論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+annababe+的帖子 我嗰個成日掛住食,

原帖由 ngkongduck 於 13-01-17 發表
回覆 annababe 的帖子

我嗰個成日掛住食,早餐又要指定食咩叫我買…12點Lunch 食兩碗大飯+超多餸食成個鐘… ...
甘你果個好離普,我果個照顧bb都好好,你果個要話佢知只供應3歺,你任佢食縱慣左佢....

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

回覆:你地個工人大食嗎

今晚比我發現佢將我煮完D餸倒咗一半…佢話佢自己吾喜歡食蔬菜…激死我嘞!我地吾洗食咩…仲要比我係垃圾筒發現咗…等我仲以為真係餐餐都吾夠食…即時問佢,佢仲要講大話…激死我!

水晶宮

一D都唔大食,但唔知點解,愈來愈肥,同阿mum一樣係"暴脹肥花"

水晶宮

我工人絕對大食.
我屋企1家3口(小朋友9歲), +工人,
工人初黎埗到, 夠膽食將d送的4成留給自己,
我見到碟送得咁細碟, 覺得好奇怪,
點知就發現佢自己碟送係不合比例的大.....
我當然即時話佢, 叫佢以後煮送, 要平均分每人的 portion!

至此之後, 工人唔夠膽在我面前食份大的,
不過佢私下就食好多野,
中午, 我們全都返晒工返晒學,
佢可以一人下吃我們一家3口的份量的送的.

我屋企d米, 都食得好快.

大宅

回覆:birdbird 的帖子

如果工人聽聽話話我都唔介意,反正平時煮餸都多,係煮多D米,但佢好污糟,叫左好多次開奶比bb一定要用皂液洗手,佢就成日唔洗又或者濕下隻手指就當洗左,洗完既奶樽仲有成大舊奶粉積,有時甚至唔沖凉,自從轉左呢個工人,我個仔既腳板仔都好污糟,成曰要叫佢抹地,对住佢真係好勞氣

禁止訪問

大宅

回覆:KoBiE2012 的帖子

我嗰個米係簡野食嗰隻囉!有時我覺得佢仲嘆過我

伯爵府

我個姐姐唔大食, 但系有幾多食幾多的人, 都肯食隔夜餸, 我唔會俾佢自已夾餸, 一定系我或先生夾俾佢

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

我工人食好少,一個出前一丁麵,一餐只食半個。

主 賜 平 安

大宅

回覆:你地個工人大食嗎?

對比之前兩個印,依家個Bun係食得多飯,我估晚飯食兩碗。佢上工時話以前晌老家係早餐都食飯,不過我話香港唔興,叫佢食麵包。晚飯餸係我夾俾佢嘅,冇得任揀。

大宅

我工人超大隻但超細食,唔知真定假,我覺得佢好鍾意食零食!

複式洋房

工人大食都沒乜所謂, 梗係俾佢食飽有力做野啦. 又唔可以禁制佢食野. 如果真係頂唔順, 買隻 cheap 米俾佢. 講明你食呢隻米, 我隻貴米你唔可以食.

子爵府

好媽媽勳章

回覆:annababe 的帖子

我前工人超大食,懷疑佢生蟲,朝早四塊包,到十一點又話餓,食哂半包大嘉頓威化餅,到一點又食一大碗飯,一樽果jam一星期食哂,煉奶都係。全日個口不停郁,唔係食緊糖就係餅,不停食零食。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 annababe 的帖子

我個工人好細食!
有時我叫佢食多D,佢都唔食...反而搞到我唔好意思, 覺得我自己好大食!
Childhood is journey, not a race.

大宅

回覆:是是但但 的帖子

我都唔會比工人自己夾餸,由我地㚒比佢。我工人食雞敏感,老公又唔鐘意食豬肉,照難買餸

男爵府

引用:我個工人都唔大食,+下午碗飯大d,+夜晚丁史

原帖由 Him.mama 於 13-01-17 發表
我個工人都唔大食, 下午碗飯大d, 夜晚丁史咁多, 話要keep fit喎

你個工人好誇張噃~通常係男人先會食到咁多 ...
.我個工人都系咁

面具戴太久,就會長到臉上,再想揭下來,除非傷筋動骨扒皮。——魯迅。

男爵府

其實我唔知佢大唔食,因為佢食野係廚房食,無見到佢食幾多,但只見佢好似個波咁,1年內應該最少肥咗10磅

首頁

尾頁

跳至