夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

外母又整埋D有螞蟻既甜品俾我歎,我係咪應該即時講出來跟住唔食?

別墅

Re: 外母又整埋D有螞蟻既甜品俾我歎,我係咪應該即時講出來跟住唔食?

你令我諗起我大嫂!!
我唔知你外母人品如何令你講而番說話, 但我媽媽係我心目中就係個100%好媽媽/好奶奶, 我媽屋企好多蟻, 有時連水壺都走蟻入去, 但又唔可以放蟻藥, 因為屋企有細路, 所以真係好難搞, 有時d餸有蟻我呀嫂立刻呱呱叫"e...有蟻點食呀", 煮得d餸唔啱佢口味就一啖都唔食, 菜煮耐左d又話老唔食.....將心比己, 你估大熱天時係廚房煮餸好好玩咩, 煮比你食都要花心機花時間!!
如我講既有得罪, 請多多見諒, 我只係講出心底話!!

別墅

Re: 外母又整埋D有螞蟻既甜品俾我歎,我係咪應該即時講出來跟住唔食?

ha8mo ,
你外母大人對你咁好,比d加料糖水你食。
其實我都試過好似你咁,我99整既食物又係有d唔知嘜嘜,我見到都唔食,我同老公講,老公都係叫我唔好食,而且我個樣已經係比99知道我係覺得佢好dirty。
你咪扮傻,問吓你外母糖水裡面d係嘜嚟,你睇吓佢點講。
祝您好運.........

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

一隻螞蟻之嗎….又唔係曱甴!
外母都係想整D 野你食啫,
咁丁粒蟻佢無咁好眼睇到架嘛。
我婆婆未死之前好錫我架,
老人家有好野食又留番比我,
但佢又唔放入雪柜野晒蟻呀!
我都係吹走D 蟻食左佢!!
佢叫我唔好食等佢食左算喎,
但我都照食,因為係佢既心意嘛。

你都哽左佢證明你都識做喇,
不過叫你老婆開口話佢知見到有蟻,
叫你外母下次搵保鮮紙包好佢喇。

該用戶已被刪除

禁止訪問

禁止訪問

該用戶已被刪除

複式洋房

一隻螞蟻之嗎….又唔係曱甴
出街食野味仲唔清潔...
我奶奶洗碗洗得唔乾淨 , 我都照用...
不過之後肚痛...
再叫老公扮傻同佢呀媽講返就算...

不過換左係我老公...佢會唔食...仲會好大聲同我呀媽講...
(外母乜你 d 野食入面有.... d 碗洗得唔乾淨喎 , 點用呀...)

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ha8mo
因佢屋企冇一個會幫佢手做

唔係掛火水啵, 唔輕0架啵!!!
佢0地有冇咁過份呀

and買果時點解唔叫人送埋??

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我媽咪而家煮菜芯都煮得好林架,
焗到又係黃黃瘀瘀咁樣。
無法喇,我Daddy 副牙唔多掂喇,
唔夠林佢牙肉痛食唔到既,
人老左係咁架喇,我地將來都一樣。
如果你個仔未出晒牙,
我睇大家都會就自己既仔女煮林D,
因為你地愛佢地嘛,自然唔會投訴既,
轉頭老人家都一樣,咪就吓佢地囉。

別墅

ha8mo ,
我估你外母係知你覺得佢dirty,但係佢都冇辦法去改變自己。
(我想問你外母係咪潮州人)

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

王國長老

王國長老

小恐龍 寫道:
你令我諗起我大嫂!!
我唔知你外母人品如何令你講而番說話, 但我媽媽係我心目中就係個100%好媽媽/好奶奶, 我媽屋企好多蟻, 有時連水壺都走蟻入去, 但又唔可以放蟻藥, 因為屋企有細路, 所以真係好難搞, 有時d餸有蟻我呀嫂立刻呱呱叫"e...有蟻點食呀", 煮得d餸唔啱佢口味就一啖都唔食, 菜煮耐左d又話老唔食.....將心比己, 你估大熱天時係廚房煮餸好好玩咩, 煮比你食都要花心機花時間!!
如我講既有得罪, 請多多見諒, 我只係講出心底話!!

同意,老人家年紀都大啦,佢唔怕辛苦都仲整野俾你地食,都係出於愛子女之心,煮得唔乾淨/唔好食,應該體諒!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

別墅

冇呀,因為我覺得潮州人d女人好(崖得)。

複式洋房

你外母真係好勁...

[quote]
ha8mo 寫道:
我老婆話
佢以前係一個人用擔挑拎兩桶火水
近年老左冇咁好力就只拎一桶
勁~~

送貨?如果唔洗錢或者肯卦
因為佢地俾多一毫子都嫌貴架

冇架,真係冇人做家務架
九年前,我老婆搬出去之後
就冇人再幫佢做,不過佢又好肯做

外父係慣性唔做
如果外母出左街去探朋友(不過佢唯一既朋友舊年瓜埋)
外父係會四點鐘左近就追魂Call打去佢朋友度問佢幾時番來煮飯
俾佢地寵慣既細仔亦係唔會做
家姐就連朝朝早起身指定要飲既橙汁都要佢媽手渣,係手渣!仲有連牛仔褲都要佢阿媽盪過至肯著出街。

首頁

尾頁

跳至