懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

初生b.....

初生b食完奶唔夠飽,應唔應該再餵奶????佢而家飲2安每三個鍾餵一次,好似唔夠,好唔好加多一,兩安俾佢????

別墅

Re: 初生b.....

你最好預多少少比佢,令可佢食剩!

男爵府

如果你餵完一餐,覺得佢唔夠,不要立刻加, 你下一餐開多一安, 如事者一路加上去...

洋房

我bb 16日大、食4安士、3-4小時一次、会不会好大食?

男爵府

我諗每個BB都唔一樣架, 而且你阿B都係四安三to四個鐘一餐...我阿仔, 係醫院(三日)都已經食三安每三個鐘, 六個星期已經每三個鐘食七安 , 最緊要係BB食得同健康就得架喇...

大宅

我阿b 係先埋身人奶, 再補奶粉, 如果佢食完5安奶粉重唔夠, 我有再餵, 因為唔餵佢就唔訓係度叫住等, 可以一路叫到下餐... 補餵我以前會開多一兩安奶, 不過好多時佢食左少少, 訓左, d奶又要倒. 好煩. 而家我補喂就盡量又埋身人奶, 佢食幾多由佢, 通常10分鐘佢都會訓著, 幾好.

大宅

debbymama 寫道:
你最好預多少少比佢,令可佢食剩!

會唔會餵多

別墅

餵多

民房

My son also drink 3 to 4 ounce , is it too much for him, he was born on 12 July 2006

別墅

千萬唔好話bb食得多, 特別係佢面前,唔係佢下一餐唔肯食你就煩 la.....bb都好小氣架!

珍珠宮

我個大女都好似你個b咁大食, 我記得佢出院已食3安, 好快食晒. 咁我就每星期加半安奶, 佢都飲得晒, 到滿月已經食5安奶, 仲好似唔夠喉!

如果bb唔夠食, 當然要加奶, 佢飲到就飲, 飲唔晒就由得佢剩低少少...... :-P
MuiMuiSam 寫道:
初生b食完奶唔夠飽,應唔應該再餵奶????佢而家飲2安每三個鍾餵一次,好似唔夠,好唔好加多一,兩安俾佢????

首頁

尾頁

跳至