嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地小朋友係咪咁架??

我個仔22個月每當佢唔開心既時候,
佢都會自殘架, 例如:用自己個頭"hom"落地發洩囉
洗唔洗同佢去睇醫生呢? :-( :-(

複式洋房

Re: 你地小朋友係咪咁架??

我小朋友會踎0係角落話自己唔開心囉~

複式洋房

你係唔係驚佢有自閉症傾向?!你有冇參考過其他症狀佢有冇?我都聽過有d小朋友會用自己個頭"hom"落地發洩,但又唔係有病,如果係我,我會同佢去健康院問吓醫生(反正又唔駛錢),touch wood如果有事,早d醫好過拖嘛!

大宅

ERICBB,

我大孖都會自殘,但佢是自己miss自己隻手囉。

複式洋房

sansan媽咪 寫道:
你係唔係驚佢有自閉症傾向?!你有冇參考過其他症狀佢有冇?我都聽過有d小朋友會用自己個頭"hom"落地發洩,但又唔係有病,如果係我,我會同佢去健康院問吓醫生(反正又唔駛錢),touch wood如果有事,早d醫好過拖嘛!

健康院d醫生都唔係好肯答人咁......

洋房

我個B女得9個月大,但係如果佢一有D唔鍾意既時候,就會扯自己D頭髮架
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!jhq7CKuaBR5xSWHhCqi2IdJ6i1I-/gallery

珍珠宮

ERICBB,

都好正常嫁, 因為細路仔唔係咁識表達自己嘅感受, 當佢哋唔開心, 最常用撞擊身體呢個方法去發洩......慢慢嚟啦, 唔駛過份擔心嘅. :-P

公爵府

我個小朋友會不斷打人......尤其爸爸.......

男爵府

siubakto 寫道:
ERICBB,

我大孖都會自殘,但佢是自己miss自己隻手囉。
siubakto
你對孖B大過好多喎.

大宅

ERICBB,

同你差不多者,我大孖細細個已喜歡抓頭髮,近排就鐘意MISS手。

首頁

尾頁

跳至