論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

果時係話印尼有D文件搞Ng掂,所以咁耐。

大宅

回覆 jasperpsc 的帖子

wa!甘你緊急d,你試下直接去灣仔入境處3/F揾當值主任傾,最好帶埋bb,老人家,同佢講你苦况!

大宅

回覆:我想問下最近入境處要幾耐先批姐姐?

上星期五check入境處網站已經批了,但到今日agent都未通知我。

大宅

HowardJeannie 發表於 13-2-5 11:56
回覆 jasperpsc 的帖子

wa!甘你緊急d,你試下直接去灣仔入境處3/F揾當值主任傾,最好帶埋bb,老人家,同佢講你 ...

我頭先打左電話去.....佢同我講話一直都係我的入息証明有問題,但其實打從一開始我就己經將我兩公婆的employment contract, 有公司印的糧單比佢。但佢地死都話要我比銀行簿紀錄,我同佢地解釋話其實我幾年冇打過簿,而家即刻打都只會有近幾錢的交易紀錄,同埋就算我打簿都冇用,因為我公司係autopay, 出糧都唔會顯示salary呢個字眼,佢地又話一係要有35萬定期紀錄,或者係稅單。我舊年同我老公都冇收過稅單,公司報稅表佢地又唔接受,而家agent 同我日日打電話去問去催,佢地都話我的文件有問題唔接受。

我都唔明,我同我老公都係正常家庭,有正常入息。我地仲要係第一次請姐姐,仲要係咁緊急的情況都仲要係到留難我地。頭先入境處的職員話,我呢個星期內再比唔到文件,佢地就會取消我個申請。。。

點解我想請個人都咁難,我地納稅就係養住班咁ge 人,再咁攪落去,我怕到佢批果陣,姐姐又縮沙唔黎我都唔知點算, 我問負責我個case的主任姓咩,佢地死都唔肯講,我真係好想打去申訴專員公署到投訴。

p.s 我個agent 話佢其他客都係用糧單,有d 係自顧的都係自己寫自己幾錢人工,之後chop公司印都批,真係唔知點解我比咁多文件都仲話唔得。

大宅

我海外印,23/1入申請,30/1出ref no,8/2出visa,祝大家好運!!

大宅

楼上好快啊,希望我的也赶紧批下来。

大宅

BK Milk勳章

引用:我海外印,23/1入申請,30/1出ref+no,8/2出vi

原帖由 HowardJeannie 於 13-02-15 發表
我海外印,23/1入申請,30/1出ref no,8/2出visa,祝大家好運!!
点解可以快成咁?仲快過本地,係咪有方法

[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

大宅

回覆:我想問下最近入境處要幾耐先批姐姐?

12月尾申請,agent今日通知批左visa,未知幾時到,仲唔知要唔要比埋菲嘅agent fee添呀

大宅

原本15/2 話到ga ..Agent話可能新年,買吾到機票,最快要遲多一星期...

大宅

我7/2 入申請去IMM. 今日都未收到REF #.. 都唔知幾時批.

大宅

我6/2入immigration, 都係未收到ref. no, 希望快d啦。e+個衰賓真係好不知所謂

首頁

尾頁

跳至