樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

自住+投資:荔枝角泓景臺同奧運柏景灣,你會選邊度?????可否俾d意見我!!!

budget 只有四百多, 如泓景臺可以有9百多尺, 而柏景只可以選8百多尺, 同樣是3房兩廳一套厠

1)交通
2)配套
3)resale value
4)四周環境

以上幾方面, 俾你會點選擇呢??
如果真係柏景好d, 你會唔會prefer住細d, 但resale value等各方面又好d呢!! 我配在很煩惱!!!

大宅

Re: 自住+投資:荔枝角泓景臺同奧運柏景灣,你會選邊度?????可否俾d意見我!!!

泓景臺

按此click here

柏景灣

你講得自住 + 「投資」同埋「resale value」,都唔使點煩惱!!

1. 交通黎講,我認為泓景好小小,佢較近地鐵站,而且係荃灣線,去中環同荃灣都方便;而柏景行去奧運站都唔太近。不過,都要視乎你地去邊度返工、返學。

2. 配套,你指乜野?屋苑設施,定係周圍既社區設施?

3. 呢樣唔使講。

4. 四周環境,呢樣都唔使點講啦掛。一個周圍都係住宅;一個又近工廠區、家禽批發市場、蔬菜批發市場。

除交通外,我認為柏景都好過泓景。不過,你會唔會有其他野要考慮:近屋企人、校網。

複式洋房

Re: 自住+投資:荔枝角泓景臺同奧運柏景灣,你會選邊度?????可否俾d意見我!!!

[quote]
bubble_bb 寫道:
budget 只有四百多, 如泓景臺可以有9百多尺, 而柏景只可以選8百多尺, 同樣是3房兩廳一套

民房

Dear Tommythumb or anyone who knows:
Hi, I have questions on the 校網 for 柏景, does it have good 校網 for pre-school up to primary school?
Also, does it have free shuttle bus to MTR like Yaumatei or Mongkok station?
Thanks.

tommythumb 寫道:
泓景臺

柏景灣

你講得自住 + 「投資」同埋「resale value」,都唔使點煩惱!!

1. 交通黎講,我認為泓景好小小,佢較近地鐵站,而且係荃灣線,去中環同荃灣都方便;而柏景行去奧運站都唔太近。不過,都要視乎你地去邊度返工、返學。

2. 配套,你指乜野?屋苑設施,定係周圍既社區設施?

3. 呢樣唔使講。

4. 四周環境,呢樣都唔使點講啦掛。一個周圍都係住宅;一個又近工廠區、家禽批發市場、蔬菜批發市場。

除交通外,我認為柏景都好過泓景。不過,你會唔會有其他野要考慮:近屋企人、校網。

男爵府

Why you buy a flat now? Is it a good timing? I prefer Park Avenue but the price is too high now. It is not valuable.
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至