樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問荃灣樂悠居好住嗎?我想租!

邊個單位較好住呢?Thank You!

複式洋房

Re: 請問荃灣樂悠居好住嗎?我想租!

別墅

29/7我上網睇蘋果日報, 有人投訴樂悠居大廳玻璃爆破喎......

【 本 報 訊 】 荃 灣 樂 悠 居 一 個 入 伙 僅 半 年 的 單 位 , 客 廳 窗 門 一 幅 強 化 玻 璃 昨 日 突 然 無 故 爆 裂 , 幸 未 有 傷 及 途 人 , 戶 主 事 後 向 發 展 商 投 訴 , 並 擔 心 整 幢 大 廈 都 有 同 樣 危 機 , 要 求 發 展 商 交 代 事 件 。
女 戶 主 陳 小 姐 , 半 年 前 購 入 荃 灣 樂 悠 居 , 昨 晨 接 獲 管 理 處 通 知 , 指 其 客 廳 一 塊 約 8 呎 乘 6 呎 強 化 玻 璃 爆 裂 ( 圖 ) , 部 份 玻 璃 碎 跌 落 大 廈 平 台 , 管 理 處 已 即 時 報 警 。 陳 小 姐 事 後 向 發 展 商 了 解 , 一 名 姓 楊 經 紀 視 察 玻 璃 損 毀 情 況 後 , 解 釋 玻 璃 破 裂 為 冷 縮 熱 脹 所 致 。 陳 小 姐 事 後 自 行 聘 用 技 師 了 解 玻 璃 爆 裂 原 因 , 發 覺 玻 璃 可 能 太 薄 , 未 能 承 受 風 力 引 致 爆 裂 。 陳 小 姐 希 望 發 展 商 能 詳 交 代 事 件 , 她 擔 心 整 座 樓 宇 玻 璃 都 隱 藏 危 機 。

複式洋房

我覺得最大問題係個環境唔得囉.........俾d factories包圍住咁........交通又唔係好方便.....
你諗諗啦~

複式洋房

Thank You

首頁

尾頁

跳至