意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 17|主題: 150082

好焗氣係中國旅行社

大宅

國民生產總值:4743

好媽媽勳章

好焗氣係中國旅行社

今日諗住帶對仔女去樂富嗰間中國旅行社申請回鄉咭,當時兩點幾,欏左四點籌,等咗两個鐘頭返去排隊啦,點知佢

大宅

國民生產總值:1369

Re: 好焗氣係中國旅行社

Hi sharonchung,

1) 在香港出生,具有中國血統的香港永久性居民。不滿18歲的兒童,須交驗本人出世紙、香港永久性居民身份證、香港特區護照、父母其中一方香港身份證;如申請人無身份證及有效的香港特區護照,則交驗本人的出世紙、身份證、回港證及父母其中一方有效的中國籍証明文件如回鄉證或中國護照等。18歲或以上的人士,須交驗本人出世紙、香港永久性居民身份證和有效的香港特區護照。

你係唔係誤會左這個符號、(須交驗本人出世紙、香港永久性居民身份證、香港特區護照、父母其中一方香港身份證)的意思是或(or),但据知這是和(and)甘解wor,所以單是出世紙是不夠的.

侯爵府

國民生產總值:22553

好媽媽勳章

其實佢係website係講明要passport or 回港證ga al

不滿18歲的兒童,須交驗本人出世紙、香港永久性居民身份證、。香港特區護照、父母其中一方香港身份證;如申請人無身份證及有效的香港特區護照,則交驗本人的出世紙、身份證、回港證及父母其中一方有效的中國籍証明文件如回鄉證或中國護照等

男爵府

國民生產總值:7466

係呀...如果申請係要出世紙+回港証/特區護照

大宅

國民生產總值:2262

唔需要咁激氣, 下次你去土瓜灣分社申請啦! 唔需要拿籌, 我剛剛星期五同阿仔去, 前後唔需要15分鐘就得啦, 係無人的, 我之前去過幾次都唔需要等, 都唔明d人點解走晒去旺角分社等, 重要比錢買籌

侯爵府

國民生產總值:22553

好媽媽勳章

其實唔使去拎籌ga∼∼∼
網上可預約ga∼∼
我同我個囡去拎都係網上book time jar

男爵府

國民生產總值:5311

畀面勳章

荃灣個間都係無人,即去即有,唔使15分鐘就攪掂

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.