家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

請問有冇朋友知道入牆水喉應該怎樣維修?

我買的是二手物業~
上手業主装了入牆的銅喉~
但最近樓下業主投訴漏水~
懷疑是那入牆水喉接口位漏水~

要折牆的嗎?? :-(

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Re: 請問有冇朋友知道入牆水喉應該怎樣維修?

我舊公司廁所係樓下單位裝修時發現漏水,搵過好多間工程公司報價,間間都話要拆晒地台同牆身先會搵得到個位係邊,因為一開水喉樓下單位就好似倒水咁勁漏,加上水向低流同有位就走o既道理,最終呢個工程加埋事後重整地台,好似用左幾萬蚊•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

別墅

我屋企個廁所都有類似情況, 依家管理處通知食環署攪緊.

禁止訪問

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果確定是內牆水喉漏水,可以叫師父睇吓有冇方法唔用那一段水管,另外裝過一條新的,舊喉有得佢廢置係牆身。

但首先必須確定漏水源頭先。

禁止訪問

洋房

不如你問下我搵開既水電師父問下呀^^,6444 4109麥生
loklokpower 寫道:
我買的是二手物業~
上手業主装了入牆的銅喉~
但最近樓下業主投訴漏水~
懷疑是那入牆水喉接口位漏水~

要折牆的嗎?? :-(

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

thx you

首頁

尾頁

跳至