跳至

首頁

尾頁

大宅

沙官小學的家長請進

Hi,

成績表已派了, 希望你們的仔仔囡囡成績都理想. 我囡囡退步了, 但都入到A班. 不知精英班是否會好辛苦呢?
:-o

子爵府

Re: 沙官小學的家長請進

Tiffanyma 寫道:
Hi,

成績表已派了, 希望你們的仔仔囡囡成績都理想. 我囡囡退步了, 但都入到A班. 不知精英班是否會好辛苦呢?

恭喜Tiffany,我囝囝今個學期英文oral & listening 比上學期退步左,其餘同上學期都差不多.佢d 成績算係平平穩穩,所以佢只可keep 番上 B 班.那位姓謝既女同學都會和妳囡囡同一班喎.
我覺得精英班一d都唔辛苦喎.老師仲話教精英班會舒服d,因為佢地會比較專心 & 乖d.:mrgreen:

男爵府

Tiffanyma:
Hi! 你係咪揾我哋呀?! :mrgreen:
恭喜哂你囡囡呀!
我囝囝升P4,都係入到A班!
我都想知A班、B班、CDE班,教學有乜嘢唔同,
你有資料記得話比我知呀! :mrgreen:

大宅

HI, 各位媽媽
你們覺得這校好嗎? 有甚麼好呢? 上午班好些定下午班好些呢 ? 我個小朋友遲些就要報小學, 所以想知多 d 囉

大宅

ktmama,

沙官小由舊年小一開始已經轉咗全日制,但現有的二至六年級就照舊分上下午班.如果講沙田區小學除咗呂明才小學,佢都算係band 1嘅小學.

男爵府

Hi! HoneyTracy:
你都有小朋友在沙官小嗎?我哋可以傾吓學校啦~~~~ :mrgreen:

ktmama:
我哋選呢間學校,更係覺得好啦!嘻嘻.......... :mrgreen:

大宅

looby,

我個囝暑假過後就升二年級啦 不過佢真係無咩心機去溫書同做功課,有時真係比佢激死

男爵府

HoneyTrace:
哈哈!我哋即係2、3、4、5年级都有啦! :mrgreen:
題外話:個蛋糕你自己整?好叻呀!
我尋日整咗牛油蛋糕仔,但用了芝蔴鮮奶,(諗住香d嘛!)
點知呀女話唔好食,用普通鮮奶好d喎!激氣!
我一個人食咗5個,肥死! :evil:

I&I:
你出現未?Isa好叻女喎! :mrgreen:

大宅

Hi pauline.c, looby & 各位沙小媽媽:

你地好! 終於可以放暑假啦! 我地都可以舒服下
. 我囡囡的成績問心其實不是太滿意, 她開始吾專心, 可能在D班的同學都是玩玩下, 希望在A班可以互相感染而有進步啦!

pauline.c, 你仔仔在B班都吾錯, 只要keep住水準就好了. 我囡囡有位男同學入了E班, 個男仔不知幾開心, 因可盡情"玩"啦! 個位謝同學是全級第一, 她真是好叻! 我見到她在屋苑泳池游水時, 她和她媽媽都很認真, 好少小朋友可以做得到.

大宅

[quote]
looby 寫道:
Tiffanyma:
Hi! 你係咪

子爵府

Tiffanyma 寫道:
Hi pauline.c, looby & 各位沙小媽媽:

你地好! 終於可以放暑假啦! 我地都可以舒服下
. 我囡囡的成績問心其實不是太滿意, 她開始吾專心, 可能在D班的同學都是玩玩下, 希望在A班可以互相感染而有進步啦!

pauline.c, 你仔仔在B班都吾錯, 只要keep住水準就好了. 我囡囡有位男同學入了E班, 個男仔不知幾開心, 因可盡情"玩"啦! 個位謝同學是全級第一, 她真是好叻! 我見到她在屋苑泳池游水時, 她和她媽媽都很認真, 好少小朋友可以做得到.

其實我囝囝平時都好懶架,叫佢温習都好辛苦.佢攞到咁既成績對我黎講都算ok.希望升左P5 後佢會努力d.
謝同學真係好叻呀,佢係我仔果班中,英,數,常都係最高分果個呀
係呢,妳同佢住同一屋苑

男爵府

Tiffanyma:
我諗我囝只對兩件事認真:第一打機(太重要啦! :evil: 激氣),第二睇小說,平時無樣認真!
懒懶閒閒有咁嘅成績算啦!
我諗考全级第一的小朋友都比較成熟,會自動自覺,
女仔係咪乖d呢? ?-(
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

looby,

係呀~~我蛋糕係我自己整+ 係豆腐芝士蛋糕好好味而且好清同埋好有豆味.如果蛋糕面放peach仲正.

子爵府

I&IMom 寫道:
loobyma,

I'm here....u're so kind to saying that.... but not 好叻 lei, looby & ho yeung are smart too! :mrgreen:

my computer was out of order at home....so can't chat lor!! :-(

妳唔好講笑喇,ho yeung 有排都未拍得住妳地d 仔女啦!

子爵府

I&IMom 寫道:
Hi, all 沙小 mamies,

Nice to chat w/u all here!

pauline,

u know, Isa's grade also has a top gal with 4 no.1 in class!!

該用戶已被刪除

大宅

pauline.c ,

good morning!

我們不知道謝同學住在那裡, 但在我媽媽屋苑內的泳池見她.
我知道我囡囡不是太喜歡她, 可能是jealous啦! 希望日後在同一班不會有什麼conflict就好了.

首頁

尾頁

跳至