興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

Desmond730 發表於 13-1-16 23:09
用過水貨LG Optimus G 用 IPS Mon 比起samsung galaxy 的Amoled好好多!放心買啦,LG唔同以前嫁啦!

...
近期買左部 L9 比囝囝個 Mon 真係好靚,用落都唔錯.

大宅

回覆:lg機差吾差

L9個mon好似唔係720p,同埋見人講d apps只可装落內置記憶體?不過行貨價錢就幾抵玩,其實呢個價唔介意水貨買LTE2重正,s4雙核2G ram 4G 720 mon

子爵府

mercurycc 發表於 13-1-17 10:40
近期買左部 L9 比囝囝個 Mon 真係好靚,用落都唔錯.

我個囡都睇中呢部, 諗住買俾佢
唔知亞女幾時先會叮一聲

子爵府

ccpccp 發表於 13-1-17 11:37
L9個mon好似唔係720p,同埋見人講d apps只可装落內置記憶體?不過行貨價錢就幾抵玩,其實呢個價唔介意水貨買LT ...

水貨lte 2, 邊到買? 壞左係咪要出去自己整?

唔知亞女幾時先會叮一聲

象牙宮

heihei媽 發表於 13-1-17 12:36
我個囡都睇中呢部, 諗住買俾佢
我都係第一次買 LG,係百老X 哥哥介紹,
如果同 samsung 差唔多specifications 抵d,
佢唔貴學生用都ok ,但係咪耐用就未知.

子爵府

引用:Quote:heihei媽+發表於+13-1-17+12:36+我個

原帖由 mercurycc 於 13-01-17 發表
我都係第一次買 LG,係百老X 哥哥介紹,
如果同 samsung 差唔多specifications 抵d,
佢唔貴學生用都ok ,但係 ...
我想問download d app ok ma? 因有D game 好似不能存在外置card.

唔知亞女幾時先會叮一聲

象牙宮

heihei媽 發表於 13-1-17 13:02
我想問download d app ok ma? 因有D game 好似不能存在外置card.
常用 apps 無問題,佢都好多game apps ok ,
有無例如邊個 app ?

其實而家好多人用既 apps 都係放係電話記憶多,
有幾多個會轉去外置度呢?

子爵府

引用:Quote:heihei媽+發表於+13-1-17+13:02+我想

原帖由 mercurycc 於 13-01-17 發表
常用 apps 無問題,佢都好多game apps ok ,
有無例如邊個 app ?
只係驚電話爆曬,咁咪唔可以在download 囉,因佢好似得4G內置

唔知亞女幾時先會叮一聲

象牙宮

heihei媽 發表於 13-1-17 13:34
只係驚電話爆曬,咁咪唔可以在download 囉,因佢好似得4G內置
4 G 可以dl 好多apps 喎.
不過你真係怕可以考慮其他內置多 G 的手機.

子爵府

mercurycc 發表於 13-1-17 13:42
4 G 可以dl 好多apps 喎.
不過你真係怕可以考慮其他內置多 G 的手機.

我睇過其它, 以中學生來講, 不用用太貴1, L9 好似係最好的選擇
唔知亞女幾時先會叮一聲

象牙宮

引用:Quote:mercurycc+發表於+13-1-17+13:42+4+G

原帖由 heihei媽 於 13-01-17 發表
我睇過其它, 以中學生來講, 不用用太貴1, L9 好似係最好的選擇
我都唔想買咁貴,呢個價Mon大都ok,你知佢地成日跌爛左都無咁痛.佢d同學好多用Note 2 尋日打波一跌爆mon.

子爵府

mercurycc 發表於 13-1-17 14:41
我都唔想買咁貴,呢個價Mon大都ok,你知佢地成日跌爛左都無咁痛.佢d同學好多用Note 2 尋日打波一跌爆mon.

...

係囉, 咩而家啲中學生咁有錢, 用NOTE 2 或者用S3

mercurycc  我有時問佢地返學係大生意嗎?  發表於 13-1-17 15:11
唔知亞女幾時先會叮一聲

禁止訪問

洋房

個人覺得LG真係一般般

複式洋房

Using LG P936 for more than 6 months. The phone is okay... But no resell value and no upgrade to ics...

別墅

kck_88 發表於 13-1-17 08:07
LG 既L9,好吾好
新買回來用了5天簡單好用(行貨)

大宅

話音差。。。回收價等同賣垃圾。。。Logo 超樣衰。。。如果nexus 4 賣$2000左右我會考慮。。。

水晶宮

引用:Using+LG+P936+for+more+than+6+months.+Th

原帖由 afterdark 於 13-01-17 發表
Using LG P936 for more than 6 months. The phone is okay... But no resell value and no upgrade to ics ...
我都用緊P936, 感覺OK 。之前一直都係用LG 機,唔覺有問題。之前用部唔係智能現話既LG機,用左應該有7-8年,都仲用到。

天空之城, 快樂之地

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

等到就等多1個月,HTC, ***, SONY都有新機出。

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

首頁

尾頁

跳至