跳至

首頁

尾頁

男爵府

大廚勳章

就黎要打一歲針, 但聽講呢支針好勁!

bb就黎要打一歲針啦, 有個朋友話佢個女打左呢支針, 發燒發得好勁, 而且會比之前燒得耐, 所以依家仲諗緊幾時同佢去打針好! 哎! 又發燒!

你地係咪一夠一歲就即刻同bb打針?

大宅

Re: 就黎要打一歲針, 但聽講呢支針好勁!

會呀! 打針一定要打,咪等bb狀態比較好就同他去吧! 發燒是正常的,小病是福!

SEricsson 寫道:
bb就黎要打一歲針啦, 有個朋友話佢個女打左呢支針, 發燒發得好勁, 而且會比之前燒得耐, 所以依家仲諗緊幾時同佢去打針好! 哎! 又發燒!

你地係咪一夠一歲就即刻同bb打針?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

打針後發燒,係正常現象,唔駛擔心喎,有燒,即係打落去既疫苗有效。
千祈唔好道聽途說,只要依時餵退燒水就可以。
該用戶已被刪除

大宅

除了打一歲針,我仲要打肺炎鏈球菌,姑娘話要打埋水豆同流感,一共4支針,分兩次打,如果真係會發燒,咪好傷

大宅

我都book咗健康院19/8,不過仲係15/16,姑娘話一歲支針同c+一樣喎,唔知真唔真

複式洋房

我bb今日打左, 我會留意佢既反應, 我估發燒多啦...好多mama都話會發燒既.....

大宅

amyamylui,
你BB已足一歲?

伯爵府

好媽媽勳章

brenda,

我都係約左8/19呀......你係邊間健康阮呀?我係青衣.

brendalam97 寫道:
我都book咗健康院19/8,不過仲係15/16,姑娘話一歲支針同c+一樣喎,唔知真唔真
該用戶已被刪除

大宅

Winnie彭,
北葵涌呀! 你点解會去靑衣打

Winnie & Billie,
藥是一樣,唔知支針會唔會粗d呢

大宅

你係边庶打?
amyamylui 寫道:
我bb今日打左, 我會留意佢既反應, 我估發燒多啦...好多mama都話會發燒既.....

伯爵府

好媽媽勳章

brenda,
我係阿媽度坐月架....唔諗住改地址lu...打完順便上阿媽度呀嘛.

Winnie彭,
北葵涌呀! 你点解會去靑衣打

Winnie & Billie,
藥是一樣,唔知支針會唔會粗d呢

大宅

Winnie,
See See. 咁之前個幾支針係咪都係健康院打? Rebi有冇喊?

伯爵府

好媽媽勳章

brenda,

係呀.我一直都係跟健康阮打針架.無去過私家打.....黎緊既水豆針同肺炎鍊球針先至去私家打......

每次打針,rebi都喊到好似燙豬甘架.....好好笑,姑娘一吉落去個下,佢喊到失聲,要幾秒先至回到氣........

大宅

Winnie,
艾也!你變態架,仲話好好笑,肉痛c人啦

伯爵府

好媽媽勳章

brenda,
甘痛下就可以增強抵抗力bor..........笑下都應該啦..........嘩.....哈....哈......

Winnie,
艾也!你變態架,仲話好好笑,肉痛c人啦

大宅

Winnie,

反對 反對 反對 反對 反對
都未聽過"痛下就可以增強抵抗力"
可隣的Rebi,為什麽你媽媽如此變態

伯爵府

好媽媽勳章

Brenda,

唔係bor......打個d針唔係為左預防病菌咩? ?-(

大宅

艾也!打針梗係絕對預防病菌啦,我係話[size=large]唔可以呀!我就黎暈喇

首頁

尾頁

跳至