心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

俾我99激Q死....

我個b得12日大,佢抱住阿b係個盆上面,

禁止發言

好媽媽勳章

Re: 俾我99激Q死....

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

呢個雖然係好方法, 但係 bb 得 12日大, 會唔會急進左 d 呀? ?-(

大宅

[quote]
roccomami 寫道:
係好方法,咁你個B會唔賴屎,到你除

大宅

其實, 如果慣左某個時間, 同bb去大大, 佢就會慣左剩係係果段時間去大大, 所以應該唔會抱好耐架咋....

不過12日大, 就真係快左d.....通常都係等佢條頸, 腰骨硬d 先會咁做

男爵府

我都係咁話
如果妳奶奶咁有苦心幫妳訓練好阿b, 妳應該多謝佢.

唔係第時個b爛pat...盞大家都辛苦!
roccomami 寫道:
係好方法,咁你個B會唔賴屎,到你除咗佢條片唔、唔聲就會疴屎,,,係好掂。咁bb唔會比屎淹住pat pat

子爵府

好媽媽勳章

如果佢未返鄉下...而且係佢幫你手照顧bb...咁你咪由得佢囉...其實呢個方法係好架...雖然係快左d...不過佢都係為bb好...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

唔好勞氣~ 我個b出世出院後我奶奶就"逗"佢痾ng ng 啦. 初初我同你一樣都好唔鐘意, 都會覺得湊bb咁多野做搵多樣黎搞. 但係當bb習慣後, 真係可以train到佢定時去ng ng (當然總會有失手既時候). 到時你就唔想佢痾o向片咖啦 (始終痾左o向片唔係即時換污糟丫嘛).

其實你奶奶都好好啦, 肯花時間花氣力去"逗"你仔仔去便便.

子爵府

我阿媽o個時都話,等BB滿月就試下朝朝逗佢去厠所,不過因為我BB食人奶,一日痾好多次大大,唔知佢幾時痾,所以我冇咁做,阿媽話我同家姐細個都係咁,好快就可以每朝定時去大大喎。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

mikitten 寫道:
我阿媽o個時都話,等BB滿月就試下朝朝逗佢去厠所,不過因為我BB食人奶,一日痾好多次大大,唔知佢幾時痾,所以我冇咁做,阿媽話我同家姐細個都係咁,好快就可以每朝定時去大大喎。

我媽咪都係我囡囡三個月大左右開始兜佢痾臭臭,差唔多早午晚三次,但係好怪喎,婆婆兜佢就可以痾到,返到黎我屋企就唔得,可能認得陣除 (婆婆味)•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

12日大一陣唔小心整倒條頸同條腰就真係多得佢唔少,佢要train都至少條頸有力先得ka.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

你奶奶肯"豆"佢痾屎屎都好呀!
當年我個仔十幾日我媽咪就"豆"佢,
真係得架!我仔定時早上痾屎,唔係片度痾架。
我仔由出世到10個月都無係片度痾屎,
佢個pat pat 未試過"up"都紅架,
到佢10個月大之後我返工由賓姐湊,
佢竟然話"豆"唔到,亞仔開始係片痾,
我苦心經營既痾屎習慣比佢毀左!!
佢其實無心"豆"亞仔痾,亞仔合作但賓記唔配合!

子爵府

係呀,其實咁樣乾淨好多~~我仔仔都係10幾日到,我媽就逗佢柯,如果係99逗,我又可能會唔据,但我媽逗我又好BUY WOR,我自己如果見佢定左,OR放屁,我都會即刻逗佢~~

E+佢10個幾月,我同佢玩,見佢定左好似弄緊屎咁,我都會逗佢架,除非逗唔切~~

水晶宮

有好有唔好啦

唔好 左於 bb 好似細左d, 過多 1-2 個月會好d 囉
至怕整到條頸咋 ~~
而且食緊人奶, 條條片都有屎架嘛, 遲d 先囉

我女果時都係咁, 之後食奶粉就可以一日只有
大概1 or 2次大便, 湊佢既 ee
都係 抱佢痾臭臭, 定時定候,
賴落條片, 個 pat pat 好慘架~~

好 就係第時出街唔會突然間賴屎,
賴左屎 換片仲煩呀~~
一陣整污穢d 衫又煩 ~~

我果時都覺得煩架, 不過係抱得多, 知佢d 野
有得痾就會唔多陏, 一陣之後就有料到
如果佢冇得痾, 就唔鍾意, 又喊又盛, 檸黎檸去
咁你就知佢冇野痾住.... 遲d 先....

首頁

尾頁

跳至