想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 著床血係點樣

應該唔係著床血,如果 day 25已著床你今日day 45 驗孕應該驗倒.
maiv118 寫道:
我係day25 (24/6) 都發現有一小灘,好似一個一蚊咁大深啡色血,唔知係唔係你地所講架著床血?到第二日都仲有少少,五毫子左右啦...但係到今日day45都仲未黎m,又未驗唔到bingo。有冇人可以幫下我呀 thx

子爵府

RE : happyvv

今日day 32 如果受精都係好短日子,HCG值未夠高,你應該KEEP 住用晨尿驗孕,如果真係BINGO,再過一星期內應該驗倒,唔洗咁快去睇醫生,你月經都未過期.如果月經過了兩星期未黎,而又驗唔倒Bingo就需要睇醫生.

good luck! 預備食糊

大宅

咁唔知會唔會係排卵性出血呢? 因為我cycle有成35~40日架

pollybell 寫道:
應該唔係著床血,如果 day 25已著床你今日day 45 驗孕應該驗倒.[quote]
maiv118 寫道:
我係day25 (24/6) 都發現有一小灘,好似一個一蚊咁大深啡色血,唔知係唔係你地所講架著床血?到第二日都仲有少少,五毫子左右啦...但係到今日day45都仲未黎m,又未驗唔到bingo。有冇人可以幫下我呀 thx
[/quote]

男爵府

thanks pollybell

我用d仔(4日)係上面有條深紅色下面有條淺紅色線喎!!睇返說明應該係弱陽性,咁係咪即係好大機會bingo左?

子爵府

好大機會架,所以叫定你預備食糊羅.
happyvv 寫道:
thanks pollybell

我用d仔(4日)係上面有條深紅色下面有條淺紅色線喎!!睇返說明應該係弱陽性,咁係咪即係好大機會bingo左?

子爵府

排卵性出血既可能比較大.如果排卵性出血,你今日day 45,最多過多幾日應該來月經,如果無受精.

maiv118 寫道:
咁唔知會唔會係排卵性出血呢? 因為我cycle有成35~40日架

[quote]
應該唔係著床血,如果 day 25已著床你今日day 45 驗孕應該驗倒.[quote]
maiv118 寫道:
[/quote] [/quote]

大宅

thank you pollybell

不過我重未試過會有排卵性出血or著床血, 因我小產過...

子爵府

排卵性出血同著床性出血,唔係人人都有既,都係因人而異.
maiv118 寫道:
thank you pollybell

不過我重未試過會有排卵性出血or著床血, 因我小產過...

大宅

hi pollybell,

我今朝體溫36.46, day 32 ~ day 45 體溫都係36.7~37.02, 唔知係唔係真係你所講過多幾日應該來m呢? 如果係我都無咁驚, 最多下個cycle再努力

[quote]
排卵性出血既可能比較大.如果排卵性出血,你今日day 45,最多過多幾日應該來月經,如果無受精.

子爵府

體溫已下降應該月經會黎,下個月再努力,加油.
maiv118 寫道:
hi pollybell,

我今朝體溫36.46, day 32 ~ day 45 體溫都係36.7~37.02, 唔知係唔係真係你所講過多幾日應該來m呢? 如果係我都無咁驚, 最多下個cycle再努力

[quote]

洋房

我今日 day 22, 係 day 12 dodo, 前幾日開始有啡流出, 少少咁 , 唔知係咪著床血呢, 子宮位置扯扯下,
我呢排都無量體溫

大宅

點解妳地D溫度咁高,我排卵前约35.9-36,而排卵後就36.4-36.5度,是否開冷氣問題呢?

大宅

開冷氣會有影響架, 不過我都係開冷氣量架, 最高都有37.02...

Dorisdoris 寫道:
點解妳地D溫度咁高,我排卵前约35.9-36,而排卵後就36.4-36.5度,是否開冷氣問題呢?

大宅

咁是否正常呀?36.4~36.50?

maiv118 寫道:
開冷氣會有影響架, 不過我都係開冷氣量架, 最高都有37.02...

子爵府

36.4~36.50??排卵前定排卵後?

如排卵後同排卵前相差多少度?
Dorisdoris 寫道:
咁是否正常呀?36.4~36.50?

maiv118 寫道:

洋房

pollybell ,

我係 day 10 dodo , 今日 Day 23 , 上個禮拜有幾日流左少少啡, 今日又流左少少啡&少少紅, 有谷m feel , 唔知會唔會 bingo 呢

我今個月無 check temp

子爵府

你cycle 幾多日? 只係day 10 行房?

如果你週期26日都有機會.上星期有幾日流左少少啡可能係排卵性出血.

今日流下啡睇你cycle 幾多日先知是否著床血.
giroro 寫道:
pollybell ,

我係 day 10 dodo , 今日 Day 23 , 上個禮拜有幾日流左少少啡, 今日又流左少少啡&少少紅, 有谷m feel , 唔知會唔會 bingo 呢

我今個月無 check temp

洋房

pollybell

我d come 都好亂下 , 29/4 , 1/6 , 24/6 都係m come 第一日, 我都唔知自己cycle 呀

我今個月剩係 day 10 有dodo 乍 , 唔知有無機會 bingo 呢 好緊張呀

P.S 我今日又留啡水, 呢幾日都好似無mug 分泌喎

子爵府

如果你今個cycle 都係24日,在day 10 行房好大機會.
如果你18/7無來月經可以試下驗孕.(即今日)
giroro 寫道:
pollybell

我d come 都好亂下 , 29/4 , 1/6 , 24/6 都係m come 第一日, 我都唔知自己cycle 呀

我今個月剩係 day 10 有dodo 乍 , 唔知有無機會 bingo 呢 好緊張呀

P.S 我今日又留啡水, 呢幾日都好似無mug 分泌喎

別墅

Pls kindly advise. My last m was 26th June. I had few drops of blood on 17 July night. These 2 days I had white liquid. Is it 著床血 ? If yes, did I bingo?

首頁

尾頁

跳至