心聲留言

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

Re: "閒人免進" (part 39)

911....妳咁講,我又諗,可能係真架~因為米糊入面,雖然係添加嘅,不過真係好多維他命abcd....而粥仔,最多咪加小小肉碎同菜,可能唔及糊仔都未定,同埋無咁易俾bb吸引....不過,傻la~如果係米糊係好過粥仔,仲咩d人唔一路餵米糊,要自己煲咁煩同辛苦jer~
ew911 寫道:
各位閒人,

我到現在都未比個charlot 食糊仔.

隔離topic 有bk mami 覺得糊仔有營養過粥仔.你地覺得呢.係未真係要比bb 食糊仔???

子爵府

小小...緊係la~~我點會曉攪哩d花臣野jer~ 簽名相係我生活寫照~hahahaa~~~

[quote]
小慧 寫道:
wongming
你簽名相d 公仔isso cute...from 邊條link 你知唔知?? 我唸都係1328 幫你整多,我見佢upload 左上babyhome 所以我無辦法睇到d 公仔係from 邊個web-site.

子爵府

911....係哩~話時話,妳煲d粥仔,係搵清水煲呀~定俾d野"餚"d湯底黎煲架?

子爵府

小腎強唔知腎左去邊,瞓得果半個鐘多d就醒左,好彩唔喊,喺到自娛~

子爵府

mon.... :tongue: :mrgreen:

自己買la~快d添呀~我叫阿陶call小mon傾密計 [quote]
Cinnamon 寫道:
wongming,

咪繼續

子爵府

mon... 講真,我情願bb一直飲奶,開支奶之嗎~so easy~ :mrgreen: 煲粥好煩,even餵米糊都好dirty~食到成咀成手都係....
ceci,

其實我鐘意餵食野既樂趣多過餵奶囉, 所以如果佢係乖乖食粥/飯, 其他野, 我會鐘意咁多d.

[quote]
ceci愛大咪 寫道:

mon
咁又唔得架 bor, 2 樣都食 d 咁就好啦
[/quote]

子爵府

911...妳未答我d粥仔用清水煲,定餚d湯底黎煲呀~

子爵府

mon...咁我又唔係咁諗喎~我諗起出街要餵粥咪仲"哩hair",可能我未試過,諗起覺得好煩~! 帶奶粉出街,我覺得無咩野,餵都無問題,but要我喺街餵阿陶食粥,反而我有d擔心~ [quote]
wongming,

唔出街咪係囉,

子爵府

mon...555555

我琴晚咪想咁post囉~想講話....如果bb一戒奶就馬上曉食大人野就好la~~ :lol: :lol: :lol: :lol:
wongming,

其實應該話, 如果bb可以食大人野果陣, 就最正! (不過係咪癈話左d. :mrgreen: )

子爵府

mon...傻左咩~帶粥妳唔駛有奶樽/水杯俾佢飲水咩?唔駛帶熱水壺放熱水咩(for winter),只係唔駛帶奶粉炸~[quote]
wongming,

所以我咪話如果bb係乖乖食果種, 我就寧願餵粥/飯多過奶啦. 帶粥出街先唔煩, 一個保暖壺就搞掂.

子爵府

mon...唉~頭先咪話小腎強只係瞓左一陣就醒左嘅~佢食完lunch,唔夠瞓,依家又去瞓左...即係一陣晏晝,佢實唔再瞓la~~成個下午流流長,點算好~

子爵府

mon...我想問,小mon依家d粥仔係邊個煲架???日頭食定妳放工返去先餵?

子爵府

mon...我頭先幫阿陶沖完涼,丟佢床仔俾佢自己瞓,初頭佢cry,於是我攞奶咀俾佢,再丟埋張毛巾仔俾佢,跟住我就入左書房上bk,只係reply左一個pm俾人,我已經聽唔到房有動靜,於是入去望下,阿陶已經

死la~我係咪自己"攞黎煎"呢?無情情俾多樣野阿陶依賴,一陣戒唔甩我咪死~

子爵府

靜晒..................

子爵府

衰人...今日出門口時唔記得off 機,所以msn無show到妳,sorry呀~

去左同幾個fd食dinner,好開心呀傾得!傾到11點先由tst走,返到屋企都11點9,沖埋涼,仲要餵奶~"暗"阿陶瞓...依家先攪掂

mon,小小....阿陶結果喺5點9將6oz奶飲清光,跟住8點半又飲晒,所以last milk 差不多12點

子爵府

早~~~

小小....搬完屋係咁架la~~妳忍一陣la~消生唔收拾,妳咪由得佢,無眼屎光凈盲囉~ 唔好慶~~~

子爵府

hi~~

子爵府

今日異常嘅疲累....

子爵府

聽日又到我去打好痛嘅水痘針

子爵府

mon...2針jer~打埋哩針唔駛打~好彩~! 不過我諗起阿陶1歲要打,我鄧佢慘~真係好痛~
minimon 寫道:
wongming,

又打? 打幾多針架?

[quote]
WongMing 寫道:
聽日又到我去打好痛嘅水痘針
[/quote]

首頁
45678...13

尾頁

跳至