懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

我同C6係閃婚,
未結婚之前,我真係覺得佢好好,
但係一結左,佢成個人D真性情就出哂黎,
佢要我同佢屋企人住,唔緊要,
但係我同佢地真係相處唔黎,
一有咩事, C6一係怪我, 一係就唔出聲

之前我7 W陀唔穩作小產,佢視作等閒,
但口口聲聲話想要個BB
醫生叫我唔好操勞, 吸塵打掃抹地Long衫我做哂,
佢屋企人亦一啖湯都冇煲過俾我,
我番外家住左一個月養胎, 佢一個星期先打3,4次電話俾我

到新年前,我自己搬番去,
年廿九, 要拜神,佢全家都有拜,佢牙嫂都有,
就係我唔洗, 咁我坐係則邊睇, c6又話我好意思成尊佛咁坐係到....

年初一,二,佢d relatives 黎拜年, 個個係到he he haha
c6連介紹我都冇,佢d relatives 又唔理我(可能唔知我係邊個喇)
得我一個人係到傻更更咁,

今日初三, 我感冒, 一落樓, 佢個侄仔(3 years old)走埋黎,
c6, 你感冒牙, 好行埋去佢到, 你冇野牙?!
我飯都冇食.....就番左房了,
我心死了....

我先23歲, 我mami叫我離婚, 諗清楚要唔要個bb,
但係我唔捨得, 果個係我既BB !!

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

引用:我同C6係閃婚,未結婚之前,我真係覺得佢好好

原帖由 savon.ng 於 13-02-12 發表
我同C6係閃婚,
你先生幾大?

別墅

iloverabbit 發表於 13-2-12 13:38
我係你就離婚,呢啲男人唔值得跟佢一世,就咁浪費哂自己青春,帶住個仔點改嫁,落咗佢啦! ...

但係我真係好鍾8小朋友 !! 我唔捨得.....

別墅

camaychanyip 發表於 13-2-12 13:44
你先生幾大?

子爵府

BK Milk勳章

回覆:13W, mami叫我諗清楚, 係咪想生個BB出黎

老公係自己選擇,冇人可以保證老公會唔會變,你已經係成年人,生定唔生,由你去決定,但記住要為自己所做嘅事負責任。

大宅

我會要個bb, 搬返媽媽度,離唔離婚遲d先諗。

伯爵府

畀面勳章

我同C6係閃婚,
縣崖勒馬,好過後悔一世!

公爵府

BK Milk勳章

鍾意bb又點,你養唔養到先,仲有你如果離婚bb一樣冇baba/mama.而且bb唔一定跟你,你一樣冇左個bb。

大宅

回覆:savon.ng 的帖子

我會離婚,但個b冇罪,可以留低。

大宅

畀面勳章

回覆:chickfran 的帖子

將來若果要你獨力湊個bb, 你搞唔搞得掂先?唔好只係諗住你mami或屋企人會幫你湊,你要考慮嘅係你能唔能夠提供優質嘅經際環境比佢,同埋你能唔能夠母兼父職,承擔做單親mami嘅責任?我唔係叫你離婚,只係作出最壞嘅打算,如果handle唔到嘅話就要考慮唔好要個bb啦。

男爵府

危機很大,唔要BB真的很難決定,但暫時看妳將來帶著孩子條路很冇保障,—切三思!

大宅

回覆 savon.ng 的帖子

激情過後,清醒時,你就會睇得清楚,老公自己選,條路都係自己行,做乜野决定都唔可以後悔

大宅

savon.ng 發表於 13-2-12 13:46
但係我真係好鍾8小朋友 !! 我唔捨得.....
我都支持你,bb照生,但你咁後生真係要諗清楚你同先生既關係,成世人流流長,唔夾真係好痛苦架!而且你媽媽都支持你,好難得!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

回覆:savon.ng 的帖子

我係你一定會離婚反阿媽度住,bb會照生出來

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

我同C6係閃婚,
你不如認真同c6 講個問題同你個感受,始終個bb 佢都有份,好多c6由細到大都係痴住阿爸阿媽個,結左婚仲以為自己得仔的身份,要教育下佢做老公同老豆的責任

別墅

我覺得要我繼續呢段婚姻, 我做唔到

當初話生bb, c6就話:
我唔會好似錫牙景景(佢侄仔)咁分錫佢ga,
你知喇, 景景係長子"的"孫...
你唔鍾意就唔好生, 最多我搵人生....

我當時好嬲, 但有左, 我就當佢講笑,
但係, 佢牙嫂有左既時候, 佢好似真係好開心,
又會好緊張咁...

到我有左, 佢連check up 都冇同我去.....

我到底做錯d咩...
我個心好疼....好似爆開咁

首頁
12345...9

尾頁

跳至