跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 請問有冇BB係'西九龍母嬰健康院'做綜合測試,help??

我個仔都是在西九龍做測試,個姑娘都是話三歲先至做綜合測試,我問點解唔係一歲,佢話你一歲的時候番你,姑娘都會問下你個B發展的問題,如果有問題,先至做測試!
我對三歲先至做測試都感到非常疑惑,但問番一D有兩三歲大仔女的朋友,佢地話母嬰健康院係咁架勒,唔好要求咁多喎!

複式洋房

Re: 請問有冇BB係'西九龍母嬰健康院'做綜合測試,help??

chapman媽

我同iiryss exactly 一樣, 都係o係出面打6合1,只係返新莆崗健康院做測試,但都係約2個月,4個月,6個月,之後就係1歲,仲會順便打埋1歲針添.
據我所知, 健康院行緊2種system, 一種係"綜合發展測試", 一種係"監察發展測試", 2種可能有小小唔同, 但anyway chapman 一歲都要番去打針, 再問下佢做唔做test law....

p.s, chapman 媽, please check pm or email

子爵府

我今日上午先剛帶完BB去健康院做綜合測驗(8個月),跟住真係要三歲先再做!不過十個月可以約時間去磅重&同姑娘傾計!
不過好似間間健康院唔同!

複式洋房

我都同iiryss &BB2005BB 一樣, 都係o係出面打6合1,2個月,4個月,6個月,之後就係1歲.
佢仲話記得早一個月打番佢book一歲test. 紅磡健院D姑娘so far個個都幾好人啊!

民房

我都係西九龍健康院睇綜合測驗架. 第一次係四個月, 第二次係八個月, 第三次同你一樣, 要到三歲先再book時間做...姑娘都有話到一歲要打針先再問下你喎...我個囡都係係出面打五合一架.

[quote]
chapman媽 寫道:
我阿仔係打五合一針,所以只有做綜合測試才回去的,由出世到依家,阿仔係1)兩個月,2)四個月及3)今日八個月 做測試?-( ?-( ?-(

我見有D媽咪係到話一歲要再做多次測試,但我問左nurse三次,佢都係話[size=medium]'唔洗架啦,下一次做測試係三歲既時間,到時你打番黎book就得架喇',想問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係西九龍健康院睇綜合測驗, 私家打五合一. 係西九龍做測試第一次係四個月, 第二次係八個月, 但佢地叫我第三次到一歲做wor.

另你地會唔會係c+打一歲針呀?

首頁

尾頁

跳至