心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

考績差

今日出考績,即係工作表現評估,我有好幾part只得尚可的評語,原因係話我工作唔投入,其實我只係準時放工走人,其他人鐘意磨爛蓆,但我5點就走.咁就話我工作唔投入??
重有就係話我太少專業進修,我好唔開心,我自問有做好我份內事,點解d人鐘意以放工留得越耐就越投入來評量呀???又話我家庭小朋友太細好似佔用我太多上班時間??我又唔係帶小朋友返工。點佔用呀。唔通一日打兩個電話叫多呀。小朋友細有罪呀?
我頂頭果件係個離婚女人,個仔又大讀大學,放工返屋企都無野做,所以神早返公司,成日好遲走,星期日又返,但大佬我點得呀,咁就係大老細面前話我唔投入,最慘就係老細只係聽人講。
[img][/img]

伯爵府

Re: 考績差

你唔好嬲啦,我咪又係一樣好多part咪又係尚可,我當時真係好嬲架仲嬲到喊添,但又可以點喎,我又吹佢唔脹既,家陣咪佢有佢話,我有我做囉

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

大宅

BK Milk勳章

我直頭覺得hurt呀,因為我覺得我已經做足份內事,只係因為我唔留得耐就話我做得唔好,留得耐只係同同事嘻嘻哈哈,我自問真係無咁多閒情,個個人都長短週,我已經無,個個都話我慘,但遇著個一年365日都返工的女上司真係想死。老細重要話今年真係做得唔係咁好,話我生完第二胎後真係好似忙左好多,又話明白要兼顧家庭工作是好唔容易,但都希望我放多d時間在工作上,大佬一星期返足六日,重想我點呀,我留係公司真係無野做播,因為我手頭上的工作真係做完麻,話我唔修我都認,怪我唔投入我就好angry。
[img][/img]

伯爵府

哼~我呀頭話我,成日傾偈,電話又多,我真係嬲到震呀,我都唔知我點樣成日傾偈,電話多就更過份,有時一日2個,有時1個,有時幾日都無1個,咁就電話多呀, :evil: 有d人1個鐘都成6-7個呀,果d又無比人話佢電話多喎 :evil:

父母過份愛子女,會反射成為子女的煩惱;對子女要放心,他們才能安心.

心願

首頁

尾頁

跳至