嬰兒用品

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

Re: share下你地仔仔女女個名呀??

我bb叫黃姵瑶,英文名GLENDA
貓貓媽媽 寫道:
完本我都諗住改個女叫 "樂遙" 但我老公姓郭 ,
全名變成 "角落搖" , 所以最後改左叫 "沛瑤"

複式洋房

我個女叫銘熹
銘-有錢又有名
熹-日日都咁歡喜
英文名叫Maisy!

大宅

女---雨叡- Charlotte ( I love the series“Sex and the City)
仔---雨樂- Donald ( I was in McDonald when I was searching for name for my son)

雨字,因我姓霍,所以他們是半個我.
其餘的字係我亂改的!!!
Hee Hee!
:lol:

禁止訪問

珍珠宮

我個女叫昫瑩.

昫:
音許, 意思是日出的溫暖, 我希望女女一生擁有幸福溫暖的感覺, 亦希望她的人生有如日出般充滿希望.

瑩:
她出世時皮膚有如玉石般精瑩, 故取此字.

有意思嗎?

:-P :-P

別墅

我個仔叫俊業 -- 英俊又有事業!! 我老公改嘅......
英文名 -- Mathew (我看星座書改嘅, 兼且覺得比較有書卷味)

我屋企人仲笑話, 之後追多個咪可以叫宏/雲開... 做生意咩

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

倆個都係搵相仕改
囝Otto"宇軒"=氣宇軒昂
囡Suway"映睿"=發射光芒+聰明

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

岩岩決定左個囡叫*泳瑤*∼

泳:我男朋友老豆改,所以我男朋友想用返∼

瑤:我自己想用∼

大宅

相士改浩謙
浩~才華超卓
謙~敦厚賢能

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

囝囝叫 承恩 === 承受恩典
該用戶已被刪除

大宅

我個女叫 "愷翹" - joyful & outstanding.

複式洋房

怕且距地lei代d名都不會有: 梅,珍,香,娟,鳳,娣,志,強,輝,國....

珍珠宮

環保接龍勳章

不過呢代就興: 晴, 喬, 瑤, 彤, 謙, 軒, 諾, 樂, 朗....

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

別墅

我大囝係朗軒------開朗,俊朗,氣宇軒昂
而細囝係朗聰------開朗,俊朗,聰明伶俐

兩個都係兩公婆一齊諗

複式洋房

我BB未出世,但我準備了15個名,出世後再決定

(政熹、承臻、卓橋、昊霖、沛駱)
(禮謙、禮聰)
(皓喬、淦森、皓堯)
(濟僑、禮誠)
(耀森、瀚森、瀚棋)

我是姓湯的
該用戶已被刪除

大宅

我個女同你個女個名都一樣, 佢叫林穎彤 ( 同彭定康個老婆一樣名) 英文名叫 Utor, 因為佢出世時8號風球個名

大宅

我個女同你個女個名都一樣, 佢叫林穎彤 ( 同彭定康個老婆一樣名) 英文名叫 Utor, 因為佢出世時8號風球個名
MANDYTSUI 寫道:
My little princess " Wing Tung" "穎彤"

複式洋房

餐包 寫道:
andtong,

你的名字是否計過五行的呢?

湯承臻 - 成樽湯?

係計過,而且“成樽湯”已經比朋友笑過,所以,“承臻”不是首選
你又覺得“昊霖”如何?

首頁
34567...8

尾頁

跳至