樓市動向

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

富榮花園好住嗎?

別墅

2019勳章

Re: 富榮花園好住嗎?

未結婚前曾住富榮花園,樓宇質素沒有大問題,交通好方便,有東涌線過海,又近旺角,夜返必定無問題,附近又有奥海城商場行吓,又多嘢食,我都唔知幾想返去住吖!

大宅

我都覺得幾好架..附近又有大型商場,交通又方便,不過最唔好既係隔離有個公屋係度..感覺好似雜左咁..其他都 ok 架 !!

複式洋房

請問富榮花園有冇租盤架?

[/url]

禁止訪問

大宅

有都唔多,因為居屋要補地價至可以正式租出去。

BTW, 1-6座至好住,7-18就較雜,隔條馬路,我二邊都識人住。
chunchan 寫道:
請問富榮花園有冇租盤架?

別墅

2019勳章

好似有租盤吖,1-6座內沒有商鋪,所以靜好多,
我以前住1座,向維多利亞海港,望對面海,放煙花時,必定睇到嘩嘩聲!

複式洋房

thanks 各位, 等我出去地產gup-gup
[/url]

男爵府

好住....食又平....坐車又放便....

複式洋房

我問過美聯冇租盤,我想租住先搵啱地頭先買 :-|
[/url]

男爵府

2019勳章

我本身住富榮花園3房大單位, 講真呢度交通方便, 校網又好.

間隔好, 實用率高.但係因為實在太多公屋居民係度住, 所以0的居民0既質素真係麻麻地.

例如我隔離屋會將0的鞋, 雜物等放晒係門外. 管理署話佢0地, 仲話佢買0左間屋, 屋外面0既地方都係佢0既.

什至有人將supermarket 0既購物車推0左番屋企之後竟然放0左係屋企門口...

另外, 有人執垃圾及抄垃圾... 仲有佢0地對保安意識非常之低. 經常門0左大堂大門, 永遠都唔關. security 叫佢順手關門, 佢0地仲blame 人...仲要永遠唔記password, 永遠都要secu 開門比佢0地...

仲有試過有親戚拎住件大行李,因為個security未見過呢個人, 所以拒絕開門, 要求佢按製搵住客開門, 竟然個住客blame 個secu, 話佢做咩唔開門比佢個親戚

0的人真係以為自己仲係公屋富戶, 當0左呢度係貝沙灣
違規簽名-超版代刪

大宅

空氣好嗎?

複式洋房

chunchan 寫道:
我問過美聯冇租盤,我想租住先搵啱地頭先買 :-|

The residential leasing of 富榮花園 is quite "hot" and limit. I aproached 香港置業 3 weeks ago and they have only 2 apartments for leasing. One 2 rooms and one 3 rooms. However, not quite satisfy my needs.

男爵府

2019勳章

其實呢度暫時空氣都算唔錯, 一0的都唔似旺角.

但係租盤一定唔多. 因為我0地要補成百多萬地價比政府先至可以放租.邊到有0甘多錢呀!!

就算我0地賣, 好多時仲要蝕添...最好都係剛剛打個和...
違規簽名-超版代刪

首頁

尾頁

跳至