夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 外母又整埋D有螞蟻既甜品俾我歎,我係咪應該即時講出來跟住唔食?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Re: 外母又整埋D有螞蟻既甜品俾我歎,我係咪應該即時講出來跟住唔食?

Ha8mo,

最慘都係兩老啫,挨左成世得班食塞米!
叫你外母一齊走番大陸,一樣無眼屎乾淨盲,
你老婆淨係聯絡父母咪得囉,
佢D 所謂兄弟姊妹,唔交往都罷喇!

禁止訪問

禁止訪問

該用戶已被刪除

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Ha8mo,

唉!咁你太座同外母大人呢D 咪叫︰
一個願打,一個願挨囉!
佢地當時人都無complain,你唯有同我地”sung”囉。

別墅

我阿媽都係咁
不過多數係d湯度有小昆蟲
通常都係我出聲 而且叫我老公唔好飲
因為之前飲左都會肚痛既
我有問過阿媽知唔知d湯有小昆蟲
佢就答我話 大菌食細菌 煮熟左唔會有事
之後 我就同佢講 如果再唔注重一下衛生
我係唔會返去食飯

所以做老婆既 唔好因為果個係自己阿媽
就覺得無問題 反而叫老公去遷就佢
因為我有2個細佬 我阿媽將來都會做人99
如果我唔出聲 咁佢就會覺得自己一d問題都無
跟住就會變左一個野蠻99囉
之後既事 大家都會諗到點發展落去啦
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

佢要既咪俾咗佢囉!俾咗佢佢点用就佢既事,唔好埋囉!!!當係俾面老婆啦!!!
我都覺得你外母都算係咁,佢肯煮俾你地食(雖然dirty),佢捱得咁辛苦,得閒多D返去見下佢老人家啦!至於佢D極品仔女,唔好理佢地囉!唔燒到埋身,都唔好理!!!

ha8mo 寫道:
佢細佬近期力作係
同我老婆「講」
話家姐霸住部電腦用,驚死佢整壞
所以想買部notebook電腦
我老婆尋晚叫我俾左我部古董notebook佢
俾佢唔係問題,反正我都好少用
只係驚佢會嫌舊
又會粗手粗腳兩野整壞

禁止訪問

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你講到你老婆屋企得佢一個正常人咁既.......
你都真係好好彩下......

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

你個外母是不是over 70, 唔夠眼呀.

我成日都在99煲d湯到發現浮游生物, 因為佢煲湯d藥材, 果皮全部都唔洗, 有次老公叫佢要洗下先, 食壞人, 佢話你由細食到大, 又唔見食壞你, 唉e+ d菌又點同以前.

我以前個bun bun話我知, 99連魚, 肉都係 係咁以沖沖, 或者用布抺

禁止訪問

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘔~~~~~~

ha8mo 寫道:
我外母佢地係慳皇
要裝一大桶水的話
係會擺個盤晌廁所條喉度慢慢滴滿佢
話咁樣就唔會計水費喎!

我初時以為係洗衫先會咁
點知上星期去見到喇
個盤係放左四條矮瓜晌度
搞到我痾完尿要則晒身咁洗手
驚有尿尿彈入果盤瓜度 :tongue:

伯爵府

好媽媽勳章

點解唔滴滿盤水先拿開浸矮瓜?
但係又真係滴滴下唔洗交水費喎

王國長老

王國長老

滴水呢樣野,我見我外婆/奶奶都慣常用,我又唔覺有咩特別,老人家係比較慳儉,佢地覺得我地開大水喉要俾好多水費,寧願滴下水,儲埋黎用. 佢地冇錯,我地都冇錯,大家觀念唔同,遷就一下都唔係太難o者.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

別墅

講起滴水, 我有個親戚都係咁, 我由細到大每次去佢屋企都見到廁所水龍頭滴水, 下面有個盤裝住d水, 我細個以為佢個水龍頭壞左, 大個先知佢為左慳錢, 佢地一家真係好慳, 不過咁, 種瓜得瓜, 佢今年50幾, 已退休有2層樓, 無按揭, 一層住一層收租
小富由儉, 大富由天

公爵府

牛年勳章

我老爺奶奶都是咁的, 老人家慳憤左,所以當我在男家用水, 仲要大開時, 我都會有d唔好意思ga

edea 寫道:
滴水呢樣野,我見我外婆/奶奶都慣常用,我又唔覺有咩特別,老人家係比較慳儉,佢地覺得我地開大水喉要俾好多水費,寧願滴下水,儲埋黎用. 佢地冇錯,我地都冇錯,大家觀念唔同,遷就一下都唔係太難o者.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至