懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

法國醫院生, 唔join package會provide什麼呢?

有無腰封provide

洋房

Re: 法國醫院生, 唔join package會provide什麼呢?

有無媽咪可以share下呢? ?-(

複式洋房

Re: 法國醫院生, 唔join package會provide什麼呢?

無腰封provide ga,不過可以同醫院散買,都唔貴 chicco 腰封都係二百多元,係有兩張床墊,已經墊左享張床,你唔用床墊都得,d嬸嬸會加快膠墊,不過個人覺得唔舒服,仲有d燥底既嬸嬸可能會鬧人,都係買床墊好d。

洋房

Hello,

我上年係法國醫院生亞仔,我醫生叫我不要join package,因package內有d野用不到,可能醫生知道我沒有大問題,係呀不包腰封(但我覺chicco不太好用),無衛生巾,無睡衣,有床墊(大約兩三張),我開刀生架,住了四曰三夜共2萬3千幾,我doctor手術費平8000。

民房

Who is your doctor ?? thx.

洋房

Hello,

陳家寶醫生於油麻地康佑大厦,我係住三人房不過唔係窗邊位,因窗邊位要每曰加50元

大宅

CROXENA :

Hi~~ 我又係睇陳家寶醫生呀, 依家差不多3個月大個肚,
上次我o向廣華生, 今次想搵陳醫生開刀, 請問你對佢
comment如何呢?之前有無搵佢接生過呀?
Thanks~~

大宅

HELLO 我又係睇陳家寶醫生呀. 陳醫生都OK的,不過我是順產的,我9月會生第二个都打算找他呀

大宅

我都將會o係法國生, 我想問, 如果我自己揀定左一隻奶粉比bb食, 係唔係入院時要買定一罐比埋姑娘??

我想亞b食雪印, 請問有無人知法國依家食咩奶粉?

複式洋房

s_s ,

你講既雪印係香港既思敏兒定係日本既雪印?

你入院時,姑娘會有張form比你選阿b食邊隻奶粉,如果係思敏兒,法國一定有,如果你係要日本奶粉雪印,我諗醫院未必有,你都係帶定好d。 :-|

大宅

PangChai,
thank you!!
我都諗緊港版定日版? ?-(
不過為安全計, 都可能會揀港版, 因為唔洗驚突然缺貨!!!
如果係日版, 我就要自己帶定, 我會啦, 唔該哂!!!!

複式洋房

s_s ,

唔洗客氣!其實就算係日本奶粉都唔怕無貨,上網都有得訂,我都考慮緊同阿b轉日本奶粉。 :mrgreen:

大宅

我想問各位..如果係法國婦產門診睇產檢,
d醫生睇得好唔好呀 ?
詳唔詳細呢? 幾錢睇1次呀 ?
唔該
28DEC2006 BIRTH

洋房

Hello CCW

我亞仔係陳家寶幫我開刀生,傷口無痛,生亞仔之前都係陳家寶幫我開刀切纖維瘤,傷口都無痛,不過唔知係唔係個人皮膚関係呢,我又覺得佢價錢合理,我今天會去見佢,因光光檢到有左bb,有開心有緊張。

大宅

CAT003 : 咁你第一個又係陳家寶接生架?

CROXENA : 咁好無痛呀, 我上一胎o向廣華都係開刀,
頭兩日痛到....我上兩個月驗到有bb時去照, 醫生話我
有水廇, 要觀察會唔會隨個bb一齊大, 有就要等個胎4、
5個月時切, 好在琴日再照見無再大, 應該可以等生bb
時cut埋去....我唔知市價呀, 不過4百零蚊都ok啦....
不過有時我覺得佢都幾快趕人走...同埋去親都唔多客人,
都有d擔心會唔會選錯醫生....

洋房

Hello CCW

之前都有你的想法,不過有時又多人,我之前去看陳凡等了一個鍾,佢突然走左,要看其他醫生。final都係看陳家寶。我又看周永不過聽意見,要620元。因我想生第二個又有纖維瘤,兩個醫生都話無問題。我光光有左5 weeks,昨天見了陳家寶不過個瘤照唔到,佢話旁光不漲和個瘤size唔大,嘩我整個人都鬆曬。我又係驚佢隨個bb一齊大。不過最緊要你跟這個醫生你自己心理之要覺得舒服及有信心先得。再有問題一齊分享呀。

大宅

CROXENA,
咁宜家陳醫生產檢幾多錢呀? 佢收得貴唔貴?

大宅

happydog,

我想提一提妳會否揀3人房, 如果係, 妳可以考慮要A床位, 因為窗口位, 會闊落好多, 多人嚟探病都唔會迫, 不過會每日收多$50床位費, 重要睇下有無位, 我今年2月生時住過, 值得架.

洋房

Hello yee79,

佢收我好平$360,不過我個friend收$440於上年產檢。我在診所都鈴聽過在D收$500。不過我由02年start to visit him。唔知有無関係呢。你都係找佢同你檢查?

大宅

係呀, 如果佢開刀手勢好, 又收得唔係太貴, 我想搵佢做產檢.
不過我頭先打去book, 個姑娘話大約六百幾, 不過如果真係六百幾好似貴左d...

首頁

尾頁

跳至