大宅

回覆 小綿羊haha 的帖子

係呀... 我睇好多CASE 都話抽完絨毛, 結果係無事... 咁都有見過染色體係有問題. 而要人工流產既..
依D 咁既oscar report.. 收到後的確嚇屎人架...

大宅

引用:回覆+markey+的帖子 係呀...+姑娘其實都話

原帖由 二汪 於 13-01-11 發表
回覆 markey 的帖子

係呀... 姑娘其實都話左... 如我去做NIFTY... 結果都係咁...最終都係建議我做抽絨毛OR ...
我當時都是high risk,終於去左劉子健度抽絨毛,最後仲索性驗曬23對,費事諗咁多

大宅

回覆 心急媽媽xxx 的帖子

對呀... 費事夜長夢多.... 本身係去私家抽既... 但咁岩醫院即刻排到期比我...
所以係醫院抽左先... 再等REPORT 出左黎先再算

大宅

之前都有1:2 冇事架 , 不過抽絨毛都好, 可以100%安心, 祝福你和BB !

大宅

我上星期收到醫院電話話唐土報告唔合格都好唔開心,見完姑娘仲話抽羊水,但起bk度見到好多媽咪話oscar好多都假陽性,最后抽完绒毛/羊水無事而安心D。。。你都唔好咁擔心了,放鬆D。。。。bb都開心D

大宅

回覆 miffylaw 的帖子

Thanks~~~

男爵府

回覆:二汪 的帖子

我都啱啱收到醫院電話,high risk 2:1,不過已經去左私家醫生度抽絨毛,明天中午就有 result

大宅

回覆 ashley-mama 的帖子

OH... 咁你T13 同T18 都係陽性??
冇樹既... 放心~~~~~

大宅

我之前都話高危,1:40,勁灰係咁喊,之後上bk睇下d jm講有關既事,有個jm同你一樣1:2,結果都無事,而我抽完絨毛都無事,你咁諗,有d人結果1:1xxx都有可能有事,你做抽絨毛100%肯定咪仲放心?仲可以提早知bb性別呢,唔好諗咁多就假既,但祈禱交俾神啦,加油呀!支持你

男爵府

剛收到私家醫生抽絨毛 result,confirm 唔係唐氏,真係比呢個 Oscar test 嚇死!

你都會無事架,放心喇!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:剛收到私家醫生抽絨毛+result,confirm+唔

原帖由 ashley-mama 於 13-01-12 發表
剛收到私家醫生抽絨毛 result,confirm 唔係唐氏,真係比呢個 Oscar test 嚇死!

你都會無事架,放心喇!
放心哂喇!希望樓主都一樣無事啦!!

男爵府

回覆:Oscar Result 1:2

我識朋友1:1抽絨毛都無事,而我1:120 做nifty 最後都係無事!所以唔駛擔心

淳淳豬囡 27/4 出世啦~~3.52KG~~
            2/6 4.37kg    30/6 5.46kg 60cm長

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

引用:我識朋友1:1抽絨毛都無事,而我1:120+做n

男爵府

回覆:markey 的帖子

我可能記錯係1:2但一定係好高

淳淳豬囡 27/4 出世啦~~3.52KG~~
            2/6 4.37kg    30/6 5.46kg 60cm長

首頁
12345...6

尾頁

跳至