在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

引用:Quote:原帖由+bebebei+於+13-01-22+發表想

原帖由 locust 於 13-01-22 發表
冇問題,你可以交雪奶或冰奶俾育嬰園餵
咁好?咁我又少樣野擔心了

大宅

藍藍媽 發表於 13-1-22 17:19
會唔會大個d, 可以溝通到好d 呢? 我個女十五個月大,齋見到支針筒已經喊… 我真係好想問醫生有 ...
都有機會,但我相信囡囡的兒科醫生所開既葯,小朋友係鍾意食。我識得有囡囡朋友或同學仔都睇呢個醫生,全部都唔抗拒食葯,囡囡仲話啲葯好味(有提子味)。以前醫生開的葯,囡囡都會唔肯食要混入奶(佢食出有味都唔食),夾住佢餵服都試過,轉咗醫生就用匙直接俾佢飲就搞掂(仲要邊食邊話好味)!

大宅

引用:Quote:原帖由+bebebei+於+13-01-22+發表想

原帖由 locust 於 13-01-22 發表
冇問題,你可以交雪奶或冰奶俾育嬰園餵
我個女果間就只收冰奶,同埋升大組後要用杯飲奶同其他飲品(e.g. 好立克),所以升大組後學校就唔餵人奶了… 所以我近排都掛泵了,只早晚埋身…

大宅

引用:Quote:藍藍媽+發表於+13-1-22+17:19+會唔會

原帖由 yfchoy 於 13-01-23 發表
都有機會,但我相信囡囡的兒科醫生所開既葯,小朋友係鍾意食。我識得有囡囡朋友或同學仔都睇呢個醫生,全部 ...
其實我聞到我個女d藥都有好大陣提子味,可否pm你的兒科醫生給我作参考?謝謝!

yfchoy  PM咗妳啦  發表於 13-1-23 11:20

珍珠宮

2024年龍年勳章

我個囡都係咁啦, 超過一半日子都係流住兩行鼻涕!!!

咳就仲衰, 基本上日日都係咁咳咳咳咳咳咳....

唯有希望佢大d抵抗力會好d啦.
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

引用:+本帖最後由+yfchoy+於+13-1-22+11:56+編輯

原帖由 yfchoy 於 13-01-22 發表

其實想深一層,當一個bb/小朋友開始有群體生活,交叉感染在所 ...
我都係咁諗

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

我仔仔都返緊嬰園, 前排流鼻水, 流左幾星期兒家變左鼻塞塞, 睇完e生食完藥都冇改善, 最慘日日俾老師投訴

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

回覆:放BB响育嬰園的媽媽們,BB 容易病嗎

我個女細細個滿月返,間中病下,過了一歲,病發都好快好返,可能習慣哂

男爵府

畀面勳章 貢獻勳章

引用:我仔仔都返緊嬰園,+前排流鼻水,+流左幾星期

原帖由 tracysheep 於 13-01-23 發表
我仔仔都返緊嬰園, 前排流鼻水, 流左幾星期兒家變左鼻塞塞, 睇完e生食完藥都冇改善, 最慘日日俾老師投訴:ig ...
如鼻塞有鼻水。。要勤力bump清,通爽就好快d,有鼻塞,身體就會流鼻水沖,咪不停唔好番我見個女乾乾淨淨放學,先知抹鼻有用

首頁

尾頁

跳至